ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Департамент житлово-комунального комплексу


Доповідачі:



Департамент житлово-комунального комплексу

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXXIV

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

789-9-рд

Дата реєстрації:

08.12.2022

Проголосовано:

22.12.2022 10:52:21

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    35
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    6

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 789-9-рд






















































































              Проект рішення
            № 789-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про внесення змін до рішення міської ради від 25.11.2020 № 2-6405 «Про затвердження міської Програми пільгового житлового кредитування учасників антитерористичної операції/ операції об’єднаних сил і бійців добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України та членів їх сімей в м. Черкаси на 2021-2025 роки»          
               
                 


























































Відповідно до Закону України ,,Про оборону України”, Указа Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 ,,Про введення воєнного стану  в Україні”, пп. 22 ч. 1 ст. 26, пп. 3 п.а ст. 30, ст. 40 Закону України ,,Про місцеве самоврядування в Україні”, ст. 70 Бюджетного Кодексу України ,  з метою створення умов для реалізації державної житлової політики в частині розв’язання житлової проблеми учасників АТО і   бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України та членів їх сімей у м. Черкаси Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

1.  Внести до рішення Черкаської міської ради від 25.11.2020 № 2-6405 «Про затвердження міської Програми пільгового житлового кредитування учасників антитерористичної операції/ операції об’єднаних сил і бійців добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України та членів їх сімей в м. Черкаси на 2021-2025 роки» такі зміни:

Пункт 25 Положення про порядок надання пільгових довготермінових кредитів учасникам  антитерористичної операції/операції об'єднаних сил і бійцям-добровольцям, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України, та членам їх сімей на будівництво та придбання житла за рахунок міського бюджету викласти у новій редакції:

     У разі загибелі (смерті) позичальника (одного з членів сім'ї позичальника) - військовослужбовця, на якого поширюється дія Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей", що настала під час проходження ним військової служби у період  дії особливого періоду під час проведення антитерористичної операції/ операції об'єднаних сил, воєнного стану,  за рахунок бюджетних коштів погашається вся сума зобов'язань за кредитом, що існувала на момент його загибелі (смерті).

2.  Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергія ТИЩЕНКА та  постійні комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, транспорту та екології (Руслан БАТИР) і з питань земельних відносин та архітектури  (Олена АГАПОВА).

 
                 
                 
             
  Міський голова        Анатолій БОНДАРЕНКО


 

 
Пояснювальна записка до проекту рішення:

«Про внесення змін до рішення міської ради від 25.11.2020 №2-6405 «Про затвердження міської Програми пільгового житлового кредитування учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил і бійців добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України та членів їх сімей в м. Черкаси на 2021-2025 роки»

 


       Указом Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 введено воєнний стану  в Україні.  Пропонується внести зміни до п. 25 Положення про порядок надання пільгових довготермінових кредитів учасникам антитерористичної операції/операції об’єднаних сил і бійцям добровольцям, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України, та членам їх сімей на будівництво та придбання житла за рахунок міського бюджету.


 

ПОРІВНЯЛЬНА ТАБЛИЦЯ

до проекту рішення

 















Чинна редакція Запропонована  редакція
 


           Пункт 25. У разі загибелі (смерті) позичальника (одного з членів сім'ї позичальника) - військовослужбовця, на якого поширюється дія Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей", що настала під час проходження ним військової служби у період проведення антитерористичної операції/ операції об'єднаних сил, за рахунок бюджетних коштів погашається вся сума зобов'язань за кредитом, що існувала на момент його загибелі (смерті).

 
          Пункт 25. У разі загибелі (смерті) позичальника (одного з членів сім'ї позичальника) - військовослужбовця, на якого поширюється дія Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей", що настала під час проходження ним військової служби у період  дії особливого періоду під час проведення антитерористичної операції/ операції об'єднаних сил, воєнного стану, за рахунок бюджетних коштів погашається вся сума зобов'язань за кредитом, що існувала на момент його загибелі (смерті).

 

 

В.о. директора  департаменту ЖКК                                         Сергій ОТРЕШКО