ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Департамент житлово-комунального комплексу


Доповідачі:



Департамент житлово-комунального комплексу

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXXV

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

820-9-рд

Дата реєстрації:

15.12.2022

Проголосовано:

26.01.2023 11:13:49

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    24
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    3
  • Не голосували
    8
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 820-9-рд

 














































































































































              Проект рішення  
            №820-9-рд  
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА      
                   
                   
Про затвердження Статуту комунального підприємства «Благоустрій» Черкаської міської ради в новій редакції          
                 
                   
Керуючись пунктом 5 статті 57, статтею 78 Господарського Кодексу України, згідно зі статтею 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою уточнення розміру статутного капіталу комунального підприємства «Благоустрій» Черкаської міської ради» та приведення його до норм чинного законодавства, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердити розмір статутного капіталу комунального підприємства «Благоустрій» Черкаської міської ради у розмірі

10 271 881 грн. (десять мільйонів двісті сімдесят одна тисяча вісімсот вісімдесят одна гривня).

2. Затвердити Статут комунального підприємства «Благоустрій» Черкаської міської ради в новій редакції згідно з додатком.

3. Виконуючому обов’язки директора комунального підприємства «Благоустрій» Черкаської міської ради Сопілкову А.А. здійснити реєстрацію Статуту у встановленому порядку.

4. Визнати таким, що втратив чинність пункт 2 рішення Черкаської міської ради від 06.04.2021 № 5-22 «Про зміну назви комунального підприємства «Придніпровська служба утримання будинків» Черкаської міської ради та затвердження його Статуту в новій редакції».

5. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент житлово-комунального комплексу (Отрешко С.В.) та постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, транспорту та екології (Батир Р.А.).
 
                   
                   
Міський голова             Анатолій БОНДАРЕНКО  




Пояснювальна записка до

Проекту рішення «Про затвердження Статуту комунального підприємства «Благоустрій» Черкаської міської ради» в новій редакції»

 

 

Комунальне підприємство «БЛАГОУСТРІЙ» Черкаської міської ради здійснює свою діяльність відповідно до чинного законодавства України на підставі Статуту, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 06.04.2021 р. № 5-22. Власником та одноосібним засновником підприємства є територіальна громада міста Черкаси, в особі Черкаської міської ради.

Згідно пункту 9.2 Статуту КП «БЛАГОУСТРІЙ» внесення змін та доповнень до Статуту належить виключно до компетенції Власника. Зазначені зміни в обов’язковому порядку самостійно реєструються Підприємством в органах державної реєстрації у місячний термін з дня прийняття відповідного рішення ради.

Зважаючи на необхідність приведення Статуту підприємства до відповідності із фактичною діяльністю підприємства, необхідно доповнити основну мету діяльності підприємства комплексним обслуговування об’єктів благоустрою,  утримання будинків та споруд, благоустрій територій скверів, зелених зон, необлаштованих територій, пляжів, дитячих та спортивних майданчиків міста Черкаси.

З метою можливості утримання споруд цивільного захисту населення міста Черкаси доповнити «Основні напрямки діяльності»:

-  здійснення управління майном комунальної власності, переданим на баланс, в оперативне управління чи господарське відання підприємства Власником, відповідно до ч.3 ст. 78 Господарського кодексу України;

- укладення на підставі рішення, виданого виконавчим комітетом Черкаської міської ради, договору найму жилого приміщення у будинках державного, комунального і громадського житлового фонду з наймачами – громадянами,  зміна та розірвання таких договорів, в порядку встановленому законодавством; 

- будівництво, реконструкція, капітальний та поточний ремонт та облаштування захисних споруд цивільного захисту, в тому числі найпростіших споруд, укриття;

- будівництво в особливий період швидкоспоруджуваних  захисних споруд та облаштування найпростіших укриттів;

-  утримання та експлуатація споруд подвійного призначення.

Також, враховуючи рішення Черкаської міської ради від 20.01.2022 р. № 17-3 необхідно привести до відповідності розмір Статутного капіталу підприємства.        

 

 

 

В.о. директора департаменту                                                                          Сергій ОТРЕШКО

 

 

 

 

 

ДОДАТКИ

1 820-9-рд 15.12.22 (Статут Благоустрій).pdf Переглянути
2 820-9-рд 15.12.22 (порівняльна таблиця КП Благоустрій).pdf Переглянути