ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Департамент соціальної політики


Доповідачі:



Департамент соціальної політики

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXXIV

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

792-9-рд

Дата реєстрації:

12.12.2022

Проголосовано:

22.12.2022 10:52:21

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    35
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    6

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 792-9-рд

































































































              Проєкт рішення
            № 792-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 

Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 22.08.2019 № 2-4753 «Про утворення центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Жага життя», внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 24.04.2017 № 2-1977 «Про перейменування територіального центру соціальної допомоги Соснівського району м. Черкаси та реорганізацію територіального центру соціальної допомоги Придніпровського району м. Черкаси»

 
         



 

 

Відповідно до підпункту 2 пункту б частини 1 статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про соціальні послуги», наказу Міністерства соціальної політики України від 12.07.2016        № 753 «Про затвердження Типового штатного нормативу чисельності працівників територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг)», розглянувши пропозиції департаменту соціальної політики, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 
1. Внести зміни до рішення Черкаської міської ради від 22.08.2019 № 2-4753 «Про утворення центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Жага життя», внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 24.04.2017 № 2-1977 «Про перейменування територіального центру соціальної допомоги Соснівського району м. Черкаси та реорганізацію територіального центру соціальної допомоги Придніпровського району  м. Черкаси», а саме:

1.1. Доповнити розділ Апарат центру Переліку посад територіального центру надання соціальних послуг м. Черкаси, не передбачених типовим штатним нормативом чисельності працівників територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) додатку 3 до рішення та викласти у такій редакції:






















Структур-ний підрозділ Назва посади Кількість штатних одиниць, передбачених Типовими штатами Кількість штатних одиниць, введених додатково Примітка
Апарат центру
  Перший заступник директора - 1 Посада вводиться додатково до передбачених Типовим штатним нормативом у зв’язку з виробничою необхідністю та збільшенням навантаження в умовах воєнного стану (організація тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, видача гуманітарної допомоги найбільш незахищеним отримувачам соціальних послуг, здійснення підготовки установи до допомоги в евакуації маломобільних одиноких жителів міста та облаштування стаціонарного пункту розміщення цієї категорії осіб у територіальному центрі тощо) замість вивільнення у відділі бухгалтерського обліку та звітності посади заступника головного бухгалтера

 


        1.2. Виключити із розділу Відділ бухгалтерського обліку та звітності Переліку посад територіального центру надання соціальних послуг м. Черкаси, не передбачених типовим штатним нормативом чисельності працівників територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) додатку 3 до рішення посаду заступника головного бухгалтера.

        1.3. Доповнити розділ Відділ бухгалтерського обліку та звітності Переліку посад територіального центру надання соціальних послуг м. Черкаси, не передбачених типовим штатним нормативом чисельності працівників територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) додатку 3 до рішення та викласти у такій редакції:






















Структур-ний підрозділ Назва посади Кількість штатних одиниць, передбачених Типовими штатами Кількість штатних одиниць, введених додатково Примітка
Відділ бухгалтерського обліку та звітності
  Провідний фахівець із публічних закупівель - 0,5 Посада вводиться додатково до передбачених Типовим штатним нормативом у зв’язку з виробничою необхідністю замість вивільнення у відділенні денного перебування № 2 посади педагога соціального

 


         1.4. Виключити із розділу Відділення денного перебування № 2 Переліку посад територіального центру надання соціальних послуг м. Черкаси, не передбачених типовим штатним нормативом чисельності працівників територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) додатку 3 до рішення посаду педагога соціального.

         2. Оприлюднити це рішення в засобах масової інформації.

         3. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Євгенія Данченка та постійну комісію міської ради з питань гуманітарної та соціальної політики (Холупняк К. О.).

                 
                 
Міський голова       Анатолій БОНДАРЕНКО



   

 

 

 
Пояснювальна записка

до проєкту рішення Черкаської міської ради «Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 22.08.2019 № 2-4753 «Про утворення центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Жага життя», внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 24.04.2017 № 2-1977 «Про перейменування територіального центру соціальної допомоги Соснівського району м. Черкаси та реорганізацію територіального центру соціальної допомоги Придніпровського району м. Черкаси»

 


Обґрунтування необхідності прийняття рішення

          Черкаською міською радою прийнято рішення від 22.08.2019 № 2-4753, додатками до якого депутатським корпусом було затверджено положення про територіальний центр надання соціальних послуг м.Черкаси (далі-територіальний центр) та перелік посад установи, не передбачених типовим штатним нормативом чисельності працівників територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) (далі-Типовий штатний норматив), затвердженим наказом Мінсоцполітики 12.07.2016 № 753.

Однак з метою покращення якості роботи єдиного комунального закладу, що забезпечує надання у місті соціальних послуг особам похилого віку та особам з інвалідністю, та з огляду на збільшення навантаження  на працівників установи у зв’язку із  активними бойовими діями Російської Федерації проти України, що призвело до збільшення кількості отримувачів соціальних послуг, які є внутрішньо переміщеними особами та/або евакуйованими, а також у зв’язку із відкриттям у квітні поточного року відділення тимчасового проживання, що забезпечує надання послуг короткотермінового проживання та стаціонарного догляду вище зазначеним категоріям осіб до їх поселення в інтернатні заклади,  постало питання внесення змін до штатного розпису територіального центру.

 

Структура та штатний розпис

З цією метою керівництвом територіального центру в межах затвердженої на сьогодні граничної чисельності у складі 164 особи планується введення додаткових посад за рахунок вивільнення існуючих. Такий перерозподіл посад планується здійснити наступним чином:

до апарату територіального центру ввести посаду першого заступника директора територіального центру замість вивільнення існуючої у відділі бухгалтерського обліку та звітності посади заступника головного бухгалтера;

з апарату територіального центру вивести посаду прибиральника службових приміщень (1 шт. од.), замість якої до відділення тимчасового проживання ввести посаду молодшої медичної сестри (санітарки-ванниці)    (1 шт. од),

до відділу бухгалтерського обліку та звітності ввести посаду провідного фахівця із публічних закупівель (0,5 шт. од.) замість вивільнення існуючої у відділенні денного перебування № 2 посади педагога соціального.

Можливість введення до штатного розпису територіального центру посади молодшої медичної сестри (санітарки-ванниці) передбачена Типовим штатним нормативом. Необхідність введення до відділення тимчасового проживання посади молодшої медичної сестри (санітарки-ванниці) зумовлена тим, що отримання послуги стаціонарного догляду зокрема, потребують особи, які повністю втратили здатність до самообслуговування та потребують постійного стороннього догляду та допомоги, в тому числі при проведенні гігієнічних процедур (купання, обтирання, заміна підгузків, пелюшок, урологічних прокладок, чищення зубів тощо).

       Посада першого заступника директора територіального центру вводиться до штатного розпису у зв’язку з виробничою необхідністю з огляду на збільшення навантаження на установу, зумовлене збільшенням кількості отримувачів соціальних послуг зокрема з територій, де тривають активні бойові дії Російської Федерації проти України, необхідністю оперативного реагування щодо евакуації маломобільних груп населення уразі настання надзвичайної ситуації. До повноважень першого заступника директора територіального центру планується віднести питання залучення грантових коштів, гуманітарної допомоги найбільш незахищеним отримувачам соціальних послуг,  організації тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, здійснення підготовки установи до допомоги в евакуації маломобільних одиноких жителів міста та облаштування стаціонарного пункту розміщення цієї категорії осіб у територіальному центрі тощо).

       Посада провідного фахівця із публічних закупівель (0,5 шт. од.) вводиться у зв’язку з виробничою необхідністю з огляду на відсутність в установі особи, відповідальної за організацію та проведення процедури закупівель/спрощених закупівель, яка відповідно до законодавства України про публічні закупівлі має відповідний рівень знань, посвідчення та пройшла відповідні тестування. 

 Необхідність додаткового фінансування з міського бюджету

У разі прийняття відповідного рішення та здійснення перерозподілу посад місячний фонд оплати праці зросте на 2870,17 грн. та на 34442, 04 грн. на рік. Однак це не призведе до виникнення потреби в додатковому фінансуванні з бюджету Черкаської міської територіальної громади, оскільки різницю планується забезпечити за рахунок економії фонду заробітної плати установи.

 

Цілі, що будуть досягнуті

        Прийняття рішення сприятиме розвитку комунального закладу соціальної сфери та покращенню якості соціальних послуг, надання яких забезпечує територіальний центр, підвищиться рівень охопленості такими послугами осіб похилого віку та осіб з інвалідністю, які перебувають у складних життєвих обставинах.

 

 

Директор департаменту

соціальної політики                                                              Євгеній ДАНЧЕНКО

ДОДАТКИ

1 792-9-рд 12.12.22 (Експертний звіт).pdf Переглянути
2 792-9-рд 12.12.22 додаток.pdf Переглянути