ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

департамент архітектури та містобудування


Доповідачі:



департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XLV

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

3283-9-з

Дата реєстрації:

12.07.2023

Проголосовано:

17.08.2023 10:17:54

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    29
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    14

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 3283-9-з































































































































Проєкт рішення
№ 3283-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання громадянину Тупіцькому Ю. В. дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Мальовничій
Розглянувши заяву громадянина Тупіцького Ю. В. щодо надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, відповідно до статей 12, 20, 98, 99, 100, 123, 134 Земельного кодексу України та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:



1. Надати громадянину Тупіцькому Юрію Володимировичу дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,2850 га по вул. Мальовничій з метою встановлення земельного сервітуту на право проходу, проїзду до домоволодіння.

Враховуючи витяг з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 26.05.2023 № 01-04/21250 на земельну ділянку по вул. Мальовничій  наявні містобудівні обмеження:

- охоронна зона навколо інженерних комунікацій;

- реалізація містобудівної документації на частині земельної ділянки (~ 99%);

- право проходу та проїзду.

Містобудівні потреби частково відповідають діючій містобудівній документації міста Черкаси.

2. Розробнику документації із землеустрою в процесі землевпорядного проєктування врахувати дані Державного земельного кадастру та врахувати, що документація із землеустрою передається сертифікованими інженерами-землевпорядниками до Черкаської міської ради перед затвердженням в електронному вигляді у форматі shape-файл (*shp) в місцевій системі координат міста Черкаси та в УСК-2000 після створення відповідного трансформаційного поля в системі містобудівного кадастру.

3. В процесі здійснення заходів із землеустрою необхідно врахувати нормативні розміри охоронних зон та обмежень у їх використанні, що встановлені чинним законодавством та повідомити про такі обмеження замовника і балансоутримувача інженерних мереж, інформацію про що зазначити у документації із землеустрою.

4. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О. М.).
Міський голова А.В. Бондаренко

 



 


















Пояснювальна записка

до проєкту рішення:

«Про надання громадянину Тупіцькому Ю. В. дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки

по вул. Мальовничій»

 

Відповідно до статті 98 Земельного кодексу України право земельного сервітуту - це право власника або землекористувача земельної ділянки чи іншої заінтересованої особи на обмежене платне або безоплатне користування чужою земельною ділянкою (ділянками).

Встановлення земельного сервітуту не веде до позбавлення власника земельної ділянки, щодо якої встановлений земельний сервітут, прав володіння, користування та розпорядження нею.

Власники або землекористувачі земельних ділянок чи інші заінтересовані особи можуть вимагати встановлення сервітуту на право проходу та проїзду.

Відповідно до статті 79-1 Земельного кодексу України державна реєстрація прав сервітуту, які поширюються на частину земельної ділянки, здійснюється після внесення відомостей про таку частину до Державного земельного кадастру.

Межі земельної ділянки площею 0,2850 га по вул. Мальовничій на яку планується встановити право сервітуту на право проходу та проїзду не встановлені, вона не зареєстрована у Державному земельному кадастрі.

Формування земельної ділянки зокрема , на яку поширюється право сервітуту, здійснюється шляхом розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

Враховуючи вищезазначене, даним проєктом рішення передбачено надати громадянину Тупіцькому Ю. В. дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,2850 га по вул. Мальовничій з метою встановлення земельного сервітуту на право проходу, проїзду до земельних ділянок по вул. Бігучій, 17/1, вул. Бігучій, 17/2 та вул. Бігучій, 17/3, які перебувають у його власності.

 

Дата надходження документації: 15.05.2023 (№ 01-04/21250)

Кінцевий термін прийняття рішення ЧМР: 15.06.2023

 

 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою

 
 

Р.Г. Донець



 

ДОДАТКИ