ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

департамент архітектури та містобудування


Доповідачі:



департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XLII

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

3232-9-з

Дата реєстрації:

28.06.2023

Проголосовано:

13.07.2023 14:40:33

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    22
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    8
  • Відсутні
    13

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 3232-9-з



















































































































Проект рішення
№ 3232-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо організації і встановлення меж території природно-заповідного фонду – парку пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Парк Перемоги» по вул. Смілянській, 132/1
Враховуючи клопотання КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ щодо надання дозволу на розробку  проекту землеустрою щодо організації і встановлення меж територій природно-заповідного фонду, відповідно до статей 12, 19, 43-46 Земельного кодексу України, статей 25, 47 Закону України «Про землеустрій», Закону України «Про природно-заповідний фонд України», витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 18.05.2021 № 257068497, відповідно до якого,  земельна ділянка площею 15,3466 га перебуває в постійному користуванні КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ, реєстраційний номер об’єкта нерухомого майна: 2361012671101, номер запису про інше речове право: 41997232, враховуючи рішення облвиконкому від 21.11.1984 № 354 «Про мережу територій і об’єктів природно-заповідного фонду області» та рішення Черкаської міської ради від 15.04.2021 № 5-135 «Про погодження технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки по вул. Смілянській, 132/1, яка перебуває в постійному користувані КП «ДИРЕКЦІЯ ПАРКІВ» ЧМР, та передачі її частини в постійне користування ЧЕРКАСЬКОМУ МІСЬКОМУ ЗООЛОГІЧНОМУ ПАРКУ «РОШЕН», статтю 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Надати дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо організації і встановлення меж територій природно-заповідного фонду - парку пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Парк Перемоги» площею 15,3466 га по вул. Смілянській, 132/1.

2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради (Артур САВІН) та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Олена АГАПОВА).

 
Міський голова  
Анатолій БОНДАРЕНКО























Пояснювальна записка

до проекту рішення:

«Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо організації і встановлення меж території природно-заповідного фонду – парку пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Парк Перемоги» по вул. Смілянській, 132/1»

 

Підстава: заява від 18.05.2023 № 01-06/21781.

Граничний термін прийняття рішення: 18.06.2023.

З метою організації і встановлення меж території природно-заповідного фонду – парку пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Парк Перемоги».

 

Відповідно до статті 43 Земельного кодексу України землі природно-заповідного фонду - це ділянки суші і водного простору з природними комплексами та об'єктами, що мають особливу природоохоронну, екологічну, наукову, естетичну, рекреаційну та іншу цінність, яким відповідно до закону надано статус територій та об'єктів природно-заповідного фонду.

Згідно зі статтею 44 Земельного кодексу України склад земель природно-заповідного фонду до земель природно-заповідного фонду включаються природні території та об'єкти (природні заповідники, національні природні парки, біосферні заповідники, регіональні ландшафтні парки, заказники, пам'ятки природи, заповідні урочища), а також штучно створені об'єкти (ботанічні сади, дендрологічні парки, зоологічні парки, парки-пам'ятки садово-паркового мистецтва).

Згідно зі статтею 45 Земельного кодексу України використання земель природно-заповідного фонду землі природно-заповідного фонду можуть перебувати у державній, комунальній та приватній власності.

Порядок використання земель природно-заповідного фонду визначається законом.

Відповідно до статті 7 Закону України «Про природно-заповідний фонд України» Землі природно-заповідного фонду - це ділянки суші і водного простору з природними комплексами та об'єктами, що мають особливу природоохоронну, екологічну, наукову, естетичну, рекреаційну та іншу цінність, яким відповідно до закону надано статус територій та об'єктів природно-заповідного фонду.

Землі природно-заповідного фонду України, а також землі територій та об'єктів, що мають особливу екологічну, наукову, естетичну, господарську цінність і є відповідно до статті 6 цього Закону об'єктами комплексної охорони, належать до земель природно-заповідного фонду та іншого

На землях природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного або історико-культурного призначення забороняється будь-яка діяльність, яка негативно впливає або може негативно впливати на стан природних та історико-культурних комплексів та об'єктів чи перешкоджає їх використанню за цільовим призначенням.

Відповідно до статті 47 Закону України «Про землеустрій» рішення про затвердження проектів землеустрою щодо організації і встановлення меж територій природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного призначення, оздоровчого, рекреаційного, історико-культурного, лісогосподарського призначення, земель водного фонду та водоохоронних зон одночасно є рішенням про встановлення меж таких територій.

 

 
Начальник управління земельних ресурсів,

землеустрою та

інспектування
 

Руслан ДОНЕЦЬ



 

ДОДАТКИ