ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Департамент соціальної політики


Доповідачі:



Департамент соціальної політики

Рішення:

Прийнято

Сесія:

LI

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

2087-9-рд

Дата реєстрації:

11.12.2023

Проголосовано:

22.12.2023 10:24:22

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    32
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 2087-9-рд

















































































































              Проєкт рішення
            2087-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про визначення департаменту соціальної політики уповноваженим органом з прийому та підготовки документів, необхідних для отримання статусу особи, депортованої за національною ознакою          
               
                 

Відповідно до статей 26, 54 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про відновлення прав осіб, депортованих за національною ознакою», постанови Кабінету Міністрів України від 12.11.2014 № 643 «Про затвердження Порядку надання та позбавлення статусу особи, депортованої за національною ознакою» Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 

 1. Визначити департамент соціальної політики уповноваженим органом з прийому та підготовки документів, необхідних для отримання статусу особи, депортованої за національною ознакою.

2. Внести зміни до Положення про департамент соціальної політики Черкаської міської ради, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 26.01.2023 № 35-18 «Про визначення департаменту соціальної політики Черкаської міської ради уповноваженим на надання адміністративних послуг соціального спрямування», а саме:

Доповнити пункт 3.1. розділу ІІІ Повноваження департаменту  наступним підпунктом такого змісту: «82)  Здійснює прийом та підготовку документів, необхідних для отримання статусу особи, депортованої за національною ознакою».

3. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника директора департаменту – начальника управління розвитку соціальної сфери департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Ніконенко Ю.В. та постійну комісію міської ради з питань гуманітарної та соціальної політики (Холупняк К.О.).

 
                 
                 
Міський голова   Анатолій БОНДАРЕНКО



 



 

 

 
Пояснювальна записка

до проєкту рішення Черкаської міської ради «Про визначення департаменту соціальної політики уповноваженим органом з прийому та підготовки документів, необхідних для отримання статусу особи, депортованої за національною ознакою»


 

Проєкт рішення підготовлений на виконання Закону України «Про відновлення прав осіб, депортованих за національною ознакою» та  постанови Кабінету Міністрів України від 12.11.2014 № 643 «Про затвердження Порядку надання та позбавлення статусу особи, депортованої за національною ознакою».

Відповідно до Порядку надання та позбавлення статусу особи, депортованої за національною ознакою уповноваженим органом, на який покладається підготовка документів, необхідних для отримання статусу особи, депортованої за національною ознакою, є районна, районна у м. Києві держадміністрація, виконавчий орган міської ради міста обласного значення, районної у місті ради (у разі її утворення) (далі - уповноважений орган).

Структурний підрозділ районної, районної у м. Києві держадміністрації, виконавчий орган міської ради міста обласного значення, районної у місті ради (у разі її утворення), відповідальний за проведення процедури встановлення статусу особи, депортованої за національною ознакою, та відповідальна посадова особа згідно з розподілом функціональних обов’язків визначаються відповідно до законодавства.

Для отримання статусу особи, депортованої за національною ознакою, особа, яка вважає себе особою, депортованою за національною ознакою, або її законний представник подає за місцем проживання чи місцем перебування такої особи до уповноваженого органу заяву про надання зазначеного статусу.

На даний час в м. Черкаси не визначений виконавчий орган міської ради, відповідальний за проведення процедури встановлення статусу особи, депортованої за національною ознакою, а до виконавчого комітету Черкаської міської ради надійшла заява мешканця м. Черкаси з даного питання.

Даним проєктом рішення пропонується визначити департамент соціальної політики уповноваженим органом з прийому та підготовки документів, необхідних для отримання статусу особи, депортованої за національною ознакою, та внести відповідні зміни в Положення про  департамент соціальної політики.

 

 







В.о. директора департаменту  соціальної політики

Черкаської міської ради
Юлія НІКОНЕНКО