ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Департамент соціальної політики


Доповідачі:



Департамент соціальної політики

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXXV

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

846-9-рд

Дата реєстрації:

18.01.2023

Проголосовано:

26.01.2023 10:37:47

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    30
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    4
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 846-9-рд



























































































              Проєкт рішення
             № 846-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
 

 
               
Про визначення  департаменту соціальної політики Черкаської міської ради уповноваженим на надання адміністративних послуг соціального спрямування          
                 

 
Відповідно до статей 26, 54 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постанови Кабінету Міністрів України від 28.10.2020 №1035 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», розпорядження Кабінету Міністрів України від 16.05.2014 № 523-р Деякі питання надання адміністративних послуг через центри надання адміністративних послуг, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 

  1. Визначити департамент соціальної політики Черкаської міської ради уповноваженим на надання адміністративних послуг соціального спрямування.

  2. Затвердити перелік адміністративних послуг соціального спрямування, що надаватимуться департаментом соціальної політики Черкаської міської ради (додаток 1).

  3. Викласти в новій редакції Положення про департамент соціальної політики Черкаської міської ради (додаток 2).

  4. Рішення Черкаської міської ради від 02.09.2021 № 9-26 «Про затвердження положення про департамент соціальної політики Черкаської міської ради» вважати таким, що втратило чинність.

  5. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Гаркаву М. О. та директора департаменту соціальної політики Данченка Є. М.


 
 

 

Міський голова
 

 

 
      А.В. Бондаренко
           



 

 

 

 

 
 

Пояснювальна записка

до проєкту рішення «Про визначення департаменту соціальної політики Черкаської міської ради уповноваженим на надання адміністративних послуг соціального спрямування»

 

На виконання частини 7 статті 12 Закону України «Про адміністративні послуги», розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16.05.2014

№ 523-р «Деякі питання надання адміністративних послуг через центри надання адміністративних послуг» (далі – розпорядження) затверджено перелік адміністративних послуг органів виконавчої влади та адміністративних послуг, що надаються органами місцевого самоврядування у порядку виконання делегованих повноважень, які є обов’язковими для надання через центри надання адміністративних послуг

Відповідно до пункту 3 розпорядження за рішенням органу, який утворив центр, окремі завдання адміністратора, пов’язані з прийняттям заяв суб’єктів звернень, видачею їм результатів надання адміністративних послуг або рішень про відмову в їх наданні, може виконувати староста, а також у випадках, передбачених законодавством, інша уповноважена посадова особа виконавчого органу сільської, селищної, міської ради, яким прийнято рішення про утворення центру.

Відповідно до Конституції України та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» повноваженнями наділяються органи місцевого самоврядування, зокрема виконавчі органи рад, а не працівники відповідних виконавчих органів. Відповідно до частини 4 статті 54 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» положення про відділи, управління та інші виконавчі органи ради затверджуються відповідною радою. Затверджуючи положення, рада своїм рішенням розподіляє повноваження, тобто обов’язки між виконавчими органами, а керівник відповідного виконавчого органу розподіляє відповідні повноваження між працівниками, затверджуючи їх посадові обов’язки. Тобто рада уповноважує посадову особу на прийняття документів, затверджуючи положення про виконавчий орган, у якому вона працює.

Окрім цього, постановою Кабінету Міністрів України від 28.10.2020

№ 1035 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» внесено зміни в постанови Уряду, якими затверджено порядки надання різних видів державної соціальної допомоги,  в частині, що надає можливість органам місцевого самоврядування самостійно визначати спосіб надання адміністративних послуг соціального характеру.

Даним проєктом рішення пропонується визначити департамент соціальної політики Черкаської міської ради уповноваженим на надання адміністративних функцій соціального спрямування.

 

 

 

Директор департаменту                                           Євгеній ДАНЧЕНКО

 

 

ДОДАТКИ

1 846-9-рд 18.01.23 додатки.pdf Переглянути