ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

департамент архітектури та містобудування


Доповідачі:



департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXX

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

2591-9-з

Дата реєстрації:

22.06.2022

Проголосовано:

06.10.2022 11:20:56

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    22
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    7
  • Відсутні
    14

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 2591-9-з



















































































































Проект рішення
№ 2591-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки по вул. Максима Залізняка, 146, з метою подальшого оформлення ПП «ТВФ «ЗОЛОТА ПІДКОВА» права користування її частиною під нерухомим майном
Розглянувши заяву ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ТОРГОВО-ВИРОБНИЧА ФІРМА «ЗОЛОТА ПІДКОВА» щодо поділу земельної ділянки площею 0,7660 га по вул. Максима Залізняка, 146, яка перебуває в оренді ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ФАВОРИТ», з метою подальшого оформлення права користування її частиною під нерухомим майном, враховуючи згоду на поділ земельної ділянки землекористувача від 18.02.2022 року № 389, яка посвідчена нотаріально приватним нотаріусом Черкаського міського нотаріального округу Корчемною М.В., відповідно до статей 12, 79-1, 123, 125 Земельного кодексу України, статті 56 Закону України «Про землеустрій» та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

1. Надати дозвіл на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки площею 0,7660 га по вул. Максима Залізняка, 146, яка перебуває в оренді ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ФАВОРИТ», з метою подальшого оформлення ПРИВАТНИМ ПІДПРИЄМСТВОМ «ТОРГОВО-ВИРОБНИЧОЮ ФІРМОЮ «ЗОЛОТА ПІДКОВА» права користування її частиною під нежитлові будівлі, які мають адресу вул. Максима Залізняка, 146/5.

 

2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).

 
Міський голова Анатолій БОНДАРЕНКО



 

 



 
















Пояснювальна записка

до проекту рішення:

«Про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки по вул. Максима Залізняка, 146, з метою подальшого оформлення ПП «ТВФ «ЗОЛОТА ПІДКОВА» права користування її частиною під нерухомим майном»

 

Підстава: заява від 02.06.2022 № 01-10/16329.

Граничний термін прийняття рішення: 02.07.2022.

Площа: 0,7660 га.

 

Відповідно до статті 122 Земельного кодексу України встановлено, що сільські, селищні, міські ради передають земельні ділянки у власність або у користування із земель комунальної власності відповідних територіальних громад для всіх потреб.

Відповідно до статті 79-1 Земельного кодексу України формування земельної ділянки, здійснюється шляхом поділу раніше сформованої земельної ділянки.

Відповідно до пункту 6 цієї ж статті формування земельних ділянок шляхом поділу та об'єднання раніше сформованих земельних ділянок, які перебувають у власності або користуванні, без зміни їх цільового призначення здійснюються за технічною документацією із землеустрою щодо поділу та об'єднання земельних ділянок.

Поділ, об’єднання земельної ділянки, що перебуває у користуванні, здійснюється за згодою землекористувача, заставодержателя. Справжність підпису на такій згоді засвідчується нотаріально.

Згода на поділ земельної ділянки землекористувача - ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ФАВОРИТ», посвідчена нотаріально приватним нотаріусом Черкаського міського нотаріального округу Корчемною М.В.

Згідно зі статтями 25, 56 Закону України «Про землеустрій» визначено такий вид документації, як технічна документація із землеустрою щодо поділу та об'єднання земельних ділянок.

Враховуючи вищезазначене, даним проектом рішення передбачено надати дозвіл на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки площею 0,7660 га по вул. Максима Залізняка, 146, яка перебуває в оренді ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ФАВОРИТ», з метою подальшого оформлення ПРИВАТНИМ ПІДПРИЄМСТВОМ «ТОРГОВО-ВИРОБНИЧОЮ ФІРМОЮ «ЗОЛОТА ПІДКОВА» права користування її частиною під нежитлові будівлі, які мають адресу вул. Максима Залізняка, 146/5.

 
Начальник управління земельних ресурсів, землеустрою та інспектування Руслан ДОНЕЦЬ



 

ДОДАТКИ