ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

департамент архітектури та містобудування


Доповідачі:



департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XLI

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

3059-9-з

Дата реєстрації:

10.04.2023

Проголосовано:

23.05.2023 11:48:20

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    25
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    5
  • Відсутні
    13

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 3059-9-з



















































































































Проект рішення
 № 3059-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про затвердження документації із землеустрою по вул. Різдвяній, біля земельної ділянки № 211 (з метою встановлення земельного сервітуту на користь ПАТ  «ЧЕРКАСИОБЛЕНЕРГО»)
Розглянувши проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки з метою встановлення земельного сервітуту загальною площею 0,0050 га, що розташована за адресою: Черкаська область, м. Черкаси, вул. Різдвяна біля земельної ділянки № 211 ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ЧЕРКАСИОБЛЕНЕРГО» для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної енергії (код КВЦПЗ -14.02) для розміщення трансформаторної підстанції ТП-10/0,4 кВ, відповідно до статей 17, 98-100, 122, 124-1, 186 Земельного кодексу України, та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:



1. Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки з метою встановлення земельного сервітуту загальною площею 0,0050 га, що розташована за адресою: Черкаська область, м. Черкаси, вул. Різдвяна біля земельної ділянки № 211 ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ЧЕРКАСИОБЛЕНЕРГО» для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної енергії (код КВЦПЗ -14.02) для розміщення трансформаторної підстанції ТП-10/0,4 кВ.

2. Встановити земельний сервітут на право прокладання та експлуатації ліній електропередачі, електронних комунікаційних мереж, трубопроводів, інших лінійних комунікацій на земельній ділянці площею 0,0050 га по вул. Різдвяна біля земельної ділянки № 211 на користь ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ЧЕРКАСИОБЛЕНЕРГО» (код ЄДРПОУ – 22800735) для розміщення трансформаторної підстанції ТП-10/0,4 кВ.

Земельну ділянку віднести до категорії земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення.

Цільове призначення – для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної енергії (код КВЦПЗ – 14.02.).

3. Зобов’язати ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ЧЕРКАСИОБЛЕНЕРГО» укласти з Черкаською міською радою договір про встановлення земельного сервітуту на земельну ділянку 0,0050 га на право прокладання та експлуатації ліній електропередачі, електронних комунікаційних мереж, трубопроводів, інших лінійних комунікацій.

4. Контроль за укладенням договору про встановлення земельного сервітуту з Черкаською міською радою та його державною реєстрацією покласти на управління земельних ресурсів, землеустрою та інспектування департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради.

5. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради (Артура САВІНА) та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Олена АГАПОВА).
Міський голова Анатолій БОНДАРЕНКО



  
























Пояснювальна записка

до проекту рішення:

«Про затвердження документації із землеустрою по вул. Різдвяній, біля

земельної ділянки № 211 (з метою встановлення земельного сервітуту

на користь ПАТ «ЧЕРКАСИОБЛЕНЕРГО»)»

 

Підстава: заява від 22.03.2023 № 01-08/12570.

Граничний термін прийнятті рішення: 22.04.2023.

Орієнтовна площа: 0,0050 га.

З метою встановлення земельного сервітуту для розміщення трансформаторної підстанції ТП-10/0,4 кВ.

 

Відповідно до статті 98 Земельного кодексу України право земельного сервітуту - це право власника або землекористувача земельної ділянки чи іншої заінтересованої особи на обмежене платне або безоплатне користування чужою земельною ділянкою (ділянками).

Відповідно до статті 99 Земельного кодексу України власники або землекористувачі земельних ділянок чи інші заінтересовані особи можуть вимагати встановлення таких право прокладання та експлуатації ліній електропередачі, зв’язку, трубопроводів, інших лінійних комунікацій.

Згідно зі статтею 14 Закону України «Про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об'єктів» земельні ділянки державної та комунальної власності надаються у власність і користування (у тому числі в оренду або користування на умовах сервітуту) для потреб енергетики, у тому числі для будівництва, розміщення та експлуатації лінійних об’єктів енергетичної інфраструктури, за рішенням органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування відповідно до їх повноважень та в порядку, встановленому Земельним кодексом України з урахуванням особливостей, визначених цим Законом.

Відповідно до статті 16 Закону України «Про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об'єктів» підприємства, які будують чи експлуатують об'єкти енергетики та передачі електричної енергії, мають право використовувати земельні ділянки за договором про встановлення земельного сервітуту з власником чи користувачем земельної ділянки або за рішенням суду для розміщення об’єктів, зазначених у частинах другій та четвертій цієї статті, на праві постійних або строкових земельних сервітутів.

Постійні земельні сервітути можуть встановлюватися для розміщення споруд опорних конструкцій повітряних ліній електропередачі, трансформаторних підстанцій, розподільних пунктів, пристроїв і споруд.

Земельні сервітути щодо права будівництва, розміщення та експлуатації лінійних об’єктів енергетичної інфраструктури встановлюються на підставі договору про встановлення земельного сервітуту між експлуатуючим підприємством та власниками чи користувачами земельних ділянок, укладеному в порядку, встановленому Цивільним кодексом України.

Земельні сервітути на земельних ділянках державної та комунальної власності, які не надані у власність чи користування, встановлюються за договором з органом виконавчої влади або органом місцевого самоврядування в межах повноважень, визначених Земельним кодексом України, та експлуатуючим підприємством або за рішенням суду.

Начальник управління земельних ресурсів,

землеустрою та

інспектування
Р.Г. Донець



 

ДОДАТКИ

1 3059-9-з.pdf Переглянути