ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

департамент архітектури та містобудування


Доповідачі:



департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXXV

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

2848-9-з

Дата реєстрації:

28.12.2022

Проголосовано:

26.01.2023 11:21:55

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    31
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    4
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 2848-9-з



















































































































Проєкт рішення

№ 2848-9-з


ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання Центральному міжрегіональному управлінню

Міністерства юстиції (м. Київ) та ГОЛОВНОМУ УПРАВЛІННЮ ПЕНСІЙНОГО

ФОНДУ УКРАЇНИ В ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ дозволу на розроблення документації із землеустрою по просп. Хіміків, 50
Розглянувши клопотання Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) та ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ В ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ щодо надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, враховуючи  витяг з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 28.10.2022 № 01-06/34518, відповідно до статей 12, 92, 123, 124, 125, 134 Земельного кодексу України та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:



1. Надати Центральному міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) та ГОЛОВНОМУ УПРАВЛІННЮ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ В ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,6000 га в постійне користування по просп. Хіміків, 50 під адмінбудівлю з цокольним поверхом та прибудовою.

На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження :

- реалізація містобудівної документації на частині земельної ділянки (територія вулично-дорожньої мережі орієнтовно 5%);

- охоронна зона навколо інженерних комунікацій.

2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради (Віктор Панченко) та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Олена Агапова).

 
Міський голова Анатолій БОНДАРЕНКО



 


















Пояснювальна записка

до проєкту рішення:

«Про надання Центральному міжрегіональному управлінню

Міністерства юстиції (м. Київ) та ГОЛОВНОМУ УПРАВЛІННЮ ПЕНСІЙНОГО

ФОНДУ УКРАЇНИ В ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ дозволу на розроблення документації із землеустрою по просп. Хіміків, 50»

 

 

Підстава: заяви від 12.10.2022 № 01-06/34518 та від 13.12.2022 № 18496-01-25.

Граничний термін прийняття рішення: 12.11.2022.

Правоустановчі документи на нерухоме майно: інформація з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 07.11.2022, номери запису про інше речове право 34869748, 39367878, реєстраційний номер об’єкта нерухомого майна.

Орієнтовна площа: 0,6000 га за рахунок земель Черкаської міської ради.

Під адмінбудівлю з цокольним поверхом та прибудовою.

 
Відповідно до статті 92 Земельного кодексу України право постійного користування земельною ділянкою - це право володіння і користування земельною ділянкою, яка перебуває у державній або комунальній власності, без встановлення строку.

Права постійного користування земельною ділянкою із земель державної та комунальної власності набувають підприємства, установи та організації, що належать до державної та комунальної власності.

Також інформую, що згідно даних з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України Центральне міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) та ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ В ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ – державні організації.

Відповідно до пункту 4 Розділу ІІ Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI у державній власності залишаються:

а) розташовані в межах населених пунктів земельні ділянки:

на яких розташовані будівлі, споруди, інші об’єкти нерухомого майна державної власності;

які перебувають у постійному користуванні органів державної влади, державних підприємств, установ, організацій, Національної академії наук України, державних галузевих академій наук;

які належать до земель оборони;

б) земельні ділянки, що використовуються Чорноморським флотом Російської Федерації на території України на підставі міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України;

в) землі зон відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи;

г) усі інші землі, розташовані за межами населених пунктів, крім земельних ділянок приватної власності та земельних ділянок, зазначених у підпункті "а" пункту 3 цього розділу.

Окрім того, відповідно до пункту 6 Розділу ІІ Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI у разі якщо відомості про земельні ділянки, зазначені у пунктах 3 і 4 цього розділу, не внесені до Державного реєстру земель, надання дозволу на розроблення документації із землеустрою, що є підставою для державної реєстрації таких земельних ділянок, а також її затвердження здійснюються у межах населених пунктів - сільськими, селищними, міськими радами.

Відповідно до ст. 25 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» сільські, селищні, міські ради правомочні розглядати і вирішувати питання, віднесені Конституцією України, цим та іншими законами до їх відання.

Стаття 12 Земельного кодексу України містить вичерпний перелік повноважень сільських, селищних, міських рад у галузі земельних відносин, згідно якої до повноважень сільських, селищних, міських рад у галузі земельних відносин на території сіл, селищ, міст належить розпорядження землями територіальних громад.

Таким чином, Черкаська міська рада не наділена повноваженнями вирішувати питання щодо надання земельної ділянки державної форми власності, а може лише надавати дозвіл на розроблення документації із землеустрою та затверджувати документацію із землеустрою.

 

Начальник управління земельних ресурсів, землеустрою та

інспектування

 
 

Руслан ДОНЕЦЬ



 

ДОДАТКИ