ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Департамент соціальної політики


Доповідачі:



Департамент соціальної політики

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XLII

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

992-9-рд

Дата реєстрації:

19.05.2023

Проголосовано:

13.07.2023 11:51:42

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    29
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    4
  • Відсутні
    10

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 992-9-рд

































































































              Проєкт рішення
              992 -9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про визначення повноважень департаменту соціальної політики Черкаської міської ради          


Відповідно до статті 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», частини 4 статті 11, статті 15 Закону України «Про соціальні послуги», постанов Кабінету Міністрів України від 27.01.2021 № 99 «Про Реєстр надавачів та отримувачів соціальних послуг», від 28.04.2023 № 438 «Деякі питання організації забезпечення соціальними послугами з догляду та медичними послугами потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які їх потребують», з метою виконання повноважень, покладених законодавством України у сфері надання соціальних послуг на виконавчі органи міських рад, Черкаська міська рада


ВИРІШИЛА:

 

1. Визначити департамент соціальної політики Черкаської міської ради суб’єктом реєстрації, що забезпечує ведення на території Черкаської міської територіальної громади Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг (далі-Реєстр).

2. Уповноважити департамент соціальної політики Черкаської міської ради організовувати на території Черкаської міської територіальної громади оцінювання потреб потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання в наданні соціальних послуг з догляду вдома та медичними послугами.

3. Внести зміни до Положення про департамент соціальної політики Черкаської міської ради, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 26.01.2023 № 35-18, а саме доповнити пункт 3.1 розділу III. Повноваження департаменту підпунктами 82-83 наступного змісту:

«82) забезпечує ведення Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг.

83) організовує на території Черкаської міської територіальної громади оцінювання потреб потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання в наданні соціальних послуг з догляду вдома та медичними послугами».

4. Оприлюднити це рішення в засобах масової інформації.

5. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника директора  департаменту – начальника управління розвитку соціальної сфери департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Ніконенко Ю.В. та постійну комісію міської ради з питань гуманітарної та соціальної політики  (Холупняк К.О.).

                 
                 
Міський голова       Анатолій БОНДАРЕНКО



 

 

  

 
Пояснювальна записка

до проекту рішення Черкаської міської ради «Про визначення повноважень департаменту соціальної політики Черкаської міської ради»


 

Проєкт рішення вноситься на розгляд Черкаською міською радою з огляду на наступне.

1. З метою обліку надавачів, отримувачів соціальних послуг та послуг, що їм надаються, статтею 15 Закону України «Про соціальні послуги» (далі-Закон) передбачено ведення Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг. Відповідно до цієї норми Закону Урядом прийнято постанову від 27.01.2021  № 99, якою затверджено Порядок формування, ведення та доступу до Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг (далі-Порядок). Згідно з Порядком суб’єктами реєстрації, що забезпечують ведення Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг (далі-Реєстр) на місцевому рівні, визначено виконавчі органи міських рад.

З метою визначення департаменту, як одного із виконавчих органів міської ради, суб’єктом реєстрації, що забезпечуватиме ведення на території Черкаської міської територіальної громади Реєстру, і виникла необхідність підготовки відповідного проєкту рішення для внесення на розгляд міською радою.

2. Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 28.04.2023 № 438 «Деякі питання організації забезпечення соціальними послугами з догляду та медичними послугами потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які їх потребують» на виконавчі органи міських рад покладено функцію організовувати оцінювання потреб потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання в наданні соціальних послуг з догляду вдома та медичними послугами. З метою визначення  департаменту виконавчим органом міської ради, уповноваженим на території Черкаської міської територіальної громади організовувати зазначені вище заходи, виникла необхідність підготовки відповідного проєкту рішення для внесення на розгляд міською радою.  

 

 

В. о. директора департаменту

соціальної політики                                                          Юлія НІКОНЕНКО