ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Департамент освіти та гуманітарної політики


Доповідачі:



Департамент освіти та гуманітарної політики

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXXIX

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

898-9-рд

Дата реєстрації:

06.03.2023

Проголосовано:

28.03.2023 11:27:56

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    33
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 898-9-рд






















































































































































































                Проект рішення
              № 898-9-рд
      ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА      РАДА      
                 
                   
  Про внесення змін до міської програми виділення грантів у галузі культури м. Черкаси на 2018-2023 роки, затвердженої рішенням Черкаської міської ради від 10.11.2017 №2-2581  (зі змінами)            
                   
                   
  Відповідно до статті 25, пункту 22 статті 26  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пункту 6 частини першої статті 91 Бюджетного кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2022 №252 «Деякі питання формування та виконання місцевих бюджетів у період воєнного стану» та з метою підтримки новаторських мистецьких проєктів, розглянувши пропозиції департаменту освіти та гуманітарної політики, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 

          1.  Внести  зміни  до  міської  програми  виділення  грантів  у  галузі культури м. Черкаси на 2018-2023 роки, затвердженої рішенням міської ради від 10.11.2017 № 2-2581 (зі змінами), а саме:

            1.1. Розділ  «Обмеження у використанні грошових коштів» Положення про Порядок виділення грантів у галузі культури м. Черкаси  на 2018-2023 роки (додаток 2), викласти у наступній редакції:

          1) абзац чотири:

«Для ініціативних груп та окремих фізичних осіб департамент освіти та гуманітарної політики надає грант шляхом виплати цільової разової стипендії грантонабувачам для реалізації, підтриманих Експертною радою, проєктів.»;

          2) абзац шість:

«Технічне обладнання та устаткування, яке необхідне для реалізації грантового проєкту, береться в оренду, або на безоплатній основі (за домовленністю).»

          1.2. Абзац сім виключити з розділу «Обмеження у використанні грошових коштів» Положення про Порядок виділення грантів у галузі культури м. Черкаси  на 2018-2023 роки (додаток 2).

          2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Чубіну А.С. та постійну комісію міської ради з питань гуманітарної та соціальної політики (Холупняк К.О.).
 
                   
                   
  Міський голова        Анатолій БОНДАРЕНКО
             

                                           Пояснювальна записка

до проекту рішення Черкаської міської ради

«Про внесення змін до міської програми виділення грантів у галузі культури м. Черкаси на 2018-2023 роки, затвердженої рішенням Черкаської міської ради від 10.11.2017 №2-2581 (зі змінами)»

 

 
 Згідно  постанови Кабінету Міністрів України від 9 червня 2021 р. №590 «Про затвердження Порядку використання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану»  існують обмеження щодо здійснення виплат бюджетних коштів направлених на втілення проектів культурного спрямування.

 Для реалізації грантів, підтриманих Експертною радою, грантонабувачам буде надаватися цільова разова стипендія.

Прийняття рішення дасть змогу залучити громаду до створення креативних мистецьких проектів у м. Черкаси в умовах воєнного стану. 

 

 

 
 
Директор департаменту освіти та гуманітарної політики                                                                 Богдан БЄЛОВ
           
           



 

 

 
ПОРІВНЯЛЬНА ТАБЛИЦЯ

 

змін у розділі  «Обмеження у використанні грошових коштів»

Положення про Порядок виділення грантів у галузі культури м. Черкаси  на 2018-2023 роки (додаток 2)

 

























  Чинна редакція Запропонована редакція

 
Абз. 4 Для ініціативних груп та окремих фізичних осіб департамент освіти та гуманітарної політики надає (через відповідального працівника департаменту) грант шляхом оплати постачальникам та виконавцям за фактично надані для реалізації гранту товари та послуги. Для ініціативних груп та окремих фізичних осіб департамент освіти та гуманітарної політики надає грант шляхом виплати цільової разової стипендії грантонабувачам для реалізації, підтриманих Експертною радою, проєктів.

 
Абз. 6 Також грантові кошти не можуть бути використані для придбання технічного обладнання та іншого устаткування, за винятком обладнання, яке виключно необхідне для реалізації проекту. Технічне обладнання та устаткування, яке необхідне для реалізації грантового проєкту,

береться в оренду, або на безоплатній основі (за домовленістю).
Абз. 7 Придбане обладнання належить до міської комунальної власності та не може бути передане у власність грантонабувача або інших осіб. Абзац 7 виключити з розділу.

 

 

 



























Директор департаменту освіти та гуманітарної політики                                                                                    Богдан БЄЛОВ