ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

Департамент економіки та розвитку


Доповідачі:



Департамент економіки та розвитку

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XXIX

Скликання:

IX

Вид:

В цілому з пропозиціями

Номер:

690-9-рд

Дата реєстрації:

17.08.2022

Проголосовано:

06.09.2022 11:16:44

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    28
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    4
  • Відсутні
    11

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 690-9-рд







































































































              Проект рішення
             № 690-9-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про розгляд електронної петиції про зменшення тарифу на опалення та гарячу воду            
                 
                 

Керуючись статтею 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про звернення громадян» щодо електронного звернення та електронної петиції», рішення Черкаської міської ради від 28.01.2016 №2-143 «Про електронні петиції» та розглянувши електронну петицію Че/1778-еп. щодо зменшення тарифу на опалення та гарячу воду, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:



  1. Електронну  петицію  Че/1778-еп.  щодо зменшення тарифу на опалення та гарячу воду не підтримувати.

  2. Результат розгляду електронної петиції оприлюднити на офіційному веб-сайті Черкаської міської ради.



3. Контроль за виконанням рішення покласти на міського голову А.В.Бондаренка.

 

 

 

Міський  голова                                                   Анатолій БОНДАРЕНКО

 

 

 

 
Пояснювальна записка до проекту рішення

«Про розгляд електронної петиції про зменшення тарифу

на опалення та гарячу воду»

 

Економічно обгрунтовані тарифи на опалення та гаряче водопостачання на опалювальний період 2021-2022 років для населення були затверджені виконавчим комітетом Черкаської міської ради у жовтні 2021 року, однак, у зв’язку з підписанням 30 вересня 2021 року Меморандуму про взаєморозуміння з врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води, тарифи на опалення та гаряче водопостачання в опалювальний період 2021-2022 років погоджено застосовувати на рівні квітня 2021 року.

Дія Меморандуму поширювалась лише на опалювальний період 2021-2022 років, який в Черкасах закінчився 8 квітня 2022 року.

У зв’язку з закінченням опалювального періоду в Черкасах та дії Меморандуму, виконавчий комітет Черкаської міської ради, зваживши на мотивацію теплопостачальних підприємств - КП «Черкаситеплокомуненерго» та ПРАТ «Черкаське хімволокно» - затвердив економічно обґрунтовані тарифи на опалення та гарячу воду для зазначених підприємств.

Крім цього, звертаємо увагу, що рішення виконавчого комітету Черкаської міської ради про застосування економічно обгрунтованих тарифів для населення прийнято 28 квітня 2022 року, тобто до прийняття постанови Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2022 року №502 «Деякі питання регулювання діяльності у сфері комунальних послуг у зв’зку із введенням в Україні воєнного стану», якою органам, уповноваженим встановлювати тарифи, рекомендовано не підвищувати  тарифи на теплову енергію  та гаряче водопостачання.         

Одночасно зазначаємо, що Верховна Рада України 29 липня 2022 року прийняла  Закон №7427, який передбачає встановлення мораторію на підвищення тарифів для всіх категорій споживачів на: послуги з розподілу природного газу, теплову енергію (її виробництво, транспортування та постачання), послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води.

Мораторій на підвищення тарифів буде діяти протягом воєнного стану в Україні та шість місяців після, тобто, впродовж визначеного Законом терміну, тарифи на опалення та гаряче водопостачання для всіх категорій споживачів підвищуватись не будуть.

Зважаючи на викладене, пропонуємо петицію Че/1778-еп. щодо зменшення тарифів на опалення та гарячу воду для населення не підтримувати.        

Відповідне рішення пропонуємо внести на розгляд міської ради.

Проект рішення надаємо.

 
                 
Заступник директора департаменту економіки та розвитку     Людмила ГУРІНЕНКО



 

ДОДАТКИ

1 690-9-рд 17.08.22 додаток (петиція).pdf Переглянути