ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

департамент архітектури та містобудування


Доповідачі:



департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Неприйнято

Сесія:

XLV

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

2704-9-з

Дата реєстрації:

21.09.2022

Проголосовано:

17.08.2023 11:49:54

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    8
  • Не підтримали
    7
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    16
  • Відсутні
    12

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 2704-9-з



















































































































Проєкт рішення
№ 2704-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про відмову РЕЛІГІЙНІЙ ОРГАНІЗАЦІЇ «РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА ПАРАФІЯ СВЯТИТЕЛЯ СПИРИДОНА ТРИМИФУНТСЬКОГО ЧЕРКАСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ (ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ УКРАЇНИ) М.ЧЕРКАСИ» у наданні в постійне користування земельної ділянки по вул. Пацаєва, 8 (вільна земельна ділянка)
Розглянувши заяву РЕЛІГІЙНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ «РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА ПАРАФІЯ СВЯТИТЕЛЯ СПИРИДОНА ТРИМИФУНТСЬКОГО ЧЕРКАСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ (ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ УКРАЇНИ) М.ЧЕРКАСИ» від 12.09.2022 № 01-08/29907 щодо надання в постійне користування земельної ділянки, враховуючи Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, витяг з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 10.01.2022 № 71831 щодо наявних містобудівних обмежень та обтяжень землекористування, а саме пов’язані із реалізацією містобудівної документації, відповідно до статей 12, 92, 123, 134 Земельного кодексу України та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 

1. Відмовити РЕЛІГІЙНІЙ ОРГАНІЗАЦІЇ «РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА ПАРАФІЯ СВЯТИТЕЛЯ СПИРИДОНА ТРИМИФУНТСЬКОГО ЧЕРКАСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ (ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ УКРАЇНИ) М.ЧЕРКАСИ» у наданні в постійне користування земельної ділянки площею 0,0938 га по вул. Пацаєва, 8 під будівництво та облаштування Православного храму.

 

2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).

 
Міський голова Анатолій БОНДАРЕНКО

 



                                                                                                                               

 

 

















Пояснювальна записка

до проєкту рішення:

«Про відмову РЕЛІГІЙНІЙ ОРГАНІЗАЦІЇ «РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА ПАРАФІЯ СВЯТИТЕЛЯ СПИРИДОНА ТРИМИФУНТСЬКОГО ЧЕРКАСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ (ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ УКРАЇНИ) М.ЧЕРКАСИ» у наданні в постійне користування земельної ділянки

по вул. Пацаєва, 8 (вільна земельна ділянка)»

 

Підстава: заява від 12.09.2022 № 01-08/29907.

Граничний термін прийняття рішення: 12.10.2022.

 
Відповідно до вимог статті 92 Земельного кодексу України право постійного користування земельною ділянкою - це право володіння і користування земельною ділянкою, яка перебуває у державній або комунальній власності, без встановлення строку.

Права постійного користування земельною ділянкою із земель державної та комунальної власності набувають релігійні організації України, статути (положення) яких зареєстровано у встановленому законом порядку, виключно для будівництва і обслуговування культових та інших будівель, необхідних для забезпечення їх діяльності.

Відповідно до статті 134 Земельного кодексу не підлягають продажу, передачі в користування на конкурентних засадах (на земельних торгах) земельні ділянки державної чи комунальної власності у разі використання релігійними організаціями, які легалізовані в Україні, земельних ділянок під культовими будівлями.

Однак, відповідно до статті 26 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» право на забудову земельної ділянки реалізується її власником або користувачем за умови використання земельної ділянки відповідно до вимог містобудівної документації.

Окрім того, пунктом 4 додатку до рішення Черкаської міської ради від 09.02.2012 № 3-582 «Про затвердження Порядку оформлення прав на земельні ділянки у м. Черкаси» визначено, що надання у користування, в оренду, приватизація земельних ділянок у межах міста Черкаси здійснюється у відповідності до генерального плану міста, плану зонування, детальних планів територій та з дотриманням державних стандартів і норм, рішень Черкаської міської ради та виконавчого комітету Черкаської міської ради.

Відповідно до витягу з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 10.01.2022 № 71831, наявні містобудівні обмеження щодо землекористування, а саме, пов’язані із реалізацією містобудівної документації.

Відповідно до рішення Черкаської міської ради від 13.05.2021 № 5-318 було затверджено містобудівну документацію «Внесення змін до генерального плану міста Черкаси (Актуалізація)». Відповідно до даного рішення на даній земельній ділянці передбачена територія зелених насаджень загального користування.

Враховуючи вищезазначене, даним проєктом рішення передбачено відмовити РЕЛІГІЙНІЙ ОРГАНІЗАЦІЇ «РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА ПАРАФІЯ СВЯТИТЕЛЯ СПИРИДОНА ТРИМИФУНТСЬКОГО ЧЕРКАСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ (ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ УКРАЇНИ) М.ЧЕРКАСИ» у наданні в постійне користування земельної ділянки площею 0,0938 га по вул. Пацаєва, 8 під будівництво та облаштування Православного храму.

Начальник управління земельних ресурсів, землеустрою та інспектування Руслан ДОНЕЦЬ



 

ДОДАТКИ

1 2704-9.pdf Переглянути