ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

департамент архітектури та містобудування


Доповідачі:



департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XLI

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

3081-9-з

Дата реєстрації:

18.04.2023

Проголосовано:

23.05.2023 10:24:17

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    29
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    11

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 3081-9-з









































































































































 

 

 
             Проєкт рішення
№ 3081-9-з
          ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про відмову в припиненні громадянці Шевченко Г. О. права користування земельною ділянкою по пров. Дмитра Гуні, 11 (існуюче домоволодіння)
Розглянувши заяву громадянки Шевченко Г. О. від 30.03.2023, керуючись  ст. ст. 12, 120, 141, 206 Земельного кодексу України, ст. 31 Закону України «Про оренду землі», ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

 ВИРІШИЛА:



1..Відмовити в припиненні громадянці Шевченко Галині Олександрівні права користування земельною ділянкою площею 0,0088 га по пров. Дмитра Гуні, 11, що надана в оренду для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), враховуючи наявність на земельній ділянці об’єкту нерухомого майна яке належить громадянці на праві приватної власності.

2. .Контроль за виконанням рішення покласти на департамент  архітектури та містобудування Черкаської міської ради (Артур Савін) та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури  (Олена Агапова).

 
Міський голова    Анатолій БОНДАРЕНКО



 













 

 

 
Пояснювальна записка

до проєкту рішення:

 

« Про відмову в припиненні громадянці Шевченко Г. О. права користування земельною ділянкою по пров. Дмитра Гуні, 11 (існуюче домоволодіння)»

 

       Даним проєктом рішення передбачено  відмову в припиненні громадянці Шевченко Г. О. права користування земельною ділянкою по пров. Дмитра Гуні, 11.

        Згідно заяви від 30.03.2023 громадянка Шевченко Г. О. просить вчинити дії щодо припинення права користування земельною ділянкою по пров. Дмитра Гуні, 11 площею 0,0088 га, що надавалась для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) в зв`язку з добровільною відмовою.

       Згідно з договором оренди землі, витягом з Державного земельного кадастру, графічними матеріалами, на вказаній земельній ділянці знаходиться об’єкт нерухомого майна, який належить громадянці Шевченко Г. О. на праві приватної власності.

       Використання земель міста без правовстановлюючих документів є порушенням земельного законодавства і тягне за собою адміністративну відповідальність.

        Відповідно до статті 206 Земельного кодексу України використання землі в Україні є платним.

        Статтею 31 Закону України «Про оренду землі» зазначено, що договір оренди землі може бути розірваний за згодою сторін.

         Земельним кодексом України ст. 141 наведено вичерпний перелік підстав для припинення права користування земельною ділянкою, зокрема, в разі набуття іншою особою права власності на жилий будинок, будівлю або споруду, які розташовані на земельній ділянці.

        Тому, враховуючи вимоги ст. 120 Земельного кодексу України, право користування земельною ділянкою не може бути припинено до демонтування об’єкту нерухомості.
 

 

Начальник управління

земельних ресурсів, землеустрою

та інспектування                                                                                  Руслан ДОНЕЦЬ                                      



ДОДАТКИ