ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Департамент житлово-комунального комплексу


Доповідачі:



Департамент житлово-комунального комплексу

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXX

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

696-9-рд

Дата реєстрації:

29.08.2022

Проголосовано:

29.09.2022 11:11:26

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    30
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    5
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 696-9-рд


















































































































              Проект рішення
            696-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
                 
                 
Про розгляд електронної петиції від 25.07.2022 №Че/1792-еп щодо впровадження механізму автоматичного повернення коштів за послуги з постачання та розподілу природнього газу          
               
                 

         Керуючись ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до ст. 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016 №2-143 (зі змінами), та з метою оприлюднення порушених в електронній петиції питань, Черкаська міська рада,

 ВИРІШИЛА:

        

         1. Не підтримати електронну петицію Че/1792-еп від 25.07.2022 щодо впровадження механізму автоматичного повернення коштів за послуги з постачання та розподілу природнього газу.

 

          2. Контроль за виконання рішення покласти на департамент житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради (Отрешко С.В.) та постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, транспорту та екології (Батир Р.А.)                                    

 
                 
                 
Міський голова     Анатолій БОНДАРЕНКО





 













Пояснювальна записка

 

Відповідно до частини другої статті 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Частиною 3 статті 8 Господарського кодексу встановлено, що безпосередня участь держави, органів державної влади та органів місцевого самоврядування у господарській діяльності може здійснюватися лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що визначені Конституцією та законами України.

Частиною 4 ст. 23 ГК України встановлено, що незаконне втручання органів державної влади та посадових осіб у господарську діяльність суб'єктів господарювання забороняється.

Враховуючи, що підприємства, які є надавачами послуг з постачання  та розподілу природнього газу у місті Черкаси не підпорядковані Черкаській міській раді та її виконавчим органам, а також, ці підприємства діють із споживачами на підставі індивідуальних договорів на надання житлово-комунальних послуг, Черкаська міська рада та її виконавчі органи не мають правових підстав втручатися в господарську діяльність не підпорядкованих суб’єктів господарювання.

Водночас, на офіційному сайті Черкаської міської ради опубліковано інформацію про алгоритм дій, які необхідно вчинити споживачу для повернення переплачених коштів.

 

 

 
В.о. директора департаменту                                                 Сергій ОТРЕШКО
 



 

 

ДОДАТКИ

1 696-9-рд 29.08.22 петиція.pdf Переглянути