ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

департамент архітектури та містобудування


Доповідачі:



департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XLVII

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями надати

Номер:

3457-9-з

Дата реєстрації:

07.09.2023

Проголосовано:

03.10.2023 11:33:20

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    25
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    16

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 3457-9-з



















































































































Проєкт рішення
№ 3457-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про відмову КПТМ «ЧЕРКАСИТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО» у наданні дозволу на розроблення документації із землеустрою на по вул. Остафія Дашковича біля будинку № 62 (вільна земельні ділянки)
Розглянувши клопотання КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ТЕПЛОВИХ МЕРЕЖ «ЧЕРКАСИТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ» щодо надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, витяг з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 23.08.2023 № 01-06/87556, враховуючи наявність містобудівних, а саме, містобудівні потреби не відповідають діючій містобудівній документації (функціональна зона – дороги з твердим покриттям), пункт 4 додатку до рішення Черкаської міської ради від 09.02.2012 № 3-582 «Про затвердження Порядку оформлення прав на земельні ділянки у м. Черкаси», відповідно до статей 12, 92, 123 Земельного кодексу України та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 

1. Відмовити КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ ТЕПЛОВИХ МЕРЕЖ «ЧЕРКАСИТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ» у наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,0500 га по вул. Остафія Дашковича біля будинку № 62 для обслуговування інженерних мереж.

 

2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради (Артур САВІН) та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Олена АГАПОВА).
Міський голова Анатолій БОНДАРЕНКО



 

















Пояснювальна записка

до проєкту рішення:

«Про відмову КПТМ «ЧЕРКАСИТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО» у наданні дозволу на розроблення документації із землеустрою на по вул. Остафія Дашковича біля будинку № 62 (вільна земельні ділянки)»

 

Підстава: заява від 17.08.2023 № 01-06/37556.

Граничний термін прийняття рішення: 17.09.2023.

 

Відповідно витяг з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 23.08.2023 № 01-06/87556 на земельні ділянки площею 0,0500 га по вул. Остафія Дашковича біля будинку № 62 містобудівні потреби не відповідають діючій містобудівній документації.

Згідно зі статтею 123 Земельного кодексу підставою відмови у наданні такого дозволу може бути лише невідповідність місця розташування земельної ділянки вимогам законів, прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, а також генеральних планів населених пунктів, іншої містобудівної документації, схем землеустрою і техніко-економічних обґрунтувань використання та охорони земель адміністративно-територіальних одиниць, проектів землеустрою щодо впорядкування території населених пунктів, затверджених у встановленому законом порядку.

Окрім того, пунктом 4. додатку до рішення Черкаської міської ради від 09.02.2012 № 3-582 «Про затвердження Порядку оформлення прав на земельні ділянки у м. Черкаси» визначено, що надання у користування, в оренду, приватизація земельних ділянок у межах міста Черкаси здійснюється у відповідності до генерального плану міста, плану зонування, детальних планів територій та з дотриманням державних стандартів і норм, рішень Черкаської міської ради та виконавчого комітету Черкаської міської ради.

Враховуючи вищезазначене даним проєктом рішення передбачено відмовити КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ ТЕПЛОВИХ МЕРЕЖ «ЧЕРКАСИТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ» (код ЄДРПОУ – 02082522) у наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,0500 га по вул. Остафія Дашковича біля будинку № 62 для обслуговування інженерних мереж.

 
Начальник управління земельних ресурсів, землеустрою та інспектування Руслан ДОНЕЦЬ



 

ДОДАТКИ