ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Департамент житлово-комунального комплексу


Доповідачі:



Департамент житлово-комунального комплексу

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXXV

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

810-9-рд

Дата реєстрації:

13.12.2022

Проголосовано:

26.01.2023 10:21:47

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    29
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    12

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 810-9-рд

 














































































































































              Проект рішення  
            810-9-рд  
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА      
                 
                   
Про затвердження Статуту в новій редакції та доповнення видів економічної діяльності комунального підприємства «Екологія» Черкаської міської ради          
                 
                   
Керуючись пунктом 5 статті 57, статтею 78 Господарського Кодексу України, згідно зі статтями 25 та 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою приведення Статуту комунального підприємства у відповідність, зміни розміру статного капіталу та підвищення ефективності та надійності функціонування житлово-комунального господарства міста, забезпечення сталого розвитку для задоволення потреб населення і господарського комплексу в житлово-комунальних послугах, відповідно до встановлених нормативів та національних стандартів, зростання якості житлово-комунальних послуг, керуючись вимогами Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 

1.  Затвердити розмір статутного капіталу комунального підприємства «Екологія» Черкаської міської ради у розмірі

19 758 938, 91 грн. (дев’ятнадцять мільйонів сімсот п’ятдесят вісім тисяч дев’ятсот тридцять вісім гривень 91 копійка).

2. Затвердити Статут комунального підприємства «Екологія» Черкаської міської ради в новій редакції згідно з додатком.

3. Додати до видів економічної діяльності комунального підприємства «Екологія» Черкаської міської ради (код ЄДРПОУ 32653981):

КВЕД 01.30 «Відтворення рослин»;

КВЕД 38.11 «Збирання безпечних відходів»;

КВЕД 38.12 «Збирання небезпечних відходів»;

КВЕД 38.22 «Оброблення та видалення небезпечних відходів»;

КВЕД 38.31 «Демонтаж (розбирання) машин і устаткування»;

КВЕД 38.32 «Відновлення відсортованих відходів»;

КВЕД 43.22 «Монтаж водопровідних мереж, систем опалення та кондиціонування»;

КВЕД 43.21 «Електромонтажні роботи»;

КВЕД 43.29 «Інші будівельно-монтажні роботи»;

КВЕД 49.41 «Вантажний автомобільний транспорт»;

КВЕД 52.24 «Транспортне оброблення вантажів»;

КВЕД 52.21 «Допоміжне обслуговування наземного транспорту»;

КВЕД 35.30 «Постачання пари, гарячої води та кондиційованого повітря»;

КВЕД 43.11 «Знесення»;

КВЕД 43.12 «Підготовчі роботи на будівельному майданчику»;

КВЕД 16.29 «Виробництво інших виробів з деревини; виготовлення виробів з корка, соломки та рослинних матеріалів для плетіння».

4.  Директору комунального підприємства «Екологія» Черкаської міської ради Єфремову Ю.В. здійснити реєстрацію Статуту та змін  у встановленому порядку.

5. Визнати таким, що втратив чинність пункт 1.6 рішення Черкаської міської ради від 16.12.2010 № 2-31 «Про затвердження Статутів комунальних підприємств у новій редакції».

6. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент житлово-комунального комплексу (Отрешко С.В.) та постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, транспорту та екології (Батир Р.А.).
 
                   
                   
Міський голова       Анатолій БОНДАРЕНКО  





 

 
Пояснювальна записка до

проекту рішення «Про затвердження Статуту комунального підприємства «Екологія» Черкаської міської ради» в новій редакції»

 

 

           З метою оптимізації структури та покращення житлово-комунального господарства міста, комунальне підприємство «Екологія» Черкаської міської ради має на меті розширення кола видів економічної діяльності.

         Так, основний вид діяльності цього підприємства, полягає в обробленні та видаленні безпечних відходів, проте, підприємство може забезпечити та є необхідність у збиранні у місті безпечних відходів силами та засобами підприємства.

         Паралельно з безпечними відходами є необхідність у збиранні, обробленні та видаленні небезпечних відходів, до яких відносяться автомобільні шини, машини, устаткування, інше, у зв’язку з чим виникає необхідність у зазначених видах економічної діяльності.

         В багатьох випадках, зазначене устаткування підлягає демонтажу, перевезенню на місце оброблення, подальшому розбиранню та відновленню відсортованих відходів.

         З метою перевезення безпечних так і небезпечних відходів вантажним автомобільним транспортом виникає необхідність у видах економічної діяльності пов’язаної з вантажним автомобільним транспортом, транспортному обробленні вантажів та в допоміжному обслуговуванні наземного транспорту.

         Разом з цим, комунальне підприємство «Екологія» Черкаської міської ради, з метою озеленення міста, має на меті вирощувати та висаджувати дерева, рослини та забезпечувати їх поливом, шляхом монтажу водопровідних систем, встановлення електричних насосів для їх функціонування, у зв’язку з чим виникає необхідність у видах економічної діяльності по відтворенню рослин, монтажу водопровідних мереж, електромонтажних роботах.

         Крім цього, по наслідкам оброблення комунальним підприємством гілля та відходів деревини утворюється щепа, яка може використовуватись для опалення ТЕЦ, котельнь. У зв’язку цим, керівництвом комунального підприємства розглядається питання щодо будівництва котельні, яка буде працювати на перероблених комунальним підприємством відходах деревини,

автомобільних шинах, тощо, у зв’язку з чим виникає необхідність у видах економічної діяльності пов’язаною з будівельно-монтажними роботами, підготовкою робіт на будівельному майданчику, знесенню, постачання пари та гарячої води.

         Також, по результатам збирання та оброблення відходів деревини можливе виробництво комунальним підприємством виробів з деревини, у зв’язку з чим виникає необхідність у видах економічної діяльності щодо виробництва інших видів з деревини.

            Також необхідно привести розмір статутного капіталу підприємства у відповідність, що на разі становить 00000

          Приймаючи до уваги вищевикладене та необхідністю покращення та підвищення ефективності та надійності функціонування житлово-комунального господарства міста, забезпечення сталого розвитку, просимо прийняти проєкт рішення «Про затвердження Статуту в новій редакції та  доповнення видів економічної діяльності комунального підприємства «Екологія» Черкаської міської ради».

 

 

В.о. директор департаменту                                                   Сергій ОТРЕШКО

 

 

 

ДОДАТКИ

1 810-9-рд 13.12.22 додаток (Порівняльна таблиця).pdf Переглянути
2 810-9-рд 13.12.22 додаток (статут Екологія).pdf Переглянути