ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Департамент дорожньо-транспортної інфраструктури та екології


Доповідачі:



Департамент дорожньо-транспортної інфраструктури та екології

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XLII

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

998-9-рд

Дата реєстрації:

23.05.2023

Проголосовано:

13.07.2023 14:04:37

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    28
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    5
  • Відсутні
    10

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 998-9-рд















































































































              Проект рішення
             № 998-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про розгляд електронної петиції «Заборонити пересування містом спортивного мототранспорту та транспорту без глушників»            
               

Керуючись ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до статей 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016 №2-143, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 

1. Електронну петицію (від 11.05.2023 № Че/2053-еп) «Заборонити пересування містом спортивного мототранспорту та транспорту без глушників» підтримати частково.

2. Управлінню патрульної поліції в Черкаській області та відділу державного нагляду (контролю) у Черкаській області Державної служби України з безпеки на транспорті рекомендувати у межах своїх повноважень вживати систематичні заходи контролю щодо спортивного мототранспорту, транспорту без глушників та транспорту, що перевозить містом небезпечні речовини.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту дорожньо-транспортної інфраструктури та екології Черкаської міської ради Сергія Отрешка, постійну комісію з питань житлово-комунального господарства, транспорту та екології (Руслан Батир).

Міський голова           Анатолій БОНДАРЕНКО  



  

 

 

 

































Пояснювальна записка

до проекту рішення:

«Про розгляд електронної петиції «Заборонити пересування містом

спортивного мототранспорту та транспорту без глушників»

 

 

До Черкаської міської ради надійшла електронна петиція щодо заборони пересування містом спортивного мототранспорту та транспорту без глушників.



Відповідно до ст. 32 Закону України «Про автомобільні дороги» від 08.09.2005 № 2862-ІV користувачі автомобільних доріг мають право на безперервні, безпечні та зручні умови руху та зобов'язані дотримуватися вимог правил дорожнього руху, використовувати транспортні засоби, конструкція та    технічний стан яких відповідають вимогам установлених в Україні правил та норм,  не створювати своїми діями загрози безпеці дорожнього руху.



За інформацією управління патрульної поліції в Черкаській області чинні нормативно-правові акти, що регулюють суспільні відносини у сфері дорожнього руху та її безпеки, встановлюють обмеження щодо експлуатації транспортних засобів з несправної системою випускання відпрацьованих газів, що може призводити до підвищення рівня шуму під час руху.



Згідно зі ст. 29 Закону України «Про дорожній рух» до участі у дорожньому русі допускаються транспортні засоби, конструкція і технічний стан яких відповідають вимогам діючих в Україні правил, нормативів, що мають сертифікат на відповідність цим вимогам, укомплектовані у встановленому порядку, а у разі, якщо транспортний засіб згідно з законом підлягає обов'язковому технічному контролю, пройшов такий контроль.

Відповідно до статті 33 Закону України «Про дорожній рух» технічний стан транспортних засобів, що перебувають в експлуатації, у частині, що стосується безпеки дорожнього руху та охорони навколишнього середовища, має відповідати правилам, нормативам і стандартам, затвердженим у встановленому порядку.

Таким чином, водії авто- та мототранспорту є повноцінними учасниками дорожнього руху і на них в повній мірі розповсюджуються вимоги Правил дорожнього руху. Обов'язок щодо забезпечення належного технічного стану транспортних засобів покладається на їх власників або інших осіб, які їх експлуатують, згідно з чинним законодавством.

Враховуючи вищенаведене пропонуємо рекомендувати Управлінню патрульної поліції в Черкаській області та відділу державного нагляду (контролю) у Черкаській області Державної служби України з безпеки на транспорті у межах своїх повноважень вживати систематичні заходи контролю щодо спортивного мототранспорту, транспорту без глушників та транспорту, що перевозить містом небезпечні речовини.

Прошу розглянути та підтримати на сесії міської ради проект рішення «Про розгляд електронної петиції «Заборонити пересування містом спортивного мототранспорту та транспорту без глушників».



  


Директор департаменту         Сергій ОТРЕШКО