ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Департамент житлово-комунального комплексу


Доповідачі:



Департамент житлово-комунального комплексу

Рішення:

Неприйнято

Сесія:

XLI

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

968-9-рд

Дата реєстрації:

26.04.2023

Проголосовано:

18.05.2023 14:05:53

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    21
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    4
  • Не голосували
    9
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 968-9-рд

 

 



















































































































             

 
Проект рішення
            №968-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про розгляд електронної петиції №Че/2021-еп від 15.04.2023 «Про ліквідацію ТОВ «УК Нова Якість» як організації, що під час війни змушує громадян сплачувати кошти за неіснуючі послуги»          
               
                 

Відповідно до п. 44 ч. 1 ст. 26, ст. 14 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016 № 2-143, керуючись ст. 231  Закону України «Про звернення громадян», враховуючи пропозиції департаменту управління справами та юридичного забезпечення та департаменту житлово-комунального комплексу,  Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 



  1. Електронну петицію від 15.04.2023 № Че/2021-еп «Про ліквідацію ТОВ «УК Нова Якість» не підтримати.

  2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради (Наумчук А.М.) та постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, транспорту та екології (Батир Р.А.).


                 
                 
Міський голова         А.В. Бондаренко





 
ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення міської ради про розгляд електронної петиції № Че/2021-еп від 15.04.2023 «Про ліквідацію ТОВ «УК Нова Якість» як організації, що під час війни змушує громадян сплачувати кошти за неіснуючі послуги»

 

 

Стосовно даного проєкту рішення про розгляд електронної петиції  № Че/2021-еп від 15.04.2023 «Про ліквідацію ТОВ «УК Нова Якість» як організації, яка на думку автора петиції під час війни змушує громадян сплачувати кошти за неіснуючі послуги, інформуємо наступне. 

 Процедура ліквідації підприємства регулюється багатьма нормативно-правовими актами, зокрема Цивільним та Господарським кодексами України, Кодексом України з процедур банкрутства, законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» тощо.

Ліквідація – це одна із форм припинення юридичної особи. Ліквідація юридичних осіб здійснюється без переходу прав i обов’язків підприємства, що ліквідується, до інших осіб, тобто без правонаступництва. При ліквідації підприємства його права й обов’язки припиняються.

Відповідно до статей 104 Цивільного кодексу України та 59 Господарського кодексу України юридична особа припиняється також в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. Юридична особа ліквідується: за рішенням її учасників або органу юридичної особи, уповноваженого на це установчими документами; за рішенням суду.

Отже, юридична особа може бути ліквідованою як у добровільному, так і примусовому порядку.

Разом з тим, ТОВ «УК Нова Якість» не є комунальним підприємством, а відповідно не підпорядковане Черкаській міській раді. Відтак, Черкаська міська рада не наділена повноваженнями щодо ліквідації зазначеного товариства.

 

 

 

В.о. директора департаменту

житлово-комунального комплексу                                             Андрій НАУМЧУК

 

 

 

 

 

 

 

ДОДАТКИ

1 968-9-рд 26.04.23 Петиція.pdf Переглянути