ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Департамент освіти та гуманітарної політики


Доповідачі:



Департамент освіти та гуманітарної політики

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XLI

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

967-9-рд

Дата реєстрації:

26.04.2023

Проголосовано:

18.05.2023 10:59:43

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    33
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 967-9-рд




























































































































              Проект рішення
            № 967-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 15.03.2016 № 2-299 «Про затвердження стипендії міської ради та міського голови провідним спортсменам  м. Черкаси»          
               
                 

Відповідно до п. 22 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», рішення Черкаської міської ради «Про затвердження міської Програми розвитку фізичної культури та спорту у м. Черкаси на 2022-2026 роки» від 29.07.2021 № 8-4, зі змінами, з метою створення необхідних умов для реалізації державної політики у сфері фізичної культури і спорту, соціального захисту, заохочення та стимулювання спортсменів та тренерів м. Черкаси до успішних виступів на національних та міжнародних змаганнях Черкаська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 
1. Внести зміни до рішення Черкаської міської ради від 15.03.2016 № 2-299 «Про затвердження стипендії міської ради та міського голови провідним спортсменам м. Черкаси», а саме: викласти у новій редакції додаток до рішення «Положення про стипендію міської ради та міського голови спортсменам та тренерам м. Черкаси».

2. Визнати таким, що втратив чинність додаток до рішення Черкаської міської ради від 02.09.2021 № 9-8 «Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 15.03.2016 № 2-299 «Про затвердження стипендії міської ради та міського голови провідним спортсменам м. Черкаси».

3. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Чубіну А.С. та  постійну комісію міської ради з питань гуманітарної та соціальної політики.

 

 
               
Міський голова       Анатолій БОНДАРЕНКО
            

 

 
 Додаток

до рішення Черкаської

міської ради

від ____________ № ________

 

ПОЛОЖЕННЯ

про стипендію міської ради та міського голови

спортсменам та тренерам м. Черкаси

 


  1. Стипендія міської ради та міського голови спортсменам та тренерам м. Черкаси (далі – стипендія) запроваджується, з метою соціального захисту, заохочення та стимулювання спортсменів та тренерів м. Черкаси до успішних виступів у національних та міжнародних змаганнях відповідно до «Програми розвитку фізичної культури та спорту у м. Черкаси на 2022-2026 роки», затвердженої рішенням міської ради від 29.07.2021 № 8-4, із змінами. 

  2. Комісія визначає 76 щомісячних стипендій міської ради та міського голови спортсменам та тренерам, а саме: 5 – кращим спортсменам м. Черкаси, членам олімпійської штатної збірної команди України (у розмірі 5 мінімальних заробітних плат кожна) та 5 – їх тренерам (у розмірі 2,5 мінімальних заробітних плат кожна), 13 – провідним спортсменам м. Черкаси та 13 – їх тренерам (у розмірі 2,5 мінімальних заробітних плат кожна), 5 – спортсменам з інвалідністю м. Черкаси (у розмірі 1,2 мінімальних заробітних плат кожна), 25 – перспективним спортсменам м. Черкаси (у розмірі 1,2 мінімальних заробітних плат кожна) та 10 – спортсменам командних ігрових видів спорту м. Черкаси (у розмірі 1,2 мінімальних заробітних плат кожна).

  3. Стипендія призначається за результатами виступів спортсменів міста, тренерам за результатами виступу їх спортсменів, на підставі рішення комісії, за рахунок коштів, передбачених в міському бюджеті на виплату стипендій міської ради та міського голови спортсменам та тренерам м. Черкаси по галузі «Фізична культура і спорт».

  4. Стипендіат визначається за найбільшою кількістю рейтингових очок згідно з Положенням про рейтинг з олімпійських та неолімпійських видів спорту в Україні, затвердженого Міністерством молоді та спорту України (окрім спортсменів з інвалідністю).



5. При проведенні конкурсного відбору на призначення стипендії враховуються кращі спортивні результати спортсмена здобуті протягом року в змаганнях різного рівня (Кубок України + Кубок Європи + Кубок світу + чемпіонат України + чемпіонат Європи + чемпіонат світу + Олімпійські ігри та інші змагання згідно з Положенням про рейтинг з олімпійських та неолімпійських видів спорту в Україні).

6. При рівності результатів двох і більше спортсменів, перевага у призначенні стипендії надається тим спортсменам, які мають найвищі спортивні досягнення (І, ІІ або ІІІ місце на змаганнях вищого рівня). 

7. Спортсмен та тренер має право одночасно отримувати тільки одну стипендію, призначену за рахунок коштів, передбачених в міському бюджеті.  

8. На здобуття стипендії кращим спортсменам м. Черкаси, членам олімпійської штатної збірної команди України та їх тренерам можуть бути висунуті наступні спортсмени: члени основного складу національних збірних команд України з олімпійських видів спорту (далі – спортсмени).

Обов’язковою умовою для одержання стипендії кращим спортсменом      м. Черкаси, членам олімпійської штатної збірної команди України та його тренером є здобуття спортсменом 1-3 місця серед дорослих на змаганнях І-ІІ рангу (ліцензійні змагання на Олімпійські ігри), міжнародних змаганнях (ліцензійні змагання на Олімпійські ігри) та постійне їх проживання у м. Черкаси.

9. На здобуття стипендії провідним спортсменам м. Черкаси та їх тренерам можуть бути висунуті наступні спортсмени: члени національних збірних команд України, спортсмени з інвалідністю-члени національних збірних команд України, кандидати до складу національних збірних команд України, спортсмени з інвалідністю-кандидати до складу національних збірних команд України, спортсмени, які перебувають у резервному складі національних збірних команд України, спортсмени з інвалідністю, які перебувають у резервному складі національних збірних команд України (далі – спортсмени).

Обов’язковою умовою для одержання стипендії провідним спортсменом та його тренером є здобуття спортсменом 1-3 місця на змаганнях І-ІІ рангу,     1 місце на Чемпіонатах України серед дорослих та постійне їх проживання у   м. Черкаси.

10. На здобуття стипендії перспективним спортсменам м. Черкаси можуть бути висунуті наступні спортсмени: члени національних збірних команд України, кандидати до складу національних збірних команд України, спортсмени, які перебувають у резервному складі національних збірних команд України.

Обов’язковою умовою для одержання стипендії перспективним спортсменам є здобуття спортсменом 1-12 місця на змаганнях І-ІІ рангу, або  1-3 місця на змаганнях ІІІ-ІV рангу та постійне проживання у м. Черкаси.

11. Обов’язковою умовою для одержання стипендії спортсменам командних ігрових видів спорту м. Черкаси є здобуття спортсменом або 1-12 місця на змаганнях І-ІІ рангу, або 1-3 місця на змаганнях ІІІ-ІV рангу та постійне проживання у м. Черкаси. Спортсмен повинен зіграти не менше 50 % ігор у змаганнях.

12. На здобуття стипендії спортсменам з інвалідністю м. Черкаси можуть бути висунуті наступні спортсмени: спортсмени з інвалідністю-члени національних збірних команд України, спортсмени з інвалідністю-кандидати до складу національних збірних команд України, спортсмени з інвалідністю, які перебувають у резервному складі національних збірних команд України.

Обов’язковою умовою для одержання стипендії спортсменам з інвалідністю є здобуття спортсменом або 1-8 місця на змаганнях І-ІІ рангу, або 1-3 місця на змаганнях ІІІ-ІV рангу та постійне проживання у м. Черкаси.

13. Висунення спортсменів-кандидатів та тренерів-кандидатів на здобуття стипендії проводять місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, дитячо-юнацькі спортивні школи, обласні та міські федерації з видів спорту, обласні фізкультурно-спортивні товариства, регіональний центр з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт», які щороку до 18 грудня подають департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради такі документи:

клопотання про призначення стипендії спортсмену або тренеру;

згода на збір та обробку персональних даних спортсмена або тренера;   

витяг з протоколу змагань про присудження спортсмену призового місця (обов’язково зазначити прізвище тренера);

копія паспорту або копія свідоцтва про народження та копія ідентифікаційного коду.  

14. Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради здійснює збір, узагальнення документів та щороку до 28 грудня подає їх комісії з проведення конкурсу на здобуття стипендії міської ради та міського голови спортсменам та тренерам м. Черкаси (далі – Комісія).

15. Склад Комісії за посадами затверджується рішенням виконавчого комітету Черкаської міської ради. 

16. Формою роботи Комісії є засідання, що проводиться щорічно, на якому комісія розглядає клопотання та здійснює конкурсний відбір серед спортсменів та тренерів.

17. Засідання Комісії вважається правомочним, якщо на ньому присутні більше як половина його членів. Засідання Комісії веде голова, а за його відсутності – заступник голови Комісії.

18. Рішення Комісії про визначення переможців конкурсу приймається більшістю присутніх на засіданні членів Комісії відкритим голосуванням та оформляється протоколом, який підписується головою (за його відсутності – заступником) та секретарем Комісії. У разі рівного розподілу голосів, вирішальним є голос головуючого на засіданні.

Протокол Комісії надсилається департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

19. Стипендії призначаються наказом департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради на підставі протоколу Комісії в десятиденний термін з дня його надходження.

20. Виплата стипендії припиняється відповідно до рішення Комісії, згідно з наказом департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради у разі порушення спортсменом навчально-тренувального процесу, зниження спортивних результатів, зміни міста проживання, дискваліфікації спортсмена або тренера, що підтверджується відповідними документами або за заявою особи (спортсмена, тренера).

21. У разі припинення виплати стипендії спортсмену або тренеру, Комісія має право призначити протягом бюджетного року стипендію іншому кандидату (спортсмену або тренеру) при умові проходження ним встановленої процедури відбору, але на строк не менше ніж 3 місяці.

22. Стипендія виплачується спортсменам та тренерам в національній валюті України на особистий рахунок в банку згідно з поданими ними банківськими реквізитами протягом одного календарного року, з моменту затвердження списків стипендіатів.

23. Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради несе відповідальність за цільове використання коштів, передбачених для виплати стипендій та за дотримання цього положення.

 
   



 








Пояснювальна записка до проєкту рішення:

 «Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 15.03.2016 № 2-299 «Про затвердження стипендії міської ради та міського голови провідним спортсменам м. Черкаси»

 

Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, відповідно до п. 22 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в  Україні», Закону України «Про фізичну культуру і спорт», рішення Черкаської міської ради «Про затвердження міської Програми розвитку фізичної культури та спорту у м. Черкаси на 2022-2026 роки» від 29.07.2021 № 8-4, зі змінами, з метою створення необхідних умов для реалізації державної політики у сфері фізичної культури і спорту, соціального захисту, заохочення та стимулювання спортсменів та тренерів м. Черкаси до успішних виступів на міжнародних змаганнях та підготовки до Олімпійських ігор, просить прийняти рішення Черкаської  міської ради «Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 15.03.2016 № 2-299 «Про затвердження стипендії міської ради та міського голови провідним спортсменам м. Черкаси», доповнити пунктом 8 та викласти в навій редакції пункти 2, 5, 20 Положення про стипендію міської ради та міського голови спортсменам та тренерам м. Черкаси, а саме:

- п. 2. «Комісія визначає 76 щомісячних стипендій міської ради та міського голови спортсменам та тренерам, а саме: 5 – кращим спортсменам м. Черкаси, членам олімпійської штатної збірної команди України (у розмірі 5 мінімальних заробітних плат кожна) та 5 – їх тренерам (у розмірі 2,5 мінімальних заробітних плат кожна), 13 – провідним спортсменам м. Черкаси та 13 – їх тренерам (у розмірі 2,5 мінімальних заробітних плат кожна), 5 – спортсменам з інвалідністю м. Черкаси (у розмірі 1,2 мінімальних заробітних плат кожна), 25 – перспективним спортсменам м. Черкаси (у розмірі 1,2 мінімальних заробітних плат кожна) та 10 – спортсменам командних ігрових видів спорту м. Черкаси (у розмірі 1,2 мінімальних заробітних плат кожна).»;

- п. 5. «При проведенні конкурсного відбору на призначення стипендії враховуються кращі спортивні результати спортсмена здобуті протягом року в змаганнях різного рівня (Кубок України + Кубок Європи + Кубок світу + чемпіонат України + чемпіонат Європи + чемпіонат світу + Олімпійські ігри та інші змагання згідно з Положенням про рейтинг з олімпійських та неолімпійських видів спорту в Україні)»;

- п. 8. «На здобуття стипендії кращим спортсменам м. Черкаси, членам олімпійської штатної збірної команди України та їх тренерам можуть бути висунуті наступні спортсмени: члени основного складу національних збірних команд України з олімпійських видів спорту (далі – спортсмени).

Обов’язковою умовою для одержання стипендії кращим спортсменом м. Черкаси, членам олімпійської штатної збірної команди України та його тренером є здобуття спортсменом 1-3 місця серед дорослих на змаганнях І-ІІ рангу (ліцензійні змагання на Олімпійські ігри), міжнародних змаганнях (ліцензійні змагання на Олімпійські ігри) та постійне їх проживання у м. Черкаси»;

- п. 20. « Виплата стипендії припиняється відповідно до рішення Комісії, згідно з наказом департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради у разі порушення спортсменом навчально-тренувального процесу, зниження спортивних результатів, зміни міста проживання, дискваліфікації спортсмена або тренера, що підтверджується відповідними документами або за заявою особи (спортсмена, тренера)».













Було Стало
2. Комісія визначає 70 щомісячних стипендій міської ради та міського голови спортсменам та тренерам, а саме: 15 – провідним спортсменам м. Черкаси та 15 – їх тренерам (у розмірі 2,5 мінімальних заробітних плат кожна), 5 – спортсменам з інвалідністю м. Черкаси (у розмірі 1,2 мінімальних заробітних плат кожна), 25 – перспективним спортсменам м. Черкаси (у розмірі 1,2 мінімальних заробітних плат кожна) та 10 – спортсменам командних ігрових видів спорту м. Черкаси (у розмірі 1,2 мінімальних заробітних плат кожна).

 

 

 

 

5. При проведенні конкурсного відбору на призначення стипендії враховується один найкращий спортивний результат спортсмена здобутий протягом року в змаганнях різного рівня.

 

 

 

 

8. На здобуття стипендії провідним спортсменам м. Черкаси та їх тренерам можуть бути висунуті наступні спортсмени: члени національних збірних команд України, спортсмени з інвалідністю-члени національних збірних команд України, кандидати до складу національних збірних команд України, спортсмени з інвалідністю-кандидати до складу національних збірних команд України, спортсмени, які перебувають у резервному складі національних збірних команд України, спортсмени з інвалідністю, які перебувають у резервному складі національних збірних команд України (далі – спортсмени).

Обов’язковою умовою для одержання стипендії провідним спортсменом та його тренером є здобуття спортсменом 1-3 місця на змаганнях І-ІІ рангу, 1 місце на Чемпіонатах України серед дорослих та постійне їх проживання у м. Черкаси.

19. Виплата стипендії припиняється відповідно до рішення Комісії, згідно з наказом департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради у разі порушення спортсменом навчально-тренувального процесу, зниження спортивних результатів, зміни міста проживання, дискваліфікації спортсмена або тренера, що підтверджується відповідними документами.

 
2. Комісія визначає 76 щомісячних стипендій міської ради та міського голови спортсменам та тренерам, а саме: 5 – кращим спортсменам м. Черкаси, членам олімпійської штатної збірної команди України (у розмірі 5 мінімальних заробітних плат кожна) та 5 – їх тренерам (у розмірі 2,5 мінімальних заробітних плат кожна), 13 – провідним спортсменам м. Черкаси та 13 – їх тренерам (у розмірі 2,5 мінімальних заробітних плат кожна), 5 – спортсменам з інвалідністю м. Черкаси (у розмірі 1,2 мінімальних заробітних плат кожна), 25 – перспективним спортсменам м. Черкаси (у розмірі 1,2 мінімальних заробітних плат кожна) та 10 – спортсменам командних ігрових видів спорту м. Черкаси (у розмірі 1,2 мінімальних заробітних плат кожна).

5. При проведенні конкурсного відбору на призначення стипендії враховуються кращі спортивні результати спортсмена здобуті протягом року в змаганнях різного рівня (Кубок України + Кубок Європи + Кубок світу + чемпіонат України + чемпіонат Європи + чемпіонат світу + Олімпійські ігри та інші змагання згідно з Положенням про рейтинг з олімпійських та неолімпійських видів спорту в Україні).

8. На здобуття стипендії кращим спортсменам м. Черкаси, членам олімпійської штатної збірної команди України та їх тренерам можуть бути висунуті наступні спортсмени: члени основного складу національних збірних команд України з олімпійських видів спорту (далі – спортсмени).

Обов’язковою умовою для одержання стипендії кращим спортсменом м. Черкаси, членам олімпійської штатної збірної команди України та його тренером є здобуття спортсменом 1-3 місця серед дорослих на змаганнях І-ІІ рангу (ліцензійні змагання на Олімпійські ігри), міжнародних змаганнях (ліцензійні змагання на Олімпійські ігри) та постійне їх проживання у м. Черкаси.

 

 

 

20. Виплата стипендії припиняється відповідно до рішення Комісії, згідно з наказом департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради у разі порушення спортсменом навчально-тренувального процесу, зниження спортивних результатів, зміни міста проживання, дискваліфікації спортсмена або тренера, що підтверджується відповідними документами або за заявою особи (спортсмена, тренера).

 

 

Директор департаменту освіти

та гуманітарної політики                                                                     Богдан БЄЛОВ

 

 

 

 

ДОДАТКИ

1 967-9-рд 26.04.23 Експертний висновок.pdf Переглянути