ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Департамент житлово-комунального комплексу


Доповідачі:



Департамент житлово-комунального комплексу

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXXVI

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

836-9-рд

Дата реєстрації:

02.02.2023

Проголосовано:

14.02.2023 11:12:09

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    32
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 836-9-рд










































































































              Проект рішення
            № 836-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про розгляд електронної петиції від 14.11.2022 №Че/1898-еп про демонтаж радянського знаку у формі зірки, що розташований у сквері ім. Сержанта Смірнова          
               
                 

         Керуючись ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до ст. 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016 №2-143 (зі змінами), та з метою оприлюднення порушених в електронній петиції питань, відповідно до пунктів 2 та 3 Протоколу засідання топонімічної комісії при виконавчому комітеті Черкаської міської ради від 05.01.2023, Черкаська міська рада,

 

ВИРІШИЛА:

        

         1. Підтримати електронну петицію Че/1898-еп від 14.11.2022 про демонтаж радянського знаку у формі зірки (пам’ятний знак «Перемозі у Великій Вітчизняній війні»), що розташований у сквері ім. Сержанта Смірнова.

         2. Доручити департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради (Панченко В.В.), здійснити заходи щодо утворення на території Черкаської міської територіальної громади музею «Декомунізації», з метою збереження та утримання пам’ятних знаків та пам’ятників, що демонтуються відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

     3. Комунальному підприємству «Черкаське експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів» Черкаської міської ради (Заїчка Г.П.) доручити проведення демонтажу радянського знаку у формі зірки (пам’ятний знак «Перемоги у Великій Вітчизняній війні»), що розташований у сквері ім. Сержанта Смірнова та забезпечити його зберігання до подальшої передачі.

          4. Контроль за виконання рішення покласти на департамент житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради (Отрешко С.В.) та постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, транспорту та екології (Батир Р.А.).

 
   
Міський голова                                                             Анатолій БОНДАРЕНКО     



 

Пояснювальна записка до проєкту рішення

«Про розгляд електронної петиції від 14.11.2022 №Че/1898-еп про демонтаж радянського знаку у формі зірки, що розташований у сквері ім. Сержанта Смірнова».


 

З метою вирішення питання визначеного в електронній петиції від 14.11.2022 №Че/1898-еп про демонтаж радянського знаку у формі зірки, що розташований у сквері ім. Сержанта Смірнова та відповідно до пунктів 2 та 3 Протоколу засідання топонімічної комісії при виконавчому комітеті Черкаської міської ради від 05.01.2023, департаментом житлово-комунального комплексу підготовлений відповідний проєкт рішення про демонтаж зазначеного вище пам’ятного знаку.

Зазначеним проєктом рішення пропонується доручити демонтаж пам’ятного знаку КП «ЧЕЛУАШ» та забезпечити його зберігання до подальшої передачі.

Відповідно до вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Виконавчими органами Черкаської міської ради, прийнято ряд рішень про демонтаж пам’яток радянського спадку, які зберігаються на різних комунальних підприємствах.

Тому з метою забезпечення належного зберігання вже демонтованих  пам’ятних знаків та тих, які будуть демонтуватися в подальшому, цим проєктом пропонується департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради, вжити заходи та вчинити відповідні дії для створення на території Черкаської міської територіальної громади музею «Декомунізації».

На підставі наведеного вище просимо, підтримати проект рішення «Про розгляд електронної петиції від 14.11.2022 №Че/1898-еп про демонтаж радянського знаку у формі зірки, що розташований у сквері ім. Сержанта Смірнова».

 

 

В.о. директора департаменту                                                Сергій ОТРЕШКО

 

 

 

 

 

 

 

ДОДАТКИ

1 836-9-рд 02.02.23 (Заперечення).pdf Переглянути
2 836-9-рд 02.02.23 (Петиція).pdf Переглянути