ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Департамент охорони здоров`я та медичних послуг


Доповідачі:



Департамент охорони здоров`я та медичних послуг

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXX

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

705-9-рд

Дата реєстрації:

14.09.2022

Проголосовано:

29.09.2022 11:11:26

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    30
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    5
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 705-9-рд



















































































































              Проєкт рішення
            № 705-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про надання згоди на передачу у комунальну власність Черкаської міської територіальної громади станцій супутникового зв’язку «Starlink»          
               
                 
Відповідно до п.51 ч.1 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.4, ст.7 Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності», розглянувши листи Міністерства охорони здоров’я України від 26.07.2022 №28/16783/2-22 і Управління охорони здоров’я Черкаської обласної державної адміністрації від 30.08.2022 №3284/02/12-01-18, з метою забезпечення сталої роботи медичних закладів, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 1. Надати згоду на безоплатну передачу у комунальну власність Черкаської міської територіальної громади станцій супутникового зв’язку «Starlink», що належать до державної власності, з подальшою передачею на баланс комунальному некомерційному підприємству «Черкаський міський пологовий будинок «Центр матері та дитини» і комунальному некомерційному підприємству «Черкаська міська інфекційна лікарня». Взяти на себе зобов’язання використовувати станції супутникового зв’язку «Starlink» за цільовим призначенням і не відчужувати в приватну власність.

2. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергія Тищенка та на постійну комісію міської ради з питань охорони здоров’я (Тимофій Тронц).
                 
                 
Міський голова     Анатолій БОНДАРЕНКО



 

 






























 

Пояснювальна записка

до проєкту рішення Черкаської міської ради


«Про надання згоди на передачу у комунальну власність Черкаської міської територіальної громади станцій супутникового зв’язку «Starlink»»

 

Міністерство охорони здоров’я України виділяє станції супутникового зв’язку «Starlink» для закладів охорони здоров’я Черкаської області. Управління охорони здоров’я Черкаської обласної державної адміністрації погодило перелік медичних установ міста Черкаси, яким пропонується передати станції на баланс: КНП «Черкаський міський пологовий будинок «Центр матері та дитини» і КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня».

Зазначене устаткування дозволить закладам охорони здоров’я забезпечити бездротове інтернет-покриття, зокрема, у разі, якщо зв'язок ненадійний або взагалі недоступний через пошкодження мережі в умовах воєнного стану.

Ст.7 Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» передбачена можливість безоплатної передачі окремого індивідуально визначеного майна підприємств (крім нерухомого майна) для використання органами місцевого самоврядування та закладами охорони здоров’я (крім санаторіїв, профілакторіїв, будинків відпочинку та аптек) до комунальної власності за умови взяття органами місцевого самоврядування зобов’язання використовувати за цільовим призначенням і не відчужувати в приватну власність.

Відповідно до п.51 ч.1 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою забезпечення сталої роботи медичних закладів, існує необхідність прийняти рішення міської ради надання згоди на передачу об'єктів з державної у комунальну власність.

Проєкт рішення підготовлений департаментом охорони здоров’я та медичних послуг ЧМР. Реалізація рішення не потребує виділення додаткових коштів з міського бюджету.

 

 
Директор департаменту     Всеволод КУЛЬЧИКОВСЬКИЙ