ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Департамент освіти та гуманітарної політики


Доповідачі:



Департамент освіти та гуманітарної політики

Рішення:

Прийнято

Сесія:

LI

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

2065-9-р

Дата реєстрації:

17.11.2023

Проголосовано:

22.12.2023 10:24:22

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    32
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 2065-9-р


































































































































              Проект рішення
            № 2065-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про затвердження Переліку об’єктів комунальної власності Черкаської міської територіальної громади, що знаходяться в оперативному управлінні департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, в яких безоплатно розміщено внутрішньо переміщених осіб          
               
                 
Керуючись  ст. 25, п. 31 ч.1 ст. 26, ч. 5 ст. 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до вимог п.12 Порядку та умов надання компенсації за спожиті комунальні послуги під час розміщення внутрішньо переміщених осіб у будівлях (приміщеннях) об’єктів державної, комунальної та приватної власноті у період воєнного стану, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2022 №261 та постанови Кабінету Міністрів України від 01.09.2023 №930 «Деякі питання функціонування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб», з метою забезпечення функціонування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, Черкаська міська рада 

ВИРІШИЛА:    

 

1. Затвердити Перелік об’єктів комунальної власності Черкаської міської територіальної громади, що знаходяться в оперативному управлінні департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, в яких безоплатно розміщено внутрішньо переміщених осіб згідно з додатком.

2.  Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради (Богдан БЄЛОВ) забезпечити  функціонування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб відповідно до вимог чинного законодавства України.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Анастасію ЧУБІНУ та постійну комісію міської ради з питань гуманітарної та соціальної політики (Катерина Холупняк).
                 
                 
Міський голова       Анатолій БОНДАРЕНКО
 



 

 
Додаток

До рішення Черкаської міської ради від ________ №_________

 

 

ПЕРЕЛІК

 об’єктів комунальної власності Черкаської міської

територіальної громади, що знаходяться в оперативному управлінні департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради,

в яких безоплатно розміщено внутрішньо переміщених осіб

 

 
















№ п/п Балансоутримувач Місце знаходження Код ЄДРПОУ балансо-утримувача
1 Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради м. Черкаси,

вул. Кобзарська, 28
36299692

 

 

 
 

Пояснювальна записка до проєкту рішення:



«Про затвердження Переліку об’єктів комунальної власності Черкаської міської територіальної громади, що знаходяться в оперативному управлінні департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, в яких безоплатно розміщено внутрішньо переміщених осіб»





В оперативному управлінні та на балансовому обліку департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради знаходиться приміщення ліквідованого закладу дошкільної  освіти по вул. Кобзарській, 28 в м. Черкаси, яке більше 10 років не використовується за цільовим призначенням. Відновлення освітнього процесу у вказаному приміщенні є недоцільним у зв’язку зі зменшенням контингенту вихованців у цому мікрорайоні міста. Як результат - відбувався поступовий занепад вказаного приміщення та його руйнація.

Враховуючи, що питання забезпечення внутрішньо переміщених осіб житлом, стоїть дуже гостро та потребує негайного вирішення є доцільним переобладнання вказаного приміщення під місця тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб або осіб, які перемістилися з територій, включених до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією, затвердженого Мінреінтеграції.

Така можливість узгоджується з постановою Кабінету Міністрів України від 01.09.2023 №930 «Деякі питання функціонування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб» та повноваженнями, наданими департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради відповідно до п.2.3.112 Положення про департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 18.08.2022 №28-109 щодо сприяння в роботі з внутрішньо переміщеними особами, в тому числі створення умов щодо здобуття дітьми із числа внутрішньо переміщених осіб якісної освіти, їх адаптації та соціалізації, тимчасового розміщення та перебування в приміщеннях, які знаходяться в оперативному управлінні департаменту.

Разом з тим, відповідно до вимог п.12 Порядку та умов надання компенсації за спожиті комунальні послуги під час розміщення внутрішньо переміщених осіб у будівлях (приміщеннях) об’єктів державної комунальної та приватної власності у період воєнного стану, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2022 №261, перелік комунальних закладів, в яких розміщено внутрішньо переміщених осіб, має бути затвердженим міською радою для подальшого отримання компенсації за спожиті комунальні послуги під час розміщення внутрішньо переміщених осіб у будівлях об’єктів комунальної та приватної власності у період воєнного стану.

Враховуючи вищевикладене, керуючись  ст. 25, п. 31 ч.1 ст. 26, ч. 5 ст. 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» прошу прийняти рішення «Про затвердження Переліку об’єктів комунальної власності Черкаської міської територіальної громади, що знаходяться в оперативному управлінні департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, в яких безоплатно розміщено внутрішньо переміщених осіб».

 

 
Директор департаменту                                                              Богдан  БЄЛОВ