ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

департамент архітектури та містобудування


Доповідачі:



департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXXV

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

2882-9-з

Дата реєстрації:

16.01.2023

Проголосовано:

26.01.2023 14:41:25

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    24
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    17

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 2882-9-з






























































































































Проєкт рішення
№ 2882-9-з (доопрацьований в частині зміни топонімічної назви)
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання ТОВ «ХОТЕЙ-ТОРГ» дозволу на розроблення документації із землеустрою по пр-т. Перемоги, 6/7
Розглянувши клопотання ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ХОТЕЙ-ТОРГ» від 10.01.2023 № 01-06/1136 щодо надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по пр-т. Перемоги, 6/7, витяг з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 12.01.2023 № 01-06/1136 та рішення Черкаської міської ради від 22.12.2022 № 34-45, відповідно до статей 12, 83, 93, 120, 122, 123, 124, 125, 134, 156, 157 Земельного кодексу України та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:



1. Надати ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ХОТЕЙ-ТОРГ» дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,0051 га в оренду по пр-т. Перемоги, 6/7 під нежитлову будівлю (літ. «А-І»).

На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження пов’язані із реалізацією містобудівної документації на частині земельної ділянки (територія багатоквартирної забудови орієнтовно 82 %, територія вулично-дорожньої мережі орієнтовно 18%).

2. Зобов’язати ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ХОТЕЙ-ТОРГ» укласти з Черкаською міською радою договір про відшкодування збитків (неодержаного доходу) за час фактичного користування земельною ділянкою по пр-т. Перемоги, 6/7, в порядку встановленому чинним законодавством.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради (Віктор Панченко) та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Олена Агапова).
Міський голова Анатолій БОНДАРЕНКО

































Пояснювальна записка

до проєкту рішення:

«Про надання ТОВ «ХОТЕЙ-ТОРГ» дозволу на розроблення документації із землеустрою по пр-т. Перемоги, 6/7»


 

 

Підстава: заява від 10.01.2023 № 01-06/1136.

Граничний термін прийняття рішення: 10.02.2023.

Правовстановлюючі документи на нерухоме майно: інформація з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 12.01.2023, номер запису про право власності 41642849, реєстраційний номер об’єкту нерухомого майна: 2344040871101.

Площа: 0,0051 га за рахунок земель Черкаської міської ради.

Під нежитлову будівлю (літ. «А-І»).

 

Відповідно до пункту 14 статті 79-1 Земельного кодексу України наявність обмежень у використанні земель, у тому числі червоних ліній, в межах земельної ділянки, що формується для обслуговування існуючого об’єкта нерухомості (будівлі, споруди), не перешкоджає її формуванню та визначенню її цільового призначення для потреб, пов’язаних із функціонуванням зазначеного об’єкта з дотриманням встановлених обмежень щодо використання земельної ділянки.

Відповідно до статті 24 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» передача (надання) земельних ділянок із земель державної або комунальної власності у власність чи користування фізичним або юридичним особам для містобудівних потреб допускається за умови, що відповідні земельні ділянки розташовані в межах території, щодо якої затверджено принаймні один із таких видів містобудівної документації на місцевому рівні:

комплексний план, складовою частиною якого є план зонування території;

генеральний план населеного пункту, складовою якого є план зонування території;

план зонування території як окремий вид містобудівної документації на місцевому рівні, затверджений до набрання чинності Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо планування використання земель";

детальний план території.

Обмеження щодо передачі (надання) земельних ділянок із земель державної або комунальної власності у власність чи користування фізичним або юридичним особам, визначені цією частиною, не поширюються на випадки розташування на земельній ділянці будівлі (споруди), що перебуває у власності фізичної або юридичної особи.

Окрім того, довожу до Вашого відома, що в результаті розгляду даного звернення, було встановлено, що відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності від 12.01.2023 у ТОВ «ХОТЕЙ-ТОРГ» знаходиться на праві власності об’єкт нерухомого майна нежитлова будівля по пр-т. Перемоги, 6/7, реєстраційний номер об’єкту нерухомого майна: 2344040871101.

Відповідно до інформації з Державного земельного кадастру земельна ділянка, на якій розташований даний об’єкт обліковується за Черкаською міською радою.

Відповідно до статті 26 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» право на забудову земельної ділянки реалізується її власником або користувачем за умови використання земельної ділянки відповідно до вимог містобудівної документації.

Вбачаються ознаки сумнівної державної реєстрації права власності на нерухоме майно.

Відповідно до статті 204 Цивільного кодексу України визначена презумпція правомірності правочину, тобто правочин є правомірним, якщо його недійсність прямо не встановлена законом або якщо він не визнаний судом недійсним.

 

Начальник управління земельних ресурсів, землеустрою та інспектування

 
 

 

Руслан ДОНЕЦЬ



 

ДОДАТКИ