ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Департамент дорожньо-транспортної інфраструктури та екології


Доповідачі:



Департамент дорожньо-транспортної інфраструктури та екології

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXXIX

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

926-9-рд

Дата реєстрації:

24.03.2023

Проголосовано:

28.03.2023 11:27:56

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    33
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 926-9-рд

 
























































































             

 
Проект рішення
            № 926-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про затвердження Положень департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради та департаменту дорожньо-транспортної інфраструктури та екології Черкаської міської ради у новій редакції          
               
                 
На підставі пункту 6 частини 4 статті 42 та частини 4 статті 54 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», керуючись Цивільним кодексом України,  Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Затвердити Положення про департамент дорожньо-транспортної інфраструктури та екології Черкаської міської ради (додаток 1).

2. Затвердити Положення про департамент житлово-комунального  комплексу Черкаської міської ради в новій редакції (додаток 2).

3.  Визнати такими, що втратили чинність підпункти 3.1 та 3.2 пункту 3  рішення Черкаської міської ради від 02.03.2023 №38-24.

7. Контроль за виконанням рішення покласти на міського голову Анатолія Бондаренка.

 

 
Міський голова                                                             Анатолій БОНДАРЕНКО



  

 

 
Пояснювальна записка

до проєкту рішення

«Про затвердження Положень департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради та департаменту дорожньо-транспортної інфраструктури та екології Черкаської міської ради у новій редакції»

 

Рішенням Черкаської міської ради від 02.03.2023 №38-24 «Про утворення департаменту дорожньо-транспортної інфраструктури та екології Черкаської міської ради та внесення змін до рішень Черкаської міської ради» було утворено новий виконавчий орган Черкаської міської ради, якому було передано значну частину повноважень та функцій департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради, зокрема: повноваження щодо видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою на період виконання земляних і монтажних робіт, пов`язаних з прокладанням нових, реконструкцією та ремонтом існуючих інженерних мереж та споруд в м. Черкаси та його закриття.

Зважаючи на те, що відповідно до п. 19.1 Правил благоустрою міста Черкаси затверджених рішенням Черкаської міської ради від  11.11.2008  №  4-688 (зі змінами) встановлено, що контроль за станом благоустрою міста, дотриманням та здійсненням заходів, спрямованих на виконання вимог цих Правил, здійснюється департаментом муніципальної інспекції, департаментом житлово-комунального комплексу, департаментом містобудування Черкаської міської ради та органами УМВС України в Черкаській області, департамент дорожньо-транспортної інфраструктури та екології не зможе належним чином здійснювати наведені вище повноваження. Тому, цим проєктом рішення пропонується повернути повноваження у сфері порушення об’єктів благоустрою до департаменту житлово-комунального комплексу.

Також, з метою розподілу функцій з контролю за комунальними підприємствами, положення департаментів доповнено пунктом:  «організація контролю за благоустроєм та утриманням прилеглих територій та інших територій, які знаходяться в утриманні, користуванні, оперативному управлінні комунальних підприємств органом управління яких є Департамент.», тобто зазначене надає змогу розподілити функцію контролю за комунальним підприємством до відповідного органу управління.

З метою забезпечення на належного утримання безгосподарських територій та враховуючи набрання  у липні 2023 року законної сили Закону України «Про управління відходами» пропонується доповнити положення про департамент житлово-комунального комплексу наступними повноваженнями, а саме: здійснення заходів щодо управління побутовими відходами та здійснення заходів щодо утримання в належному стані територій комунальної форми власності, що не передані оренду, користування, оперативне управління.

Також, враховуючи зміни законодавства України, пропонується виключити із Положення департаменту дорожньо-транспортної інфраструктури та екології повноваження, щодо розгляду та погодження заяв про наміри на нове будівництво, розширення, реконструкцію та технічне переоснащення об’єктів цивільного та промислового  призначення, вивчення їх можливого впливу на навколишнє природне середовище та доцільності подальшого розміщення.

На підставі наведеного вище просимо підтримати та прийняти проєкт рішення Черкаської міської ради «Про затвердження Положень департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради та департаменту дорожньо-транспортної інфраструктури та екології Черкаської міської ради у новій редакції».

 

 

 
Директор департаменту                                                          Сергій ОТРЕШКО

 

 

 

 

 

 



 
Порівняльна таблиця

до проєкту рішення «Про затвердження Положень департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради та департаменту дорожньо-транспортної інфраструктури та екології Черкаської міської ради у новій редакції»

 






















Діюча редакція Запропонована редакція
Положення про департамент дорожньо-транспортної інфраструктури та екології
Розділ 2

надання дозволу на порушення об’єктів благоустрою на період виконання земляних і монтажних робіт, пов`язаних з прокладанням нових, реконструкцією та ремонтом існуючих інженерних мереж та споруд в м. Черкаси та його закриття;

 

Відсутній

 

 

  

розгляд та погодження заяв про наміри на нове будівництво, розширення, реконструкцію та технічне переоснащення об’єктів цивільного та промислового  призначення, вивчення їх можливого впливу на навколишнє природне середовище та доцільності подальшого розміщення.
Розділ 2

Виключено.

 



  

 

 

 

Доповнено:

організація контролю за благоустроєм та утриманням прилеглих територій та інших територій, які знаходяться в утриманні, користуванні, оперативному управлінні комунальних підприємств органом управління яких є Департамент.

 

Виключено.
Положення про департамент житлово-комунального комплексу
Розділ 2

 

Відсутні

 
Розділ 2

Доповнено:

організація контролю за благоустроєм та утриманням прилеглих територій та інших територій, які знаходяться в утриманні, користуванні, оперативному управлінні комунальних підприємств органом управління яких є Департамент.

 

здійснення заходів щодо управління побутовими відходами

 

здійснення заходів щодо утримання в належному стані територій комунальної форми власності, що не передані оренду, користування, оперативне управління.

 

надання дозволу на порушення об’єктів благоустрою на період виконання земляних і монтажних робіт, пов`язаних з прокладанням нових, реконструкцією та ремонтом існуючих інженерних мереж та споруд в м. Черкаси та його закриття;

 

ДОДАТКИ

1 926-9-рд 24.03.23 Положення ДДТІЕ.pdf Переглянути
2 926-9-рд 24.03.23 Положення ДЖКК.pdf Переглянути