ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

департамент економіки та розвитку


Доповідачі:



департамент економіки та розвитку

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XLII

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

1034-9-рд

Дата реєстрації:

26.06.2023

Проголосовано:

13.07.2023 11:51:42

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    29
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    4
  • Відсутні
    10

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 1034-9-рд




















































































































              Проєкт рішення
            № 1034-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про передачу у власність Черкаської міської територіальної громади та у господарське відання, баланс КП «Черкасиводоканал» зовнішніх інженерних мереж водопостачання, водовідведення по вул. Хрещатик, 207          
               
                 
Розглянувши листа ОСББ «Хрещатик» (вх. ДУС та ЮЗ від 17.03.2023          № 4050-01-18), згоду КП «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради (вих. від 28.03.2023 № 1644/04)  щодо безоплатної передачі у  власність Черкаської міської територіальної громади та у господарське відання, баланс КП «Черкасиводоканал» зовнішніх інженерних мереж водопостачання, водовідведення по вул. Хрещатик, 207, керуючись частиною 3 ст. 78 Господарського кодексу України, ст. 319, 327 Цивільного кодексу України,           п. 2, 5 ст. 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 

1. Надати згоду на безоплатну передачу у власність Черкаської міської територіальної громади зовнішніх інженерних мереж водопостачання та  водовідведення по вул. Хрещатик, 207.

2. Передати безоплатно, з метою подальшої експлуатації, у господарське відання та на баланс комунальному підприємству «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради зовнішні інженерні мережі водопостачання, водовідведення по вул. Хрещатик, 207, як внесок до статутного капіталу підприємства вартістю 224 050,00 (двісті двадцять чотири тисячі п’ятдесят) гривень 00 копійок без ПДВ.

 3. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тищенка С.О. та постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства,      транспорту та екології (Батир Р.А.).
                 
                 
Міський голова       Анатолій БОНДАРЕНКО



 

 








УКРАЇНА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

ДЕПАРТАМЕНТ ЕКОНОМІКИ ТА РОЗВИТКУ

ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

18000, м. Черкаси, вул. Б. Вишневецького, 36, тел/факс.: (0472) 36-01-88

 
Пояснювальна записка

до проєкту рішення Черкаської міської ради

«Про передачу у власність Черкаської міської територіальної громади та у господарське відання, баланс КП «Черкасиводоканал» зовнішніх інженерних мереж водопостачання, водовідведення по вул. Хрещатик, 207»

          На сьогоднішній день в країні відбувається реформування концептуальних принципів управління багатоквартирними житловими будинками, а саме трансформація від монополій комунальних підприємств до повномасштабного створення ринку комунальних послуг. Люди мають право створити ОСББ, взявши в управління багатоквартирний будинок або вибрати керуючу компанію з управління будинком. При утворенні ОСББ постали питання визначення меж відповідальності на зовнішніх інженерних мережах, які забезпечують живлення багатоквартирних будинків.

          Даний проєкт рішення підготовлено з метою забезпечення сталого надання населенню послуг з водопостачання та водовідведення, утримання цих інженерних мереж у належному стані та запобігання аварійних ситуацій. Досягнення мети передбачається у визначенні фактичних меж балансової та експлуатаційної відповідальності між ОСББ «Хрещатик» та КП «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради.

          Правові аспекти цього рішення виписані в преамбулі. Фінансово-економічного обгрунтування не потребується, тому що видатків з бюджету міста на виконання даного рішення не передбачається. Подальші фінансові витрати на прийняття цих інженерних мереж у власність Черкаської міської територіальної громади передбачається покласти на КП «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради. Проєкт рішення не містить правил та процедур, які можуть становити ризики вчинення корупційних правопорушень. Проєкт рішення не потребує громадського обговорення, тому що не є регуляторним актом.

Передача об’єктів здійснюється за наявності згоди міських рад.

Передача у господарське відання та на баланс комунального підприємства «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради зовнішніх інженерних мереж водопостачання та водовідведення по вул. Хрещатик, 207 забезпечить належне їх утримання.

 

Директор департаменту                                                                     Ірина УДОД