ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

департамент архітектури та містобудування


Доповідачі:



департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXX

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

2066-9-з

Дата реєстрації:

09.12.2021

Проголосовано:

06.10.2022 11:02:37

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    23
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    5
  • Відсутні
    15

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 2066-9-з






















































































































Проект рішення
№ 2066-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання ДОШКІЛЬНОМУ НАВЧАЛЬНОМУ ЗАКЛАДУ (ЯСЛА-САДОК) №50 «СВІТЛОФОРЧИК» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Верхній Горовій, 65/1
Розглянувши заяву ДОШКІЛЬНОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ (ЯСЛА-САДОК) №50 «СВІТЛОФОРЧИК» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ щодо оформлення права користування земельною ділянкою, витяг з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 24.11.2021 № 60193, відповідно до статей 12, 92, 123, 124, 125, 134 Земельного кодексу України та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Надати ДОШКІЛЬНОМУ НАВЧАЛЬНОМУ ЗАКЛАДУ (ЯСЛА-САДОК) №50 «СВІТЛОФОРЧИК» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,1409 га в постійне користування для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти під нежитлову будівлю (літ Г-1, г, г҆, павільйон  літ. В, в) по вул. Верхній Горовій, 65/1.

На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження пов’язані із:

- реалізацією містобудівної документації на частині земельної ділянки (передбачена територія вулично-дорожньої мережі (2%).

- охоронною зоною навколо інженерних комунікацій;

- охоронною зоною пам’яток археології міста Черкаси;

- заповідною територією «Черкаські берегові схили»;

- зоною регулювання забудови;

- зоною рятівних археологічних досліджень.

2. В процесі здійснення заходів із землеустрою необхідно врахувати нормативні розміри охоронних зон та обмежень у їх використанні, що встановлені чинним законодавством та повідомити про такі обмеження замовника і балансоутримувача інженерних мереж, інформацію про що зазначити у документації із землеустрою.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).
Міський голова А.В. Бондаренко

 



 















Пояснювальна записка

до проекту рішення:

«Про надання ДОШКІЛЬНОМУ НАВЧАЛЬНОМУ ЗАКЛАДУ (ЯСЛА-САДОК) №50 «СВІТЛОФОРЧИК» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Верхній Горовій, 65/1»

 

Підстава: клопотання від 06.10.2021 № 01-06/60193

Граничний термін прийняття рішення: 06.11.2021.

Площа земельної ділянки: 0,1409 га за рахунок земель Черкаської міської ради.

В постійне користування.

Під нежитлову будівлю (літ Г-1, г, г҆, павільйон  літ. В, в).

 

Відповідно до статті 92 Земельного кодексу України право постійного користування земельною ділянкою - це право володіння і користування земельною ділянкою, яка перебуває у державній або комунальній власності, без встановлення строку.

Права постійного користування земельною ділянкою із земель державної та комунальної власності набувають підприємства, установи та організації, що належать до державної та комунальної власності.

Окрім того, інформую, що за даними Державного земельного кадастру земельна ділянка площею 0,1409 га має цільове призначення 03.07. - Для будівництва та обслуговування будівель торгівлі.

Відповідно до статті 123 Земельного кодексу України надання земельних ділянок державної або комунальної власності у користування здійснюється Верховною Радою Автономної Республіки Крим, Радою міністрів Автономної Республіки Крим, органами виконавчої влади або органами місцевого самоврядування.

Рішення зазначених органів приймається на підставі проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у разі:

- надання земельної ділянки із зміною її цільового призначення;

- формування нової земельної ділянки (крім поділу та об’єднання).

 

 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою Р.Г. Донець