ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Департамент охорони здоров`я та медичних послуг


Доповідачі:



Департамент охорони здоров`я та медичних послуг

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXX

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

722-9-рд

Дата реєстрації:

26.09.2022

Проголосовано:

29.09.2022 11:11:26

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    30
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    5
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 722-9-рд



















































































































              Проєкт рішення
            №722-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про деякі питання оренди комунального майна територіальної громади міста Черкаси за адресою вул. Благовісна,148          
               
                 

Відповідно до пункту 31 частини першої статті 26 та частини п'ятої статті 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 8 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», указів Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», з метою забезпечення базових потреб та соціального захисту внутрішньо переміщених осіб, які прибули з інших областей, де ведуться бойові дії до міста Черкаси, Черкаська міська рада,

ВИРІШИЛА:

 



  1. На період проведення ремонтних робіт в нежитловій будівлі КНП «Черкаська міська дитяча лікарня» (будівлі дитячої поліклініки з підвалом та переходом А-4, а4,пд) за адресою вул. Благовісна,148 оплата енергоносіїв та комунальних послуг здійснюється за рахунок видатків, передбачених на фінансову підтримку КНП «Черкаська міська дитяча лікарня».

  2. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергія Тищенка та на постійну комісію міської ради з питань охорони здоров’я (Тимофій Тронц).


                 
                 
Міський голова     Анатолій БОНДАРЕНКО




 








 

Пояснювальна записка

до проєкту рішення Черкаської міської ради

«Про деякі питання оренди комунального майна територіальної громади міста Черкаси за адресою вул. Благовісна,148»

 

Будівля КНП «Черкаська міська дитяча лікарня» (дитяча поліклініка №1) за адресою вул. Благовісна,148 визначена, як об’єкт для тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб, що прибули в місто Черкаси.

Між департаментом охорони здоров’я та медичних послуг (далі - Орендодавець), департаментом соціальної політики (далі - Орендар) та КНП «Черкаська міська дитяча лікарня» (далі - Балансоутримувач) укладено договір оренди № 43 від 14.09.2022 (далі – договір №43).

Відповідно до п. 2.4. Положення про оренду комунального майна територіальної громади м.Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 06.09.2012 № 3-1129 «Про порядок оренди майна, що належить до комунальної власності територіальної громади м.Черкаси», до орендної плати не включаються плата за послуги, які згідно з договором оренди зобов'язується надавати орендодавець, і витрати на утримання орендованого майна, у тому, числі витрати на відшкодування амортизаційних відрахувань. Такі суми сплачуються орендарем окремо згідно виставлених йому рахунків відповідними підприємствами, установами або організаціями.

Відповідно до п.6 рішення Черкаської міської ради від 24.12.2020 №2-50 «Про деякі питання оренди комунального майна територіальної громади міста Черкаси» (зі змінами) договори оренди, які укладаються вперше, укладаються відповідно до примірного договору оренди, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 серпня 2020р. № 820 «Про затвердження примірних договорів оренди державного майна» (далі – примірний договір). Умови примірного договору передбачають, що витрати на утримання орендованого Майна та надання комунальних послуг Орендарю компенсуються Орендарем в порядку, передбаченому пунктом 6.5 примірного договору.

Відповідно до п.6.5. договору №43 Балансоутримувач надав Орендарю для підписання два примірники договору про відшкодування витрат Балансоутримувача на утримання орендованого майна та надання комунальних послуг.

Протягом десяти робочих днів з моменту отримання примірників договору про відшкодування витрат Балансоутримувача на утримання орендованого Майна та надання комунальних послуг Орендарю Орендар зобов’язаний підписати і повернути Балансоутримувачу примірник договору або подати Балансоутримувачу обґрунтовані зауваження до сум витрат, які підлягають відшкодуванню Орендарем за договором.

15.09.2022 від Орендаря отримано лист №8669/28-5/01-10 з проханням залишити сплату комунальних та інших послуг за рахунок Балансоутримувача на період проведення ремонтних робіт у зв’язку з неможливістю ведення діяльності з прийому тимчасово переміщених осіб в будівлі.

Проєкт рішення підготовлений департаментом охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради.

 

 

Директор департаменту                                          Всеволод КУЛЬЧИКОВСЬКИЙ