ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Департамент житлово-комунального комплексу


Доповідачі:



Департамент житлово-комунального комплексу

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XLI

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

919-9-рд

Дата реєстрації:

23.03.2023

Проголосовано:

18.05.2023 10:59:43

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    33
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 919-9-рд


















































































































































              Проєкт рішення  
            № 919-9-рд
  ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
                   
                   
Про затвердження програми підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ, асоціацій ОСББ) у м. Черкаси «Формування відповідального власника житла» на 2023-2025 роки            
                   
                   

Відповідно до п.п. 3 п. а ст.30; п.п. 1 п. а ст.31; ч.1 п.2 ст. 52 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 91 Бюджетного кодексу України, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 



  1. Затвердити програму підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ, асоціацій ОСББ) у м. Черкаси «Формування відповідального власника житла» на 2023-2025 роки (додаток 1).

  2. Затвердити звіт про виконання підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ, асоціацій ОСББ) у м. Черкаси «Формування відповідального власника житла» на 2021-2023 роки (додаток 2).

  3. Визнати таким, що втратило чинність, рішення Черкаської міської ради від 15.06.2021 №6-22 «Про затвердження програми підтримки об’єднань  співвласників  багатоквартирних будинків (ОСББ, асоціацій ОСББ) у м.  Черкаси  «Формування відповідального власника житла» на 2021-2023 роки».

  4. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради (Отрешко С.В.) та постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, транспорту та екології (Батир Р.А.).


 
 
                   
                   
Міський голова         А. Анатолій БОНДАРЕНКО  
             
   





 

 
 ПОЯСНЮВАЛЬНА ТАБЛИЦЯ

до проекту рішення Черкаської міської ради «Про затвердження програми підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ, асоціацій ОСББ) у м. Черкаси «Формування відповідального власника житла» на 2023-2025 роки»

 


































Назва програми Назва проекту програми Пояснення до Програми
П Р О Г Р А М А підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ, асоціацій ОСББ) у м. Черкаси «Формування відповідального власника житла» на 2021-2023 роки  

П Р О Г Р А М А підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ, асоціацій ОСББ) у м. Черкаси «Формування відповідального власника житла» на 2023-2025 роки
Для подальшого покращення стану житлового фонду міста, надання можливості співфінансування ОСББ у 2023 році для розрахунків за роботи з капітального ремонту будинків, що вже виконані у 2020, 2021, 2022 роках та будуть виконані у 2023 році необхідно  прийняти Програму на 2023-2025 роки, в якій передбачено відповідні положення
2.2.1. Операційна ціль «А.1. Співфінансування проведення поліпшення, виконання робіт з капітального ремонту в будинках ОСББ, асоціацій ОСББ»

 
2.2.1. Операційна ціль «А.1. Співфінансування проведення поліпшення, виконання робіт з капітального ремонту в будинках ОСББ, асоціацій ОСББ»

Види робіт, на які виділяються кошти:

  • капітальний ремонт покрівлі;

  • реконструкція та капітальний ремонт систем водопостачання та/або теплопостачання (з метою від’єднання транзитних мереж в місцях загального користування;

  • капітальний ремонт прибудинкової території ;

  • капітальний ремонт ліфтів;

  • капітальний ремонт, реконструкція та заміна дахових котелень і бойлерів. 


Перелік видів робіт, на які виділяються кошти співфінансування, доповнено капітальним ремонтом прибудинкових територій.

Умови співфінансування:

50% від загальної вартості робіт – кошти бюджету Черкаської міської територіальної громади,

50% - кошти ОСББ, асоціації ОСББ, інші залучені кошти.

 
  Програму доповнено пунктом 2.2.2. «Операційна ціль «А.2. Відшкодування частини вартості виконаних робіт з поліпшення, капітального ремонту ліфтів в будинках ОСББ, асоціацій ОСББ» Пункт внесено в Програму для можливості відшкодування ОСББ частини вартості вже виконаних робіт з капітального ремонту ліфтів у випадку повного розрахунку ОСББ за виконані роботи. Це дозволить ОСББ, що здійснили капітальний ремонт за свій кошт, бути в рівних умовах з ОСББ, що можуть отримати співфінансування.

Умови відшкодування такі ж як і для співфінансування: 70% від загальної вартості робіт - з бюджету Черкаської міської територіальної громади.

Відшкодування частини вартості виконаних робіт з капітального ремонту ліфтів здійснюється за роботи, виконані у 2022 та наступних роках.


  1. Участь ОСББ, асоціацій ОСББ у міжнародних, державних, обласних програмах


 

Участь у міжнародних, державних, обласних програмах, що передбачають різні форми підтримки/фінансування ОСББ, асоціацій ОСББ, не позбавляє ОСББ, асоціацію ОСББ права участі у цій Програмі.


  1. Участь ОСББ, асоціацій ОСББ у міжнародних, державних, обласних програмах




Участь у міжнародних, державних, обласних програмах, що передбачають різні форми підтримки/фінансування ОСББ, асоціацій ОСББ, не позбавляє ОСББ, асоціації ОСББ права участі у цій Програмі, окрім випадків, коли ОСББ, асоціації ОСББ вже отримали, отримують чи будуть отримувати безповоротні кошти на ті  ж поліпшення, капітальні ремонти, щодо яких ОСББ, асоціації ОСББ звернулися для співфінансування/відшкодування частини вартості таких робіт по цій Програмі.
З метою унеможливлення повторного фінансування одних і тих же капітальних ремонтів житлового фонду ОСББ з різних джерел, до розділу 4 Програми внесено це застереження.
 

 

 

 

 
7.         Прикінцеві положення

    Для забезпечення виконання прийнятих рішень виконавчого комітету Черкаської міської ради про розподіл коштів на капітальний ремонт житлових будинків ОСББ, кошти співфінансування чи/або кошти відшкодування частини вартості виконаних робіт надаються також наступним ОСББ, що не отримали такі кошти у 2021 році, для розрахунків за роботи, виконані у 2020, 2021, 2022 та 2023 роках:

 

перелік ОСББ з адресами, види робіт та суми коштів викладено в новій редакції 2023 року
 Надається можливість виділити кошти співфінансування чи/або відшкодування частини вартості виконаних робіт ОСББ, що не отримали такі кошти у 2021 році, для розрахунків за роботи, виконані у 2020, 2021, 2022 та 2023 роках.

 

  

 

В.о. директора департаменту

житлово-комунального комплексу                                                                      Сергій ОТРЕШКО



ДОДАТКИ

1 919-9-рд 23.03.23 додатки.pdf Переглянути