ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Департамент економіки та розвитку


Доповідачі:



Департамент економіки та розвитку

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XLI

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

910-9-рд

Дата реєстрації:

20.03.2023

Проголосовано:

18.05.2023 10:59:43

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    33
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 910-9-рд






























































































              Проєкт рішення
             № 910-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
                 
                 
Про згоду щодо безоплатної передачі у власність Черкаської міської територіальної громади житлового будинку по вул. Максима Залізняка, 96/3          
                 
                 
Розглянувши лист Виробничого структурного підрозділу «Одеська дирекція» філії «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд» акціонерного товариства «Українська залізниця» (вх. ДУС та ЮЗ № 3694-01-18 від 13.03.2023) щодо безоплатної передачі 4-х квартирного житлового будинку по вул. Максима Залізняка, 96/3 у власність Черкаської міської територіальної громади, відповідно до вимог ст. 5 Житлового кодексу України, ч. 2 ст. 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», частини 3 ст. 1, частини 1 ст. 4 Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності», Положення про порядок передачі в комунальну власність державного житлового фонду, що перебував у повному господарському віданні або в оперативному управлінні підприємств, установ, організацій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 06.11.1995     № 891, з метою реалізації права на приватизацію житла, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:



1. Надати згоду на безоплатну передачу у власність Черкаської міської територіальної громади (в особі Черкаської міської ради) житлового будинку на 4 квартири з підвалом, літ. А-2, загальною площею 419,8 кв.м., житловою площею 152, 2 кв.м. за адресою : Черкаська обл.,   м. Черкаси, вулиця Максима Залізняка, 96/3.

2. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергія ТИЩЕНКА, постійну комісію міської ради з питань житлово – комунального господарства, транспорту та екології (Руслан БАТИР).
 

 

Міський голова
       

 
Анатолій 

 

 

БОНДАРЕНКО



 

 

 
Пояснювальна записка








до проєкту рішення Черкаської міської ради  «Про згоду щодо безоплатної передачі у власність Черкаської міської територіальної громади житлового будинку по вул. Максима Залізняка, 96/3»



 

         Відповідно до ст. 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» встановлено, що підставою для набуття права комунальної власності є передача майна територіальним громадам безоплатно державою, іншими суб'єктами права власності, а також майнових прав, створення, придбання майна органами місцевого самоврядування в порядку, встановленому Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Передача об’єктів здійснюється за наявності згоди міських рад.

         Передача у власність Черкаської міської територіальної громади (в особі Черкаської міської ради) житлового будинку на 4 квартири з підвалом, літ. А-2, загальною площею 419,8 кв.м., житловою площею 152,2 кв.м. за адресою: Черкаська обл.,   м. Черкаси, вулиця Максима Залізняка, 96/3, власником якого є Держава в особі Міністерства транспорту та зв’язку України в повному господарському віданні державного підприємства «Одеська залізниця» забезпечить реалізацію права на приватизацію наймачам квартир  №№ 1,2,3 та 4 в будинку по вулиці Максима Залізняка, 96/3 в м. Черкаси працівникам залізниці.         

 


Директор департаменту                                                                        Ірина УДОД