ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Департамент соціальної політики


Доповідачі:



Департамент соціальної політики

Рішення:

Прийнято

Сесія:

LI

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

2031-9-рд

Дата реєстрації:

11.10.2023

Проголосовано:

22.12.2023 10:24:22

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    32
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 2031-9-рд

































































































              Проєкт рішення
               2031-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про визначення Черкаського міського центру соціальних служб закладом тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб          


Відповідно до статті 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пункту 4 частини 4 статті 11 Закону України «Про соціальні послуги», пункту 12 Порядку та умов надання компенсації за спожиті комунальні послуги під час розміщення внутрішньо переміщених осіб у будівлях (приміщеннях) об’єктів державної, комунальної та приватної власності у період воєнного стану, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2022 № 261, пункту 6 Порядку функціонування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.09.2023 № 930, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 

1. Визначити Черкаський міський центр соціальних служб комунальним закладом, що забезпечує тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які прибули в Черкаську міську територіальну громаду із територій проведення активних бойових дій Російської Федерації проти України.

2. Визначити  майновий  комплекс за адресою: м.Черкаси,  вул. Благовісна, 148, місцем для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника директора  департаменту – начальника управління розвитку соціальної сфери департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Ніконенко Ю.В. та постійну комісію міської ради з питань гуманітарної та соціальної політики  (Холупняк К.О.).

                 
                 
Міський голова       Анатолій БОНДАРЕНКО



 

 

 

 

 
Пояснювальна записка

до проекту рішення Черкаської міської ради «Про визначення Черкаського міського центру соціальних служб закладом тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб»

 

Проєкт рішення вноситься на розгляд Черкаською міською радою з огляду на наступне.

1. Постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2022 № 261 затверджено Порядок та умови надання компенсації за спожиті комунальні послуги під час розміщення внутрішньо переміщених осіб у будівлях (приміщеннях) об’єктів державної, комунальної та приватної власності у період воєнного стану (далі-Порядок). Однією із умов отримання компенсації згідно з пунктом 12 Порядку є затвердження міською радою переліку комунальних закладів, в яких розміщуються внутрішньо переміщені особи. Тому для реалізації можливості Черкаським міським центром соціальних служб (далі-Центр), при якому утворено тимчасовий притулок для внутрішньо переміщених осіб, покривати за рахунок коштів державного бюджету витрати за спожиті у місці розміщення таких осіб комунальні послуги, виникла необхідність визначення міською радою Центру комунальним закладом, що забезпечує тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, а також визначення майнового комплексу, розташованого за адресою: м.Черкаси, вул. Благовісна, 148, місцем для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.  

2. Пунктом 6 Порядку функціонування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.09.2023 № 930, власників (балансоутримувачів) місць тимчасового проживання зобов’язано письмово звертатися до обласної військової адміністрації за їх місцезнаходженням для включення до переліку місць тимчасового проживання області. Тому проєктом рішення міській раді як власнику майнового комплексу за адресою: м.Черкаси, вул. Благовісна, 148, пропонується визначити цей об’єкт місцем для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.  

 

 

 

 

В. о. директора департаменту

соціальної політики                                                          Юлія НІКОНЕНКО