ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Департамент соціальної політики


Доповідачі:



Департамент соціальної політики

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXXVI

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

853-9-рд

Дата реєстрації:

31.01.2023

Проголосовано:

14.02.2023 11:12:09

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    32
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 853-9-рд


































































































              Проєкт рішення
              853-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 

Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 22.08.2019 № 2-4753 «Про утворення центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Жага життя», внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 24.04.2017 № 2-1977 «Про перейменування територіального центру соціальної допомоги Соснівського району  м. Черкаси та реорганізацію територіального центру соціальної допомоги Придніпровського району м. Черкаси»

 
         



 

Відповідно до підпункту 2 пункту б частини 1 статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 11 Закону України «Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні», Закону України «Про соціальні послуги», з метою забезпечення права осіб з інвалідністю, зокрема внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб, а також осіб з інвалідністю внаслідок війни,  на отримання соціальних послуг, розглянувши пропозиції департаменту соціальної політики, Черкаська міська рада


ВИРІШИЛА:


 

1. Внести зміни до рішення Черкаської міської ради від 22.08.2019  № 2-4753 «Про утворення центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Жага життя», внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 24.04.2017 № 2-1977 «Про перейменування територіального центру соціальної допомоги Соснівського району м.Черкаси та реорганізацію територіального центру соціальної допомоги Придніпровського району  м. Черкаси», а саме:

1.1. Викласти підпункт 1.2. розділу 1 Зальні положення додатку 1 до рішення у такій редакції:

«1.2. Реабілітаційний центр утворено для здійснення комплексу реабілітаційних заходів, спрямованих на створення умов для всебічного розвитку дітей з інвалідністю, дітей віком до трьох років, які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності, осіб з інвалідністю, які досягли повноліття, у тому числі осіб з інвалідністю внаслідок війни, внутрішньо переміщених осіб та/або евакуйованих осіб з інвалідністю (далі-Особа); засвоєння ними знань, умінь, навичок, досягнення і збереження їхньої максимальної незалежності, фізичних, розумових, соціальних здібностей з метою максимальної реалізації особистого потенціалу».

1.2. Доповнити підпункт 5.1.2. для обслуговування відділенням соціальної реабілітації осіб з інвалідністю пункту 5.1. розділу 5 додатку 1 до рішення рядком наступного змісту:

 «копія посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни (за наявності)».

2. Оприлюднити це рішення в засобах масової інформації.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Євгенія Данченка та постійну комісію міської ради з питань гуманітарної та соціальної політики  (Холупняк К. О.).

                 
                 
Міський голова       Анатолій БОНДАРЕНКО



 

 

 
Пояснювальна записка

до проєкту рішення Черкаської міської ради «Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 22.08.2019 № 2-4753 «Про утворення центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Жага життя», внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 24.04.2017 № 2-1977 «Про перейменування територіального центру соціальної допомоги Соснівського району м. Черкаси та реорганізацію територіального центру соціальної допомоги Придніпровського району м. Черкаси»

 

 
Проєкт рішення вноситься на розгляд Черкаською міською радою для можливості залучення Центром комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю  «Жага життя» (далі-Центр реабілітації), зокрема в умовах воєнного стану в Україні, гуманітарної допомоги, спрямованої на соціальну підтримку осіб з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб та осіб з інвалідністю внаслідок війни.  

У разі прийняття відповідного рішення потреба в додатковому фінансуванні Центру реабілітації з бюджету Черкаської міської територіальної громади відсутня.

 

 

Директор департаменту

соціальної політики                                                              Євгеній ДАНЧЕНКО

 

 

 

 



Порівняльна таблиця до проєкту рішення Черкаської міської ради «Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 22.08.2019 № 2-4753 «Про утворення центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Жага життя», внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 24.04.2017 № 2-1977 «Про перейменування територіального центру соціальної допомоги Соснівського району м. Черкаси та реорганізацію територіального центру соціальної допомоги Придніпровського району м. Черкаси»

 




























п/п
Чинна редакція

 
Нова редакція

 
Примітка
Додаток 1 до рішення Додаток 1 до рішення  
1. 1.2. Реабілітаційний центр утворено для здійснення комплексу реабілітаційних заходів, спрямованих на створення умов для всебічного розвитку осіб з інвалідністю, які досягли повноліття, дітей з інвалідністю, дітей віком до трьох років, які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності (далі – Особа); засвоєння ними знань, умінь, навичок, досягнення і збереження їхньої максимальної незалежності, фізичних, розумових, соціальних здібностей з метою максимальної реалізації особистого потенціалу.

 
1.2. Реабілітаційний центр утворено для здійснення комплексу реабілітаційних заходів, спрямованих на створення умов для всебічного розвитку дітей з інвалідністю, дітей віком до трьох років, які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності, осіб з інвалідністю, які досягли повноліття, у тому числі осіб з інвалідністю внаслідок війни, внутрішньо переміщених осіб та/або евакуйованих осіб з інвалідністю                   (далі-Особа); засвоєння ними знань, умінь, навичок, досягнення і збереження їхньої максимальної незалежності, фізичних, розумових, соціальних здібностей з метою максимальної реалізації особистого потенціалу.

 
Уточнено перелік осіб, які мають право на отримання соціальних послуг в реабілітаційному центрі для можливості залучення, зокрема в умовах воєнного стану в Україні, гуманітарної допомоги, спрямованої на соціальну підтримку осіб з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб та осіб з інвалідністю внаслідок війни.
2. 5.1.2. для обслуговування відділенням соціальної реабілітації осіб з інвалідністю:

копія довідки медико-соціальної експертної комісії про встановлення інвалідності;

документ, що посвідчує особу;

копія індивідуальної програми реабілітації;

індивідуальний план надання соціальної послуги;

копія пенсійного посвідчення або посвідчення отримувача державної соціальної допомоги;

один примірник договору, укладеного між громадянином і центром про надання соціальних послуг;

копія наказу про прийняття на обслуговування.

копія рішення органів опіки та піклування про встановлення опіки (піклування) над недієздатною особою, які цього потребують (за наявності);

копія довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (для внутрішньо переміщених осіб).

 
5.1.2. для обслуговування відділенням соціальної реабілітації осіб з інвалідністю:

копія довідки медико-соціальної експертної комісії про встановлення інвалідності;

документ, що посвідчує особу;

копія індивідуальної програми реабілітації;

індивідуальний план надання соціальної послуги;

копія пенсійного посвідчення або посвідчення отримувача державної соціальної допомоги;

копія посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни (за наявності);

один примірник договору, укладеного між громадянином і центром про надання соціальних послуг;

копія наказу про прийняття на обслуговування;

копія рішення органів опіки та піклування про встановлення опіки (піклування) над недієздатною особою, які цього потребують (за наявності);

копія довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (для внутрішньо переміщених осіб).

 
     Уточнено перелік документів, необхідних для отримання соціальних послуг в реабілітаційному центрі, зокрема для осіб з інвалідністю внаслідок війни.