ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Департамент фінансової політики


Доповідачі:



Департамент фінансової політики

Рішення:

Прийнято

Сесія:

LI

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

2059-9-рд

Дата реєстрації:

13.11.2023

Проголосовано:

22.12.2023 10:24:21

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    32
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 2059-9-рд






















































              Проект рішення  
            №2059-9-рд  
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА      
                 
 

Про розміщення тимчасово вільних коштів бюджету Черкаської міської територіальної громади на вкладних (депозитних) рахунках у банках у 2024 році

 
   

Відповідно до частини 2 статті 70 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», частини 8 статті 16 Бюджетного кодексу України та постанови Кабінету Міністрів України від 12.01.2011 № 6 «Про затвердження порядку розміщення тимчасово вільних коштів місцеве бюджетів на вкладних (депозитних) рахунках у банках» із змінами, Черкаська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 


1. Доручити департаменту фінансової політики Черкаської міської ради здійснювати у 2024 році на конкурсних засадах розміщення тимчасово вільних коштів бюджету міста на вкладних (депозитних) рахунках у банках відповідно до Порядку, визначеного Кабінетом Міністрів України.


2. Контроль за виконанням рішення покласти на міського голову Бондаренка А. В. та постійну комісію міської ради з питань бюджету та економічного розвитку.


 

 

Міський голова                                                    Анатолій БОНДАРЕНКО

 

 

 
ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

 

до проекту рішення «Про розміщення тимчасово вільних коштів бюджету Черкаської міської територіальної громади на вкладних (депозитних) рахунках у банках у 2024 році»

Частиною 8 статті 16 Бюджетного кодексу України та постановою Кабінету Міністрів України від 12.01.2011 № 6 «Про затвердження порядку розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на вкладних (депозитних) рахунках у банках» із змінами місцевим фінансовим органам надане право здійснювати на конкурсних засадах розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на депозитах. Проект рішення міської ради «Про розміщення тимчасово вільних коштів бюджету Черкаської міської територіальної громади на вкладних (депозитних) рахунках у банках у 2024 році», підготовлено для реалізації цього права з метою залучення додаткових коштів до бюджету Черкаської міської територіальної громади у 2024 році.

Прийняття рішення надасть право департаменту фінансової політики Черкаської міської ради провести конкурс щодо визначення установи банку для розміщення тимчасово вільних коштів бюджету Черкаської міської територіальної громади на депозитному (вкладному) рахунку.

Зазначимо, що шляхом розміщення тимчасово вільних коштів на депозитному рахунку додатково залучено кошти до місцевого бюджету у 2020 році в сумі 5 522,8 тис. грн, у 2021 році – 10 157,5 тис.грн, у 2022 році – 9 774,8 тис.грн.. Однак, варто зазначити, що у зв’язку зі збройною агресією проти нашої держави, впровадженням заходів правового режиму воєнного стану в Україні та виконанням повноважень Державною казначейською службою відповідно до порядку № 590 від 09 червня 2021 року «Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України, з 24 лютого 2022 року платіжні документи департаменту фінансової політики щодо розміщення тимчасово вільних коштів місцевого бюджету на депозиті не оплачуються Управлінням Державної казначейської служби України у м. Черкасах Черкаської області. Платежі щодо розміщення тимчасово вільних коштів бюджету на депозитному рахунку відносяться до підпункту 3 пункту 19 порядку № 590 від 09 червня 2021 року «Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України та чекають оплати згідно з черговістю.

Прошу погодити вищезазначене рішення, проект рішення додається.

 

Директор департаменту                                                Тетяна ХАРЕНКО