ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Департамент житлово-комунального комплексу


Доповідачі:



Департамент житлово-комунального комплексу

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XLVII

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

2021-9-рд

Дата реєстрації:

27.09.2023

Проголосовано:

28.09.2023 11:49:07

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    30
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    11

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 2021-9-рд




























































































































              Проєкт рішення
            №2021-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про внесення змін до рішення міської ради від 18.05.2023 №41-46 «Про затвердження програми підтримки  об’єднань  співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ, асоціацій ОСББ) у м. Черкаси  «Формування відповідального власника житла» на 2023-2025 роки»          
                 
Відповідно до пункту 22 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 91 Бюджетного кодексу України, з метою сприяння співвласникам багатоквартирних житлових будинків міста у подоланні наслідків збройної агресії російської федерації, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:



1.Внести зміни до рішення міської ради від 18.05.2023 №41-46 «Про затвердження програми підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ, асоціацій ОСББ) у м. Черкаси «Формування відповідального власника житла» на 2023-2025 роки», а саме: додаток 1 до рішення «Програма підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків у м. Черкаси «Формування відповідального власника житла» на 2023-2025 роки»:

1.1. Доповнити пункт 2.1. «Мета, структура завдань та цілей програми»:

-  стратегічною ціллю Б.  «Відновлення»;

- операційною ціллю Б.1. «Відшкодування витрат ОСББ на заміну вікон, дверей у місцях загального користування, на ремонт покрівлі житлових будинків, що пошкоджені внаслідок збройної агресії російської федерації».

1.2. Доповнити розділ 2 «Мета та стратегічні завдання програми»:

-  пунктом 2.3. «Реалізація Стратегічної цілі «Б. Відновлення»  наступного змісту:

«Реалізація стратегічної цілі Б проводиться з метою сприяння співвласникам багатоквартирних житлових будинків міста у подоланні наслідків збройної агресії російської федерації»;

- підпунктом 2.3.1. «Відшкодування витрат ОСББ на заміну вікон, дверей у місцях загального користування, на ремонт покрівлі житлових будинків, що пошкоджені внаслідок збройної агресії російської федерації» наступного змісту:

«З метою сприяння співвласникам у відновленні експлуатаційних показників багатоквартирних житлових будинків, підлягають відшкодуванню витрати ОСББ на заміну вікон, дверей у місцях загального користування, на ремонт покрівлі житлових будинків, що пошкоджені внаслідок збройної агресії російської федерації.

Виділення коштів з бюджету Черкаської міської територіальної громади на відшкодування витрат ОСББ на заміну вікон, дверей у місцях загального користування, на ремонт покрівлі житлових будинків становить 100% від загальної вартості робіт.

Головний розпорядник коштів – департамент житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради, -  забезпечує підготовку проєктів рішень виконавчого комітету Черкаської міської ради про відшкодування витрат на ремонт на кожен окремий будинок після подання ОСББ повного пакету документів. Порядок надання коштів визначається рішенням виконавчого комітету Черкаської міської ради.

Підставою для перерахування коштів ОСББ є:

- рішення виконавчого комітету Черкаської міської ради про відшкодування витрат на ремонт житлового будинку, пошкодженого внаслідок збройної агресії російської федерації;

- договір про відшкодування витрат на ремонт житлового будинку, пошкодженого внаслідок збройної агресії російської федерації».

2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради (Наумчук А.М.) та постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, транспорту та екології (Батир Р.А.).
«                
                 
Міський голова            Ан  Анатолій БОНДАРЕНКО






 

 
Пояснювальна записка

 

 
З метою забезпечення виконання невідкладних ремонтних робіт у пошкоджених багатоквартирних будинках внаслідок проявів збройної агресії російської федерації, поданим проєктом рішення пропонується внести зміни до Програми підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ, асоціацій ОСББ) у м. Черкаси «Формування відповідального власника житла» на 2023-2025 роки, а саме:

Доповнити Програму розділом «Відновлення», яким передбачити відшкодування витрат ОСББ на відновлювальні роботи місць загального користування (заміна вікон, дверей, ремонт покрівлі) у розмірі ста відсотків від понесених витрат.

На підставі наведеного вище, виноситься на розгляд депутатів Черкаської міської ради проєкт рішення «Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 18.05.2023 №41-46 «Про затвердження Програми підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ, асоціацій ОСББ) у м. Черкаси «Формування відповідального власника житла» на 2023-2025 роки».

 

 

В.о. директора департаменту                                                Андрій НАУМЧУК