ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Департамент управління справами та юридичного забезпечення


Доповідачі:



Департамент управління справами та юридичного забезпечення

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XLII

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

1036-9-рд

Дата реєстрації:

30.06.2023

Проголосовано:

13.07.2023 12:59:17

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    24
  • Не підтримали
    2
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    7
  • Відсутні
    10

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 1036-9-рд

































































































              Проєкт рішення  
            № 1036-9-рд  
   

 
 
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА

     
                 
                   
Про згоду щодо безоплатної передачі у власність Черкаської міської територіальної громади очисних каналізаційних споруд          
                   

Відповідно до п. 51 ч. 1 ст. 26 закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ч. 2 ст. 4 Закону України «Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності», наказу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 27.12.2013  № 1591, враховуючи рішення Черкаської міської ради від 29.09.2022 № 30-16 «Про звернення депутатів Черкаської міської ради до Кабінету Міністрів України, Фонду державного майна України щодо передачі у власність Черкаської міської територіальної громади очисних споруд», лист Фонду державного майна України за вх. № 18159-01-18 від 13.08.2021, Черкаська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 



  1. Надати згоду на передачу з державної власності у комунальну власність Черкаської міської територіальної громади очисних каналізаційних споруд, які знаходяться на балансі та не увійшли до статутного капіталу ПрАТ «АЗОТ» (код ЄДРПОУ 00203826) та розташовані на території: Черкаська область, Черкаський район, Червонослобідська сільська рада, земельні ділянки кадастрові номери **********:*:**:**** та **********:*:**:****.

  2. Черкаська міська рада зобов’язується  призначенням і не відчужувати у приватну власність об’єкти, визначені в пункті 1 рішення.

  3. Департаменту управління справами та юридичного забезпечення Черкаської міської ради (Катерина Пидорич) направити Фонду державного майна України відповідне звернення стосовно згоди Черкаської міської ради на передачу із державної власності у власність Черкаської міської територіальної громади об’єктів, визначених в пункті 1 рішення та копію цього рішення. У зверненні також зазначити про прохання провести обстеження об’єктів з залученням фахівців відповідних кваліфікаційних рівнів на предмет визначення технічного стану об’єктів, інженерних систем, їх експлуатаційну надійність, та фіксування висновків у відповідному акті.

  4. Департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради (Ірина Удод), департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради (Андрій Наумчук), департаменту фінансової політики Черкаської міської ради (Тетяна Харенко) здійснити дії, направлені на виконання вимог наказу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 27.12.2013  № 1591.

  5. Визнати таким, що втратило чинність рішення Черкаської міської ради від 28.09.2007 № 3-1 «Про згоду на прийняття об’єктів».

  6. Контроль за виконанням рішення покласти на Черкаського міського голову (Анатолій Бондаренко) та постійну комісію з питань житлово-комунального господарства, транспорту та екології (Руслан Батир).



 


Міський голова                                                          Анатолій БОНДАРЕНКО

 



 



 
Пояснювальна записка

до проєкту рішення Черкаської міської ради

«Про згоду щодо безоплатної передачі у власність Черкаської міської територіальної громади очисних каналізаційних споруд»

 

29.09.2022 Черкаською міською радою було ухвалено рішення «Про звернення депутатів Черкаської міської ради до Кабінету Міністрів України, Фонду державного майна України щодо передачі у власність Черкаської міської територіальної громади очисних споруд».

Згідно з листом Фонду державного майна України рішення Черкаської міської ради має містити:

-зазначення належної територіальної громади, у власність якої передаватимуться очисні споруди;

-зобов’язання використовувати за цільовим призначенням і не відчужувати в приватну власність вказане майно.

Також в листі зазначено про необхідність підготовки техніко-економічного обґрунтування щодо передачі очисних споруд з обов’язковим визначенням обсягів та джерел фінансування їх утримання (вимоги наказу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 27.12.2013  № 1591).

Оскільки рішення Черкаської міської ради від 28.09.2007 № 3-1 «Про згоду на прийняття об’єктів» чинне, з метою уникнення ухвалення декількох рішень ради з одного й того ж питання, пропонується в пункті 5 проєкту рішення зазначити про втрату чинності зазначеного рішення.

 

 

В.о. директора департаменту

управління справами та

юридичного забезпечення                                         Катерина ПИДОРИЧ