ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Управління інспектування


Доповідачі:



Управління інспектування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XLI

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

939-9-рд

Дата реєстрації:

05.04.2023

Проголосовано:

18.05.2023 10:59:43

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    33
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 939-9-рд

 

 




























































































































              Проект рішення
            939-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА      
                 
                   
Про розгляд електронної петиції від 20.02.2023 № Че/1956-еп щодо заборони паління в багатоповерхівках, квартирах та на балконах            
                 
                   

Розглянувши електронну петицію від 20.02.2023 № Че/1956-еп щодо заборони паління в багатоповерхівках, квартирах та на балконах, відповідно до Закону України «Про звернення громадян», рішення Черкаської міської ради від 28.01.2016 № 2-143 «Про електронні петиції», рішення Черкаської міської ради від 16.06.2005 № 8-199 «Про впорядкування тютюнопаління в місті», статті 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» Черкаська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Електронну петицію від 20.02.2023 № Че/1956-еп щодо заборони паління в багатоповерхівках, квартирах та на балконах підтримати частково.



  1. Управлінню інспектування Черкаської міської ради направити звернення до Головного управління Національної поліції в Черкаській області щодо проведення спільних заходів з посилення контролю за дотриманням рішення Черкаської міської ради від 16.06.2005 № 8–199 «Про впорядкування тютюнопаління в місті».

  2. Інформацію про результати розгляду електронної петиції оприлюднити на офіційному веб-сайті Черкаської міської ради.

  3. Контроль за виконанням рішення покласти на міського голову                Бондаренка А.В.


 
                   
 

 
                 
Міський голова            Анатолій БОНДАРЕНКО  


 






























 

Пояснювальна записка

до проекту рішення:

 

«Про розгляд електронної петиції від 20.02.2023 № Че/1956-еп щодо заборони паління в багатоповерхівках, квартирах та на балконах»

 

 

До Черкаської міської ради надійшла електронна петиція                                   від 20.02.2023 № Че/1956-еп щодо заборони паління в багатоповерхівках, квартирах та на балконах.

Відповідно до п.1 рішення Черкаської міської ради від 16.06.2005 № 8 – 199 «Про впорядкування тютюнопаління в місті» передбачено встановлення вільних від паління зон, а саме: заклади охорони здоров’я; навчальні та освітньо–виховні заклади; зупинки громадського транспорту та 50–метрова зона навколо них; заклади культури; закриті та відкриті спортивні споруди; ліфти, будинкові сходи та під’їзди багатоповерхових житлових будинків; таксофони; дитячі майданчики, місця дитячого відпочинку (включаючи ігротеки, комп’ютерні клуби, кінотеатри) та прилегла до них територія; приміщення органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших органів державних установ, офісні приміщення підприємств, установ, організацій, суб’єктів підприємницької діяльності, що використовують найману робочу силу; заклади торгівлі (включаючи торгові ряди, кіоски, ринки, ярмарки, оптові та дрібнооптові бази, магазини), зони відпочинку (включаючи парки, пляжі, сквери); церкви, та прилегла до них територія; місця постійного та тимчасового скупчення людей під час проведення масових заходів.

Відповідальність за паління у заборонених місцях передбачено ст. 1751 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі - КУпАП), санкції даної статті передбачають - попередження або накладення штрафу від трьох до десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Повторне, протягом року, вчинення порушення тягне за собою накладення штрафу розміром від десяти до двадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 1751 КУпАП уповноважені складати посадові особи органів внутрішніх справ (Національної поліції України)  та уповноважені особи виконавчих  комітетів сільських,  селищних, міських рад.

Зважаючи на те, що автор петиції також просить заборонити паління в квартирах та на балконах багатоквартирних будинків, пропонуємо не підтримувати петицію в даній частині, виходячи з нижченаведеного.

Стаття 30 Конституції України гарантує кожному громадянину недоторканність житла. Не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду. У невідкладних випадках, пов'язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину, можливий інший, встановлений законом, порядок проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду і обшуку.

Зміст даної статті Конституції України унеможливлює проведення контролю для встановлення факту паління в квартирах та на балконах багатоповерхівок посадовими особами органів внутрішніх справ (Національної поліції України) та уповноваженими особами виконавчих  комітетів сільських,  селищних, міських рад.

Враховуючи вищевикладене, підготовлено проект рішення Черкаської міської ради щодо часткового підтримання електронної петиції                                                   від 20.02.2023 № Че/1956-еп шляхом направлення Управлінням інспектування Черкаської міської ради звернення до Головного управління Національної поліції в Черкаській області щодо проведення спільних заходів з посилення контролю за дотриманням рішення Черкаської міської ради від 16.06.2005 № 8–199 «Про впорядкування тютюнопаління в місті».

 

Начальник управління інспектування
       

 

Станіслав КОЛОМІЄЦЬ
           
           

 

 

ДОДАТКИ

1 939-9-рд 05.04.23 Петиція.pdf Переглянути