ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

департамент архітектури та містобудування


Доповідачі:



департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XLVII

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

3413-9-з

Дата реєстрації:

30.08.2023

Проголосовано:

03.10.2023 10:14:13

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    22
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    5
  • Відсутні
    16

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 3413-9-з









































































































































Проєкт рішення
 3413-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про передачу ОСББ «НАДДНІПРЯНСЬКЕ» земельної ділянки у власність по вул. Нижня Горова, 71
Розглянувши проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,6203 га у власність об'єднанню співвласників багатоквартирного будинку «НАДДНІПРЯНСЬКЕ» для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку за адресою: Черкаська область, м.  Черкаси, вул. Нижня Горова, 71, відповідно до статей 12, 19, 42, 79-1, 122, 123, 125, 126, 134, 141, 186 Земельного кодексу України, п. п. 3, 7 Розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», Закону України «Про Державний земельний кадастр», керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Затвердити проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,6203 га у власність об'єднанню співвласників багатоквартирного будинку «НАДДНІПРЯНСЬКЕ» для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку  за адресою: Черкаська область, м.  Черкаси, вул. Нижня Горова, 71.

2.Передати об'єднанню співвласників багатоквартирного будинку «НАДДНІПРЯНСЬКЕ»  у власність земельну ділянку площею 0,6203 га  по вул. Верхня Горова, 71 під багатоквартирний житловий будинок та прибудинкову територію за рахунок земель Черкаської міської ради.

На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження землекористування, пов’язані з розташуванням на земельній ділянці:

- історико-культурної заповідної території – площею 0,6203 га;

- охоронної зони пам’ятки культурної спадщини – площею 0,6203 га;

-санітарно-захисної смуги навколо інженерних комунікацій – площею 0,1320 га;

-санітарно-захисної зони навколо об’єкта – площею 0,3006 га;

- право проїзду на транспортному засобі по наявному шляху – площею 0,0340 га.

Земельну ділянку віднести до категорії земель житлової та громадської забудови.

Цільове призначення земельної ділянки – для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку (код КВЦПЗ – 02.03).

3. Зобов’язати об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «НАДДНІПРЯНСЬКЕ» здійснити державну реєстрацію права власності на зазначену земельну ділянку згідно з вимогами чинного законодавства.

4. У зоні проходження інженерних мереж вести обмежене землекористування відповідно до діючих норм і правил, забезпечувати безперешкодний допуск власників і експлуатаційних технічних служб для ремонту і експлуатації інженерних мереж.

5. Попередити власника земельної ділянки про необхідність виконання своїх обов’язків відповідно до вимог статті 91 Земельного кодексу України.

6. Врахувати інтереси і права суміжних землекористувачів та дотримуватись правил добросусідства, згідно статей 96, 103 Земельного кодексу України.

7. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради (Артур САВІН) та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Олена АГАПОВА).

 
Міський голова Анатолій БОНДАРЕНКО



 














Пояснювальна записка

до проєкту рішення

«Про передачу ОСББ «НАДДНІПРЯНСЬКЕ» земельної ділянки у власність по вул. Нижня Горова, 71»

 

Дата надходження справи: 04.07.2023 № 01-08/29669.

Граничний термін прийняття рішення: 04.08.2023.

Площа: 0,6203 га за рахунок земель Черкаської міської ради.

У власність.

Під багатоквартирний житловий будинок та прибудинкову територію.

 

Відповідно до стаття 42 Земельного кодексу України земельні ділянки, на яких розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкова територія, що перебувають у спільній сумісній власності власників квартир та нежитлових приміщень у будинку, передаються безоплатно у власність або в постійне користування співвласникам багатоквартирного будинку в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

 

 
Начальник управління земельних ресурсів, землеустрою та інспектування  

Руслан  ДОНЕЦЬ

 

 



 

 

 

ДОДАТКИ