ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

департамент архітектури та містобудування


Доповідачі:



департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XLI

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

3042-9-з

Дата реєстрації:

27.03.2023

Проголосовано:

23.05.2023 10:24:17

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    29
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    11

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 3042-9-з


















































































































Проєкт рішення
 № 3042-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання ОСББ «ВІТАЛІЯ ВЕРГАЯ» земельної ділянки в постійне користування по вул. Віталія Вергая, 3
Розглянувши заяву ОБ'ЄДНАННЯ СПІВВЛАСНИКІВ БАГАТОКВАРТИРНОГО БУДИНКУ «ВІТАЛІЯ ВЕРГАЯ» щодо оформлення права постійного користування земельною ділянкою по вул. Віталія Вергая, враховуючи пункти 3, 6, 7, 9 Розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, відповідно до статей 12, 19, 92, 123, 125, 126, 134 Земельного кодексу України та враховуючи те, що земельна ділянка площею 0,3048 га (кадастровий номер 7110136700:05:024:0087) зареєстрована в Державному земельному кадастрі відповідно до Закону України «Про Державний земельний кадастр», право власності Черкаської міської ради на яку зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, номер запису про право власності 49230519, реєстраційний номер об’єкту нерухомого майна: 2691535771101, керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:



1. Надати ОБ'ЄДНАННЮ СПІВВЛАСНИКІВ БАГАТОКВАРТИРНОГО БУДИНКУ «ВІТАЛІЯ ВЕРГАЯ» у постійне користування земельну ділянку, без зміни її цільового призначення площею 0,3048 га, яка за цільовим призначенням віднесена до земель житлової та громадської забудови (для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку (код КВЦПЗ – 02.03.) під багатоквартирний житловий будинок та прибудинкову територію, який має адресу: Віталія Вергая, 3 за рахунок земель ТОВ «МІКАТ- НАФТА».

На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження пов’язані із:

- розташуванням в охоронній зоні навколо інженерних комунікацій;

- реалізацією містобудівної документації на частині земельної ділянки (передбачена вулично-дорожня мережа);

- максимальна висота забудови – 27,5 м.

2. ОБ'ЄДНАННЮ СПІВВЛАСНИКІВ БАГАТОКВАРТИРНОГО БУДИНКУ «ВІТАЛІЯ ВЕРГАЯ»:

2.1. Здійснити дії направлені на державну реєстрацію права постійного користування земельною ділянкою протягом двох місяців з дати прийняття рішення.

2.2. У зоні проходження інженерних мереж вести обмежене землекористування відповідно до діючих норм і правил, забезпечувати безперешкодний допуск власників і експлуатаційних технічних служб для ремонту і експлуатації інженерних мереж.

3. Врахувати інтереси і права суміжних землекористувачів та дотримуватись правил добросусідства, згідно статей 96, 103 Земельного кодексу України.

4. Попередити землекористувача про необхідність виконання своїх обов’язків відповідно до вимог статті 96 Земельного кодексу України та про те, що право користування земельною ділянкою може бути припинено відповідно до вимог статей 141 та 143 Земельного кодексу України.

5. Припинити ТОВ «МІКАТ- НАФТА» право користування земельною ділянкою площею 0,3048 га.

6. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради (Артур САВІН) та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Олена АГАПОВА).

 
Міський голова Анатолій БОНДАРЕНКО

 



 



 





















Пояснювальна записка

до проєкту рішення

«Про надання ОСББ «ВІТАЛІЯ ВЕРГАЯ» земельної ділянки в постійне користування по вул. Віталія Вергая, 3»

 

 

Дата надходження справи: 07.03.2023 № 01-16/10065.

Граничний термін прийняття рішення: 07.04.2023.

Площа: 0,3047 га за рахунок земель ТОВ «МІКАТ- НАФТА».

У постійне користування.

Під багатоквартирний житловий будинок та прибудинкову територію.

 

Відповідно до стаття 42 Земельного кодексу України земельні ділянки, на яких розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкова територія, що перебувають у спільній сумісній власності власників квартир та нежитлових приміщень у будинку, передаються безоплатно у власність або в постійне користування співвласникам багатоквартирного будинку в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Відповідно до статті 92 Земельного кодексу України право постійного користування земельною ділянкою - це право володіння і користування земельною ділянкою, яка перебуває у державній або комунальній власності, без встановлення строку.

Права постійного користування земельною ділянкою із земель державної та комунальної власності набувають співвласники багатоквартирного будинку для обслуговування такого будинку та забезпечення задоволення житлових, соціальних і побутових потреб власників (співвласників) та наймачів (орендарів) квартир та нежитлових приміщень, розташованих у багатоквартирному будинку.

 

 
Начальник управління земельних ресурсів, землеустрою та інспектування Руслан ДОНЕЦЬ



 

ДОДАТКИ