ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Департамент економіки та розвитку


Доповідачі:



Департамент економіки та розвитку

Рішення:

Прийнято

Сесія:

LV

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

2446-9-рд

Дата реєстрації:

27.02.2024

Проголосовано:

28.03.2024 10:50:51

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    28
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    2
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    13

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 2446-9-рд

































































































Проект рішення
№2446-9-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про розгляд електронної петиції про збереження безкоштовного проїзду для учнів і студентів у міському комунальному транспорті  
Керуючись статтею 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про звернення громадян» щодо електронного звернення та електронної петиції», рішення Черкаської міської ради від 28.01.2016 №2-143 «Про електронні петиції» та розглянувши електронну петицію Че/2219-еп. щодо збереження безкоштовного проїзду у міському комунальному транспорті для учнів і студентів, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 

1. Електронну петицію  Че/2219-еп. щодо збереження безкоштовного проїзду у міському комунальному транспорті для учнів і студентів підтримати частково.

2. Результат розгляду електронної петиції оприлюднити на офіційному веб-сайті Черкаської міської ради.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на міського голову А.В.Бондаренка.

 

 

 
Міський  голова                                                                                                      Анатолій БОНДАРЕНКО

 

 

 

 
 

                                             

Пояснювальна записка до проекту рішення

«Про розгляд електронної петиції про збереження безкоштовного проїзду для учнів і студентів у міському комунальному транспорті»

 

         На сьогоднішній день для учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти, учнів загальноосвітніх навчальних закладів та студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти у міському комунальному транспорті діє безкоштовний проїзд, що встановлений рішенням виконавчого комітету Черкаської міської ради від 31.05.2016 №677 «Про встановлення безоплатного проїзду для учнів і студентів у міському пасажирському транспорту» зі змінами від 09.08.2016 №960 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Черкаської міської ради від 31.05.2016 №677 «Про встановлення тарифу на перевезення учнів і студентів у міському електричному транспорті».

         Департамент дорожньо-транспортної інфраструктури та екології у службовій записці від 17.01.2024 з метою економії коштів міського бюджету та введення обліку учнів та студентів запропонував скасувати безкоштовний проїзд для вищезазначеної категорії пасажирів та розробити проект рішення з можливістю оплати у розмірі 50 % діючої вартості проїзду.

         Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» визначено вичерпний перелік повноважень місцевих рад та їх виконавчих органів.

         Статтею 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» передбачено повноваження виконавчих органів щодо встановлення в порядку і межах, визначених законодавством, тарифів на комунальні, побутові, транспортні та інші послуги.

         На разі проект регуляторного акту щодо запровадження пільгової оплати проїзду у розмірі 50 % діючої вартості для учнів і студентів не вносився на розгляд та затвердження виконавчого комітету, а отже вищезазначене рішення виконавчого комітету про безкоштовний проїзд залишається діючим.

         Зважаючи на викладене, пропонуємо петицію Че/2219-еп. щодо збереження безкоштовного проїзду у міському комунальному транспорті для учнів і студентів підтримати частково.

 

Заступник директора департаменту

економіки та розвитку                                               Леся КОРОТКОШЕЙ



 

ДОДАТКИ

1 2446-9-рд 27.02.24 Петиція.pdf Переглянути