ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

департамент архітектури та містобудування


Доповідачі:



департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XLI

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

3049-9-з

Дата реєстрації:

31.03.2023

Проголосовано:

23.05.2023 10:24:17

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    29
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    11

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 3049-9-з



















































































































Проєкт рішення
 № 3049-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання ГОЛОВНОМУ УПРАВЛІННЮ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ в постійне користування земельної ділянки по вул. Павла Тичини, 44
Розглянувши проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,4118 га в постійне користування ГОЛОВНОМУ УПРАВЛІННЮ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ під комплекс будівель ветеринарної медицини з прибудовами для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги розташованої за адресою: м. Черкаси, вул. Павла Тичини, 44, відповідно до статей 12, 20, 92, 120, 122, 123, 124, 125, 126, 134, 141, 186 Земельного кодексу України, статей 4-1, 16 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», ст. 16 Закону України «Про Державний земельний кадастр», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:



1. Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,4118 га в постійне користування ГОЛОВНОМУ УПРАВЛІННЮ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ під комплекс будівель ветеринарної медицини з прибудовами для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги розташованої за адресою: м. Черкаси, вул. Павла Тичини, 44.

2. Надати ГОЛОВНОМУ УПРАВЛІННЮ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ у постійне користування земельну ділянку, без зміни її цільового призначення площею 0,4118 га під комплекс будівель ветеринарної медицини з прибудовами по вул. Павла Тичини, 44 за рахунок земель Черкаської міської ради.

На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження пов’язані із:

- із розміщенням частини земельної ділянки площею 0,0104 га в межах території в червоних лініях;

- із розміщенням частини земельної ділянки площею 0,0177 га в охоронній зоні інженерних комунікацій.

Земельну ділянку віднести до категорії земель житлової та громадської забудови.

Цільове призначення – для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги (код КВЦПЗ – 03.03.).

3. ГОЛОВНОМУ УПРАВЛІННЮ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ здійснити дії направлені на державну реєстрацію права постійного користування земельною ділянкою протягом двох місяців з дати прийняття рішення.

4. Передати з комунальної власності у власність держави в особі Черкаської обласної державної адміністрації земельну ділянку площею 0,4118 га по вул. Павла Тичини, 44, яка за цільовим призначенням віднесена до земель житлової та громадської забудови для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги (код КВЦПЗ – 03.03.), яка має наступні обмеження, пов’язані із:

- розміщенням частини земельної ділянки площею 0,0104 га в межах території в червоних лініях;

- розміщенням частини земельної ділянки площею 0,0177 га в охоронній зоні інженерних комунікацій.

5. Міському голові підписати акт приймання-передачі земельної ділянки з комунальної власності в державну власність.

6. Врахувати інтереси і права суміжних землекористувачів та дотримуватись правил добросусідства, згідно статей 96, 103 Земельного кодексу України.

7. Попередити землекористувача про необхідність виконання своїх обов’язків відповідно до вимог статті 96 Земельного кодексу України та про те, що право користування земельною ділянкою може бути припинено відповідно до вимог статей 141 та 143 Земельного кодексу України.

8. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради (Артур САВІН) та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Олена АГАПОВА).
Міський голова Анатолій Бондаренко

 











































Пояснювальна записка

до проєкту рішення:

«Про надання ГОЛОВНОМУ УПРАВЛІННЮ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ в постійне користування земельної ділянки по вул. Павла Тичини, 44»

 

Підстава: заяви від 16.03.2023 № 01-08/11580.

Граничний термін прийняття рішення: 16.04.2023.

Правоустановчі документи на нерухоме майно: витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 09.07.2019, реєстраційний номер об’єкту нерухомого майна: 1856627671101, номер запису про інше речове право: 32300959.

Площа: 0,4118 га за рахунок земель Черкаської міської ради.

В постійне користування.

Під комплекс будівель ветеринарної медицини з прибудовами.

Цільове призначення земельної ділянки: для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги (код КВЦПЗ – 03.03.)

 

Земельну ділянку площею 0,4118 га передбачено передати в постійне користування ГОЛОВНОМУ УПРАВЛІННЮ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ, під об’єктом державної власності, який перебуває в  оперативному управлінні заявника.

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ є державною організацією.

Відповідно до частини 13 статті 123 у разі надання земельних ділянок державної власності у постійне користування підприємствам, установам, організаціям комунальної власності одночасно здійснюється передача земельних ділянок державної власності у комунальну власність і навпаки.

Згідно зі статтею 92 Земельного кодексу України визначено коло осіб, зокрема підприємства, установи та організації, що належать до державної та комунальної власності, які мають право набувати земельні ділянки на умовах постійного користування.

Відповідно до статті 92 Земельного кодексу України право постійного користування земельною ділянкою - це право володіння і користування земельною ділянкою, яка перебуває у державній або комунальній власності, без встановлення строку.

Начальник  управління земельних ресурсів, землеустрою та

інспектування
Руслан Донець



 

ДОДАТКИ