ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Департамент соціальної політики


Доповідачі:



Департамент соціальної політики

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXXI

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями (2/3 від складу ради)

Номер:

735-9-рд

Дата реєстрації:

14.10.2022

Проголосовано:

08.11.2022 10:41:39

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    31
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 735-9-рд
































































































              Проєкт рішення  
             № 735-9-рд  
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА      
                   
Про розгляд електронної петиції «Щомісячна виплата добровольцям!»            
                 

 

Керуючись статтею 23-1 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до статей 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016   № 2-143, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 

1. Електронну петицію (від 13.09.2022 № Че/1870-еп) «Щомісячна виплата добровольцям!» не підтримати.

2. Доручити департаменту соціальної політики Черкаської міської ради (Данченко Є.М.) підготувати проєкт звернення Черкаської міської ради до Кабінету Міністрів України щодо забезпечення гарантованого державою права членам добровольчих формувань територіальних громад на матеріальне, грошове та інші види забезпечення.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на міського голову Бондаренка А.В., постійну комісію з питань гуманітарної та соціальної політики (Холупняк К.О.).

 

 
Міський голова       Анатолій БОНДАРЕНКО



 

 



 
Пояснювальна записка

до проєкту рішення Черкаської міської ради  «Про розгляд електронної петиції «Щомісячна виплата добровольцям!»

 

 

Відповідно до Закону України «Про основи національного спротиву» добровольче формування територіальної громади - це воєнізований підрозділ, сформований на добровільній основі з громадян України, які проживають у межах території відповідної територіальної громади, який призначений для участі у підготовці та виконанні завдань територіальної оборони в межах території відповідної територіальної громади.

Відповідно до статті 24 цього ж закону на членів добровольчих формувань територіальних громад під час їх участі у заходах підготовки добровольчих формувань територіальних громад, а також виконання ними завдань територіальної оборони поширюються гарантії соціального і правового захисту, передбачені Законом України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей». Таким чином згідно зі статтею 9 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» членам добровольчих формувань територіальних громад державою гарантовано право на достатнє матеріальне, грошове та інші види забезпечення в обсязі, що відповідає умовам військової служби, стимулює закріплення кваліфікованих військових кадрів. Однак, на сьогодні, кошти для виплати грошового забезпечення членам добровольчих формувань територіальних громад з державного бюджету не виділяються.

Міська влада зі свого боку, в межах можливостей бюджету Черкаської міської територіальної громади, підтримує членів добровольчих формувань Черкаської територіальної громади. Так, комплексною програмою соціальної підтримки захисників державного суверенітету та незалежності України і членів їх сімей – жителів  м. Черкаси на 2022-2024 роки передбачено виплату за рахунок коштів бюджету Черкаської міської територіальної громади одноразової грошової допомоги у розмірі 15 тисяч грн. кожному членам добровольчих формувань Черкаської територіальної громади. Крім того, враховуючи звернення командира окремої бригади територіальної оборони Черкаської області (В/Ч А7046) Анатолія Стуженка, в рамках цієї ж програми передбачено надання під час воєнного стану одноразової грошової допомоги в розмірі 30,0 тис. грн. кожному членам добровольчих формувань Черкаської територіальної громади, які задіяні для виконання бойових розпоряджень по обороні і охороні окремих об’єктів. На реалізацію цих заходів з міського бюджету вже виділено 24 мільйони 270 тисяч грн.

         З огляду на зазначене вище пропонуємо петицію щодо матеріального забезпечення членів добровольчих формувань Черкаської міської територіальної громади за рахунок коштів міського бюджету не підтримувати та підготувати проєкт рішення Черкаської міської ради «Про звернення Черкаської міської ради до Кабінету Міністрів України щодо забезпечення гарантованого державою права членам добровольчих формувань територіальних громад на матеріальне, грошове та інші види забезпечення».

 

 










Директор департаменту       Євгеній ДАНЧЕНКО



 

ДОДАТКИ

1 735-9-рд 14.10.22 петиція.pdf Переглянути