ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

департамент архітектури та містобудування


Доповідачі:



департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXXI

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

2702-9-з

Дата реєстрації:

21.09.2022

Проголосовано:

15.11.2022 10:36:29

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    23
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    17

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 2702-9-з






































































































Проєкт рішення
№ 2702-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА

Про затвердження документації із землеустрою на земельну ділянку біля домоволодіння по вул. Ціолковського, 35 громадянки Касперович Т.Г. (з метою встановлення земельного сервітуту)



Розглянувши проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянки Касперович Т.Г., враховуючи витяг з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 09.08.2021 № 01-04/31775, відповідно до статей 12, 20, 98, 99, 100, 123, 134 Земельного кодексу України, статті 4 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та статті 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Затвердити проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки на яку поширюються права сервітуту (право проїзду на транспортному зхасобі по наявному шляху) біля домоволодіння по вул. Ціолковського, 35 громадянки Касперович Т. Г.

2. Зареєструвати право комунальної власності за територіальною громадою міста Черкаси на земельну ділянку площею 0,0061 га біля домоволодіння по вул. Ціолковського, 35 в межах, визначених проєктом землеустрою щодо відведення земельної ділянки на яку поширюються права сервітуту громадянки Касперович Т.Г.

3. Встановити безоплатний, безтерміновий земельний сервітут на земельній ділянці площею 0,0061 га біля домоволодіння по вул. Ціолковського, 35 на право проходу проїзду (код обмеження 07.01, 07.02) до домоволодіння на користь громадянки Касперович Тетяни Геннадіївни.

Враховуючи витяг з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 09.08.2021 № 01-04/31775 та згідно з містобудівною документацією «Внесення змін до генерального плану міста Черкаси (Актуалізація)», затвердженою рішенням Черкаської міської ради від 13.05.2021 № 5-318 на земельну ділянку біля домоволодіння по вул. Ціолковського, 35 наявні містобудівні обмеження:

- заповідна територія «Черкаські берегові схили» (площею 0,0061 га);

- охоронна зона навколо інженерних комунікацій (площею 0,0021 га).

4. Земельну ділянку віднести до категорії земель житлової та громадської забудови. Цільове призначення – землі загального користування) (код КВЦПЗ – 18.00).

5. Громадянці Касперович Т.Г. укласти з Черкаською міською радою договір про встановлення земельного сервітуту на земельну ділянку площею 0,0061 га біля домоволодіння по вул. Ціолковського, 35 право проходу, проїзду до домоволодіння, та здійснити дії щодо подальшої державної реєстрації підписаного договору.

6. Громадянці Касперович Т.Г. не чинити перешкод у користуванні земельною ділянкою площею 0,0061 га біля домоволодіння по вул. Ціолковського, 35 суміжним землекористувачам та землевласникам.

7. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Олена Агапова).

 

 

Міський голова                                                      Анатолій БОНДАРЕНКО



 



 































Пояснювальна записка

до проекту рішення:

«Про затвердження документації із землеустрою на земельну ділянку біля домоволодіння по вул. Ціолковського, 35 громадянки Касперович Т.Г. (з метою встановлення земельного сервітуту)»

 

Даним проєктом рішення передбачено встановити безоплатний, безтерміновий земельний сервітут на земельній ділянці площею 0,0061 га біля домоволодіння по вул. Ціолковського, 35 на право проходу проїзду до домоволодіння на користь громадянки Касперович Т.Г.

Відповідно до статті 98 Земельного кодексу України право земельного сервітуту - це право власника або землекористувача земельної ділянки чи іншої заінтересованої особи на обмежене платне або безоплатне користування чужою земельною ділянкою (ділянками).

Встановлення земельного сервітуту не веде до позбавлення власника земельної ділянки, щодо якої встановлений земельний сервітут, прав володіння, користування та розпорядження нею.

Власники або землекористувачі земельних ділянок чи інші заінтересовані особи можуть вимагати встановлення сервітуту на право проходу та проїзду.

Відповідно до статті 79-1 Земельного кодексу України державна реєстрація прав сервітуту, які поширюються на частину земельної ділянки, здійснюється після внесення відомостей про таку частину до Державного земельного кадастру.

Сервітут встановлюється з метою проїзду до земельної ділянки домоволодіння по вул. Ціолковського, 35, яке належить громадянці Касперович Т.Г. на праві власності.

 

 

Дата надходження документації: 01.09.2022 (№ 01-08/28493)

Кінцевий термін прийняття рішення ЧМР: 01.10.2022

 

 

Начальник управління

земельних ресурсів, землеустрою

та інспектування                                                                          Руслан ДОНЕЦЬ



 

ДОДАТКИ

1 2702-9.pdf Переглянути