ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Департамент архітектури та містобудування


Доповідачі:



Департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XLII

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

3182-9-з

Дата реєстрації:

14.06.2023

Проголосовано:

13.07.2023 14:40:33

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    22
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    8
  • Відсутні
    13

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 3182-9-з









































































































№ 3182-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо організації і встановлення меж території природно-заповідного фонду – парку пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Молодіжний» по вул. Гагаріна (ліворуч від парку «Долина троянд»)
Враховуючи клопотання КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ДИРЕКЦІЯ ПАКІВ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ щодо надання дозволу на розробку  проекту землеустрою щодо організації і встановлення меж територій природно-заповідного фонду, відповідно до статей 12, 19, 43-46 Земельного кодексу України, статей 25, 47 Закону України «Про землеустрій», Закону України «Про природно-заповідний фонд України», враховуючи рішення Черкаської міської ради від 30.09.2021 № 10-12 «Про визначення балансоутримувача для парку «Молодіжний» та скверу «Затишний», рішення Черкаської міської ради від 13.12.2021 № 15-27 «Про надання КП «Дирекція парків» Черкаської міської ради» земельної ділянки в постійне користування по вул. Гагаріна (ліворуч від парку «Долина троянд») під парк-пам’ятку садово паркового мистецтва «Молодіжний» (вільна земельна ділянка)» та рішення Черкаської обласної ради від 12.03.2020    № 26-55/VIІ «Про території та об’єкти природно-заповідного фонду області», статтю 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:



1. Надати дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо організації і встановлення меж територій природно-заповідного фонду - парку пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Молодіжний» площею 7,5000 га по вул. Гагаріна (ліворуч від парку «Долина троянд»).

2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради (Артур САВІН) та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Олена АГАПОВА).

 
Міський голова  

Анатолій БОНДАРЕНКО



 
















Пояснювальна записка

до проекту рішення:

«Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо організації і встановлення меж території природно-заповідного фонду – парку пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Молодіжний» по вул. Гагаріна

(ліворуч від парку «Долина троянд»)»

 

Підстава: заява від 18.05.2023 № 01-06/21779.

Граничний термін прийняття рішення: 18.06.2023.

З метою організації і встановлення меж території природно-заповідного фонду – парку пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Молодіжний».

 
Відповідно до статті 43 Земельного кодексу України землі природно-заповідного фонду - це ділянки суші і водного простору з природними комплексами та об'єктами, що мають особливу природоохоронну, екологічну, наукову, естетичну, рекреаційну та іншу цінність, яким відповідно до закону надано статус територій та об'єктів природно-заповідного фонду.

Згідно зі статтею 44 Земельного кодексу України склад земель природно-заповідного фонду до земель природно-заповідного фонду включаються природні території та об'єкти (природні заповідники, національні природні парки, біосферні заповідники, регіональні ландшафтні парки, заказники, пам'ятки природи, заповідні урочища), а також штучно створені об'єкти (ботанічні сади, дендрологічні парки, зоологічні парки, парки-пам'ятки садово-паркового мистецтва).

Згідно зі статтею 45 Земельного кодексу України використання земель природно-заповідного фонду землі природно-заповідного фонду можуть перебувати у державній, комунальній та приватній власності.

Порядок використання земель природно-заповідного фонду визначається законом.

Відповідно до статті 7 Закону України «Про природно-заповідний фонд України» Землі природно-заповідного фонду - це ділянки суші і водного простору з природними комплексами та об'єктами, що мають особливу природоохоронну, екологічну, наукову, естетичну, рекреаційну та іншу цінність, яким відповідно до закону надано статус територій та об'єктів природно-заповідного фонду. 

Землі природно-заповідного фонду України, а також землі територій та об'єктів, що мають особливу екологічну, наукову, естетичну, господарську цінність і є відповідно до статті 6 цього Закону об'єктами комплексної охорони, належать до земель природно-заповідного фонду та іншого

На землях природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного або історико-культурного призначення забороняється будь-яка діяльність, яка негативно впливає або може негативно впливати на стан природних та історико-культурних комплексів та об'єктів чи перешкоджає їх використанню за цільовим призначенням.

Відповідно до статті 47 Закону України «Про землеустрій» рішення про затвердження проектів землеустрою щодо організації і встановлення меж територій природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного призначення, оздоровчого, рекреаційного, історико-культурного, лісогосподарського призначення, земель водного фонду та водоохоронних зон одночасно є рішенням про встановлення меж таких територій.

 

 
Начальник управління земельних ресурсів,

землеустрою та

інспектування
 

Руслан ДОНЕЦЬ



 

ДОДАТКИ