ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

департамент архітектури та містобудування


Доповідачі:



департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXXI

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

2722-9-з

Дата реєстрації:

27.09.2022

Проголосовано:

15.11.2022 10:32:37

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    25
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    17

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 2722-9-з



















































































































Проєкт рішення
 № 2722-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ«ЧЕРКАСИВОДОКАНАЛ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ земельної ділянки в постійне користування по бульв. Шевченка, 250
Розглянувши клопотання КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ЧЕРКАСИВОДОКАНАЛ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ щодо оформлення права постійного користування земельною ділянкою по бульв. Шевченка, 250, витяг з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 29.12.2021 № 67372, враховуючи необхідність зміни цільового призначення земельної ділянки відповідно до вимог містобудівної документації, відповідно до статей 12, 19, 20, 92, 120, 123, 124, 125, 126, 134, 141 Земельного кодексу України, враховуючи Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, ст. 16 Закону України «Про Державний земельний кадастр», та враховуючи те, що земельна ділянка площею 0,0125 га, зареєстрована в Державному земельному кадастрі відповідно до Закону України «Про Державний земельний кадастр», право власності Черкаської міської ради на яку зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, номер запису про право власності 43636709, реєстраційний номер об’єкту нерухомого майна: 2440361171101, керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Припинити гр. Чайці Людмилі Іванівні  право користування земельною ділянкою площею 0,0125 га по бульв. Шевченка, 250.

2. Змінити цільове призначення земельної ділянки площею 0,0125 га з земель житлової та громадської забудови (для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку (код КВЦПЗ – 02.03.) на землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення (для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд технічної інфраструктури (виробництва та розподілення газу, постачання пари та гарячої води, збирання, очищення та розподілення води) (код КВЦПЗ – 11.04.).

3. Надати КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «ЧЕРКАСИВОДОКАНАЛ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ(код ЄДРПОУ - 03357168) земельну ділянку площею 0,0125 га в постійне користування під водонапірну станцію по бульв. Шевченка, 250.

На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження:

- зона пам’ятки археології «Середньовічні Черкаси»;

- зона регулювання забудови;

- зона рятівних археологічних досліджень.

4. Зобов’язати КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ЧЕРКАСИВОДОКАНАЛ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ здійснити дії направлені на державну реєстрацію права постійного користування земельною ділянкою протягом двох місяців з дати прийняття рішення.

5. Врахувати інтереси і права суміжних землекористувачів та дотримуватись правил добросусідства, згідно статей 96, 103 Земельного кодексу України.

6. Попередити землекористувача про необхідність виконання своїх обов’язків відповідно до вимог статті 96 Земельного кодексу України та про те, що право користування земельною ділянкою може бути припинено відповідно до вимог статей 141 та 143 Земельного кодексу України.

7. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).

 
Міський голова Анатолій БОНДАРЕНКО

 



 



 























Пояснювальна записка

до проєкту рішення

«Про надання КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ«ЧЕРКАСИВОДОКАНАЛ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ земельної ділянки в постійне користування по бульв. Шевченка, 250»

 

Підстава: заява від 20.07.2022 № 01-16/21563.

Граничний термін прийняття рішення: 20.08.2022.

Площа: 0,0125 га за рахунок земель гр. Чайки Л.І.

В постійне користування.

Під водонапірну станцію.

Цільове призначення земельної ділянки: для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд технічної інфраструктури (виробництва та розподілення газу, постачання пари та гарячої води, збирання, очищення та розподілення води) (код КВЦПЗ – 11.04.).

 

Відповідно до статті 120 Земельного кодексу України У разі переходу права оперативного управління, господарського відання на об’єкт нерухомого майна (жилий будинок (крім багатоквартирного), іншу будівлю або споруду), об’єкт незавершеного будівництва державної власності, що розміщений на земельній ділянці державної власності, яка перебуває у постійному користуванні попереднього суб’єкта права оперативного управління, господарського відання на такий об’єкт, право постійного користування земельною ділянкою переходить особі, до якої перейшло право оперативного управління, господарського відання на такий об’єкт, крім випадків, коли на земельній ділянці розміщені інші об’єкти нерухомого майна.

Відповідно до статті 92 Земельного кодексу України право постійного користування земельною ділянкою - це право володіння і користування земельною ділянкою, яка перебуває у державній або комунальній власності, без встановлення строку.

Права постійного користування земельною ділянкою із земель державної та комунальної власності набувають підприємства, установи та організації, що належать до державної та комунальної власності.

         Відповідно до стаття 123 Земельного кодексу України надання у користування земельної ділянки, зареєстрованої в Державному земельному кадастрі відповідно до Закону України "Про Державний земельний кадастр", право власності на яку зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, без зміни її меж та цільового призначення здійснюється без складення документації із землеустрою.

         Відповідно до даних з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно право власності на земельну ділянку площею 0,0125 га зареєстровано за Черкаською міською радою.

Щодо зміни цільового призначення земельної ділянки повідомляю, що Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо планування використання земель», який набув чинності 24.07.2021 було внесено суттєві зміни до Земельного кодексу України в частині встановлення та зміни цільового призначення земельних ділянок.

Відповідно до статті 20 Земельного кодексу України при зміні цільового призначення земельних ділянок здійснюється зміна категорії земель та/або виду цільового призначення.

Зміна цільового призначення земельних ділянок державної та комунальної власності, віднесених до категорій земель житлової та громадської забудови, земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення, а також земельних ділянок (крім земельних ділянок, розташованих на територіях, об’єктах природно-заповідного фонду), на яких розташовані будівлі, споруди, що є у приватній власності землекористувача, який використовує земельні ділянки на правах постійного користування, оренди, емфітевзису, суперфіцію, може здійснюватися землекористувачем. У такому разі зміна цільового призначення земельної ділянки не потребує прийняття рішень Верховної Ради Автономної Республіки Крим, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, органу виконавчої влади та органу місцевого самоврядування, який здійснює розпорядження відповідною земельною ділянкою.

Категорія земель та вид цільового призначення земельної ділянки визначаються в межах відповідного виду функціонального призначення території, передбаченого затвердженим комплексним планом просторового розвитку території територіальної громади або генеральним планом населеного пункту.

При внесенні до Державного земельного кадастру відомостей про встановлення або зміну цільового призначення земельної ділянки належність земельної ділянки до відповідної функціональної зони визначається за даними Державного земельного кадастру.

Відомості про цільове призначення земельної ділянки вносяться до Державного земельного кадастру.

Зміна цільового призначення земельної ділянки не потребує:

- розроблення документації із землеустрою (крім випадків формування земельної ділянки із земель державної та комунальної власності, не сформованих у земельні ділянки);

- прийняття рішень Верховної Ради Автономної Республіки Крим, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, органу виконавчої влади та органу місцевого самоврядування (крім рішень про встановлення і зміну цільового призначення земельних ділянок, розпорядження якими здійснюють такі органи).

 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою Р.Г. Донець



 

ДОДАТКИ