ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Майборода Любов Володимирівна


Рішення:

Прийнято

Сесія:

XLI

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

956-9-рд

Дата реєстрації:

18.04.2023

Проголосовано:

18.05.2023 12:15:43

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    23
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    3
  • Не голосували
    8
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 956-9-рд

































































































































              Проект рішення
            № 956-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про внесення змін до  рішення Черкаської міської ради від 26.01.2021 № 3-12 «Про затвердження Положення про постійні комісії Черкаської міської ради 9-го скликання»          
               
                 
Відповідно до пункту 1 частини 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 

        1.Внести зміни до рішення Черкаської міської ради від 26.01.2021 № 3-12 «Про  затвердження Положення про постійні комісії Черкаської міської ради 9-го скликання», а саме:

         Викласти статтю 6.3 третій абзац в редакції:

- розглядає проект міського бюджету м. Черкаси та зміни до нього, вносить свої пропозиції та зауваження до проекту рішення, розглядає інформацію про виконання міського бюджету м. Черкаси, здійснює контроль за його виконанням та використанням бюджетних коштів. Розгляд пропозицій стосовно внесення змін до міського бюджету відбувається виключно за письмовим обґрунтуванням та збалансованим поданням головного розпорядника коштів та/або інших учасників бюджетного процесу. Письмові пропозиції надаються кожному члену постійної комісії Пропозиції, внесені з голосу, не розглядаються.  Пропозиції змін до бюджету, які надходять на розгляд бюджетної комісії після розгляду проекту рішення виконавчим комітетом, доводяться до відома  депутатів через електронну пошту. Остання дата подачі змін до бюджету – два дні до сесії. Пропозиції змін до бюджету подаються ініціаторами на фірмових бланках з позначеною датою та підписом.

         2.  Контроль за виконанням рішення покласти на секретаря міської ради та голів постійних комісій.
                 
                 
Міський голова       Анатолій  БОНДАРЕНКО






                                                   

 
Пояснювальна записка

 

до проекту рішення про внесення змін до рішення  Черкаської міської ради  від 26.01.2021 № 3-12  «Про затвердження Положення про постійні комісії Черкаської міської ради 9-го скликання від 26.01.2021 № 3-12»

 

         У практичній діяльності  Черкаської міської ради  на кожній сесії розглядається питання внесення змін до бюджету. Як правило, проект змін затверджується  виконавчим комітетом за 5 днів до сесії. Після оприлюднення змін до бюджету учасники бюджетного процесу – департаменти, депутати міської ради надають пропозиції змін на розгляд бюджетної комісії.  Такі зміни не доводяться до відома всіх депутатів.  Як наслідок, депутати не мають можливості ознайомитись з ними по суті.

          Пропонується копії пропозицій змін до бюджету, які надходять на розгляд бюджетної комісії після розгляду проекту рішення  виконавчим комітетом доводити до відома  депутатів через електронну пошту.

       Частина пропозицій змін до бюджету вноситься учасниками бюджетного процесу на розгляд за день до сесії, або в день сесії, що не дає можливості депутати вивчити суть пропозицій. Пропонується встановити термін останньої дати подачі пропозицій – за два дні до сесії, з тим, щоб бюджетна комісія могла їх розглянути, а депутати  ознайомитись.

     Звертає увагу форма подачі пропозицій на розгляд бюджетної комісії. Значна частина пропозицій подається у довільній формі, на папірцях без реквізитів учасників бюджетного процесу. Пропонується розглядати пропозиції змін до бюджету, надані на фірмових бланках розпорядників коштів, депутатів, з  позначеною датою та підписами ініціаторів змін.

        Внесення змін до Положення про постійні комісії дасть можливість більш якісно опрацьовувати зміни до бюджету та більш раціонально використовувати бюджетні кошти.

        Пропонується доповнити існуючу редакцію статті 6.3  Положення «Основні напрямки роботи постійної комісії з питань бюджету та економічного розвитку» третій абзац.

 

 

 

 

 











Діюча редакція ст. 6.3 третій абзац Запропонована редакція ст. 6.3 третій абзац
 

- розглядає проект міського бюджету м. Черкаси та зміни до нього, вносить свої пропозиції та зауваження до проекту рішення, розглядає інформацію про виконання міського бюджету м. Черкаси, здійснює контроль за його виконанням та використанням бюджетних коштів. Розгляд пропозицій стосовно внесення змін до міського бюджету відбувається виключно за письмовим обґрунтуванням та збалансованим поданням головного розпорядника коштів та/або інших учасників бюджетного процесу. Письмові пропозиції надаються кожному члену постійної комісії Пропозиції, внесені з голосу, не розглядаються.

 

 
 

- розглядає проект міського бюджету м. Черкаси та зміни до нього, вносить свої пропозиції та зауваження до проекту рішення, розглядає інформацію про виконання міського бюджету м. Черкаси, здійснює контроль за його виконанням та використанням бюджетних коштів. Розгляд пропозицій стосовно внесення змін до міського бюджету відбувається виключно за письмовим обґрунтуванням та збалансованим поданням головного розпорядника коштів та/або інших учасників бюджетного процесу. Письмові пропозиції надаються кожному члену постійної комісії Пропозиції, внесені з голосу, не розглядаються.  Пропозиції змін до бюджету, які надходять на розгляд бюджетної комісії після розгляду проекту рішення виконавчим комітетом, доводяться до відома  депутатів через електронну пошту. Остання дата подачі змін до бюджету – два дні до сесії. Пропозиції змін до бюджету подаються ініціаторами на фірмових бланках з позначеною датою та підписом.

 

 

 

 

 

 

 

 
Голова  комісії                                                                             Любов МАЙБОРОДА