ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Департамент охорони здоров`я та медичних послуг


Доповідачі:



Департамент охорони здоров`я та медичних послуг

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XLVII

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

1082-9-рд

Дата реєстрації:

21.08.2023

Проголосовано:

28.09.2023 11:32:29

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    28
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    1
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    11

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 1082-9-рд



















































































































Проєкт рішення
 № 1082-9-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про розгляд електронної петиції

від 01.08.2023 № Че/2130-еп щодо

збереження існування КНП

«Черкаська міська дитяча лікарня»

Керуючись ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до ст. 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016 №2-143, з метою розгляду порушених в електронній петиції питань, враховуючи інформацію департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради, Черкаська міська рада,

ВИРІШИЛА:

 



  1. Електронну петицію від 01.08.2023 № Че/2130-еп щодо збереження існування КНП «Черкаська міська дитяча лікарня» підтримати частково.

  2. Враховуючи проєкт спроможної мережі Черкаської області разом із трирічним планом розвитку мережі та планами розвитку окремих медичних закладів, доручити департаменту охорони здоров’я та медичних послуг забезпечити контроль за дотриманням законодавства у процесі створення спроможної мережі.

  3. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Беззубенка В.А. та постійну комісію міської ради з питань охорони здоров’я (Тронц Т.В.).




Міський голова Анатолій БОНДАРЕНКО




































 

 



ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА

ДЕПАРТАМЕНТ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ТА МЕДИЧНИХ ПОСЛУГ

вул. Байди Вишневецького, буд. 36, м. Черкаси, Черкаська обл.,18000,  тел: (0472) 37-24-56, fax:(0472) 33-79-47

E-mail: dozmpchmr@gmail.com код  ЄДРПОУ 02013260

 

Пояснювальна записка

до проєкту рішення Черкаської міської ради

«Про розгляд електронної петиції від 01.08.2023 № Че/2130-еп щодо збереження існування КНП «Черкаська міська дитяча лікарня»

 

Постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2023 №174 «Деякі питання організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я» (далі – Постанова) затверджено Порядок функціонування госпітальних округів і госпітальних кластерів та встановлення їх меж, Функціонування спроможної мережі організовують для забезпечення надання якісної, комплексної, безперервної та орієнтованої на пацієнта медичної та реабілітаційної допомоги.

Проєкт спроможної мережі Черкаського госпітального округу сформовано на основі аналізу щільності населення Черкаської області, аналізу рівня народжуваності та рівня смертності, причини смерті, причини госпіталізації. Був врахований аналіз даних щодо госпіталізації пацієнтів, зокрема із серцево-судинними захворюваннями — інсульт, гострий коронарний синдром та інше. Також проаналізували й епідемічні показники.

У деяких медичних закладах потрібно створювати реабілітаційні відділення, які мають відповідати будівельним нормам та правилам, зокрема 30 ліжко-місць, відповідне оснащення. Такі відділення мають бути побудовані до кінця 2024-го року. Також повинні бути затверджені маршрути доставки пацієнтів так, щоб хворі потрапляли до лікарні, яка відповідає їхньому стану й має необхідні ресурси. Для прикладу, пацієнти з інфарктами та інсультами мають бути доставлені до лікарень, які відповідають стандартам — мають відповідне обладнання та кваліфікованих фахівців.

У підсумку створено проєкт спроможної мережі по Черкаській області:



  • 2 надкластерні багатопрофільні заклади спеціалізуватимуться на складних і рідкісних захворюваннях населення всього госпітального округу;

  • 7 кластерних закладів лікуватимуть найбільш поширені захворювання і стани на території госпітального кластера;

  • 13 загальних закладів охорони здоров’я надаватимуть медичну та реабілітаційну допомогу населенню тергромади або кількох громад, працюватимуть за базовими напрямами.

  • надкластерні центри з надання спеціалізованої допомоги (орієнтовно 6-7 центрів із урахуванням можливого об’єднання закладів).



Проєкт спроможної мережі був погоджений Міністерством охорони здоров’я. Спроможна мережа затверджується Черкаською військовою адміністрацією. Одночасно із спроможною мережею затверджується план розвитку госпітального округу за погодженням з МОЗ.

В рамках створення спроможної мережі є питання про об’єднання деяких медичних закладів міста Черкаси задля оптимізації роботи.

КНП «Черкаська міська дитяча лікарня» та КНП «Черкаський міський пологовий будинок «Центр матері та дитини» планується об’єднати з КНП «Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги».

КНП «Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка» та КНП «Черкаська міська РОП «Астра» планується об’єднати з КНП «Перша Черкаська міська лікарня».

 

Директор Всеволод КУЛЬЧИКОВСЬКИЙ
вик. Любов Проценко

33-79-40



 

ДОДАТКИ

1 1082-9-рд 21.08.23 петиція.pdf Переглянути