ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Департамент економіки та розвитку


Доповідачі:



Департамент економіки та розвитку

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXX

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

697-9-рд

Дата реєстрації:

30.08.2022

Проголосовано:

29.09.2022 11:11:26

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    30
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    5
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 697-9-рд









































































































              Проект рішення
             № 697-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про розгляд електронної петиції про зменшення вартості проїзду в тролейбусах комунального підприємства «Черкасиелектротранс»

Черкаської міської ради   
         
                 
                 

Керуючись статтею 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про звернення громадян» щодо електронного звернення та електронної петиції», рішення Черкаської міської ради від 28.01.2016 №2-143 «Про електронні петиції» та розглянувши електронну петицію Че/1777-еп. щодо зменшення вартості проїзду в тролейбусах, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

 


1. Електронну петицію  Че/1777-еп. щодо зменшення вартості проїзду в тролейбусах комунального підприємства «Черкасиелектротранс» Черкаської міської ради не підтримувати.


2. Результат розгляду електронної петиції оприлюднити на офіційному веб-сайті Черкаської міської ради.


3. Контроль за виконанням рішення покласти на міського голову А.В.Бондаренка.

 

 

 

Міський  голова                                                                                                 Анатолій БОНДАРЕНКО

 

                       

 

 

 

  

 

 
                                             

Пояснювальна записка до проекту рішення

«Про розгляд електронної петиції про зменшення вартості проїзду в тролейбусах комунального підприємства «Черкасиелектротранс» Черкаської міської ради»

 

         Рішення про встановлення тарифу на проїзд в тролейбусах КП «Черкасиелектротранс» у розмірі 7,00 грн. було прийнято виконавчим комітетом 09.02.2022 та набрало чинності 17 лютого 2022 року.

         Рішенням місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 24 лютого 2022 року у зв’язку з введенням воєнного стану вирішено забезпечити населення безкоштовним проїздом у міському комунальному транспорті.

        КП «Черкасиелектротранс» безкоштовно перевозив громадян до 01 липня 2022 року, а кошти, які мали сплачуватись за проїзд, відшкодовувались підприємству з міського бюджету. Загальна сума фінансування з міського бюджету за перше півріччя 2022 року склала 58 944 тис.грн.

      Одночасно інформуємо, що за даними фінансової звітності, за перше півріччя 2022 року КП «Черкасиелектротранс» отримало виручку від перевезень у сумі 2 903 тис.грн. при запланованій у розмірі 7 608 тис.грн. Чистий збиток при цьому склав 905 тис.грн.

         Проте надалі, враховуючи обмежені фінансові можливості місцевого бюджету в умовах воєнного стану, а також прийняття рішення №436 «Про впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті м.Черкаси» з 15 червня 2022 року, рішенням місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 29 червня 2022 року вирішено поновити надання платних транспортних послуг КП «Черкасиелектротранс» з 01.07.2022 року.

        Оскільки договором з організацією, уповноваженою здійснювати справляння плати за транспортні послуги передбачено, що оператор отримуватиме комісійну винагороду від суми завалідованих електронних квитків шляхом самостійного її утримання з коштів, що підлягають перерахуванню підприємством-перевізником, КП «Черкасиелектротранс» необхідно було врахувати витрати на комісійні виплати оператору, згідно договору, у розмірі 10 % від вартості проданих електронних квитків.

       У зв’язку з вищевикладеним, виникла необхідність переглянути попередній тариф на послуги міського електротранспорту, що був прийнятий рішенням виконавчого комітету від 09.02.2022 та встановити економічно обґрунтований тариф з урахуванням існуючих витрат на надання послуг з перевезень електротранспортом.

         Рішенням виконавчого комітету Черкаської міської ради від 14.06.2022 № 439 встановлено тариф на проїзд в тролейбусах КП «Черкасиелектротранс» у розмірі 10,00 грн.

      Зважаючи на викладене, пропонуємо петицію Че/1777-еп. щодо зменшення вартості проїзду в тролейбусах комунального підприємства «Черкасиелектротранс» не підтримувати.

 

 

                                                                          
                 
Директор департаменту           Ірина УДОД



 

ДОДАТКИ

1 697-9-рд 30.08.22 (петиція).pdf Переглянути