ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Департамент житлово-комунального комплексу


Доповідачі:



Департамент житлово-комунального комплексу

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXIX

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

679-9-рд

Дата реєстрації:

11.08.2022

Проголосовано:

06.09.2022 11:35:14

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    28
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    13

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 679-9-рд














































































































































             

 
Проект рішення
            № 679-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про розгляд електронної петиції від 05.07.2022 № Че/1764-еп «Вже час почати боротися із амброзією в м. Черкаси»          
               
                 
                 

Керуючись ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до ст. 25, п. 44 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016

№ 2-143, враховуючи інформацію департаменту житлово-комунального комплексу, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:



  1. Електронну петицію від 05.07.2022 № Че/1764-еп «Вже час почати боротися із амброзією в м. Черкаси» підтримати.

  2. Департаменту житлово-комунального комплексу (Отрешко С.В.) своєчасно розпочинати боротьбу з карантинними бур`янами на території міста.

  3. Управлінню інспектування (Коломієць С.А.) посилити контроль за знищенням карантинних бур’янів на власних та прилеглих територіях балансоутримувачами об’єктів благоустрою, керівниками підприємств, організацій, установ незалежно від їх відомчої належності і форм власності, підприємцями, громадянами, які мають житлові будинки, будівлі та споруди іншого призначення у особистій власності чи користуванні, власниками тимчасових споруд.

  4. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника директора -начальника управління вуличної інфраструктури департаменту житлово-комунального комплексу Отрешка С.В. та постійну комісію з питань житлово-комунального господарства, транспорту та екології (Батир Р.А.).


                 
                 
Міський голова                                                             Анатолій БОНДАРЕНКО
           



  

 

 












ПОЯСНЮВАЛЬНА  ЗАПИСКА

до проекту рішення міської ради «Про розгляд електронної петиції від 05.07.2022 № Че/1764-еп «Вже час почати боротися із амброзією в м. Черкаси»

 

 

На виконання програми «Екологія 2021-2026», затвердженої рішенням Черкаської міської ради від 24.12.2020 № 2-42, на підставі обстежень та за зверненнями фізичних і юридичних осіб департаментом житлово-комунального комплексу (далі – департамент) щорічно протягом червня-вересня проводяться заходи по боротьбі з об'єктами рослинного карантину на території міста, не враховуючи території вздовж доріг, на яких здійснюються будівельні роботи, власні та прилеглі території, що мають балансоутримувачів чи користувачів. Проведення заходів по боротьбі з об’єктами рослинного карантину на міських територіях передбачено механічним методом (видалення карантинних бур’янів, поверхнева обробка ґрунту, посів злакових трав, конюшини білої повзучої, мавританських лугових трав), агрохімічним методом, біологічним препаратом та комплексне косіння зелених зон, уражених карантинними бур’янами.

За завданням департаменту систематично та своєчасно проводяться  заходи по боротьбі з об’єктами рослинного карантину на територіях, що утримуються за рахунок коштів міського бюджету. Протягом червня – липня 2022 року проведено заходи на площі 18,90 га. Однак, спостерігались непоодинокі випадки неналежного утримання власних та прилеглих території до підприємств, установ, організацій, приватних домоволодінь, зокрема, невжиття заходів по боротьбі з бур`янами та об’єктами рослинного карантину, в тому числі і на будівельних майданчиках під час проведення робіт з реконструкції чи ремонту доріг. Відповідно до Правил благоустрою м. Черкаси, затверджених рішенням Черкаської міської ради від 11.11.2008 № 4-688 /далі – Правила/, власники та балансоутримувачі об’єкту благоустрою, керівники підприємств, організацій, установ, незалежно від їх відомчої належності і форм власності, підприємці, громадяни, які мають житлові будинки, будівлі та споруди іншого призначення у особистій власності чи користуванні, власники тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення, зобов’язані забезпечити утримання в належному стані власних та прилеглих території. Порушення Правил тягне за собою адміністративну відповідальність відповідно до ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Контроль за дотриманням вимог Правил здійснює управління інспектування Черкаської міської ради, тому, пропонуємо доручити управлінню посилити контроль за знищенням бур’янів та об’єктів рослинного карантину фізичними та юридичними особами.

Виходячи з вищевикладеного, пропонуємо винести на розгляд  міської ради рішення: підтримати електронну петицію від 05.07.2022 № Че/1764-еп «Вже час почати боротися із амброзією в м. Черкаси».

 

 

 

В.о. директора департаменту                                                            Сергій ОТРЕШКО       

 

 
 



 

 





ДОДАТКИ

1 679-9-рд 11.08.22 додаток (петиція).pdf Переглянути