ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автори:

департамент архітектури та містобудування


Доповідачі:



департамент архітектури та містобудування

Рішення:

Неприйнято

Сесія:

XXVIII

Скликання:

IX

Вид:

В цілому

Номер:

2463-9-з

Дата реєстрації:

22.02.2022

Проголосовано:

18.08.2022 14:27:11

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    18
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    6
  • Не голосували
    4
  • Відсутні
    15

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 2463-9-з



















































































































Проєкт рішення
№ 2463-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про відмову КП «БЛАГОУСТРІЙ» у наданні дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. Сержанта Жужоми біля будинку № 7 (вільна земельна ділянка)
Розглянувши заяву КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «БЛАГОУСТРІЙ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, беручи до уваги витяг з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 10.02.2022 № 01-06/1509 щодо наявних містобудівних обмежень та обтяжень землекористування, а саме, пов’язані із реалізацією містобудівної документації (не відповідності розташування будівлі змішаного використання – багатоярусного паркінгу з вбудованими нежитловими приміщеннями діючій містобудівній документації), пункт 4 додатку до рішення Черкаської міської ради від 09.02.2012 № 3-582 «Про затвердження Порядку оформлення прав на земельні ділянки у м. Черкаси», відповідно до статей 12, 92, 123 Земельного кодексу України та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Відмовити КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «БЛАГОУСТРІЙ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ (код ЄДРПОУ – 36701792) у наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,3000 га у постійне користування по вул. Сержанта Жужоми біля будинку № 7 під розташування багатоярусного паркінгу з вбудованими нежитловими приміщеннями.

 

2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).
Міський голова Анатолій БОНДАРЕНКО



 
















Пояснювальна записка

до проєкту рішення:

«Про відмову КП «БЛАГОУСТРІЙ» у наданні дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. Сержанта Жужоми біля будинку № 7 (вільна земельна ділянка)»

 

Підстава: заява від 12.01.2022 № 01-06/1509.

Граничний термін прийняття рішення: 12.02.2022.

 

Відповідно до витяг з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 10.02.2022 № 01-06/1509 управління повідомляє, що на земельну ділянку площею 0,3000 га по вул. Сержанта Жужоми біля буинку № 7, наявні містобудівні обмеження щодо землекористування, пов’язані із реалізацією містобудівної документації (передбачена територія громадських закладів орієнтовно 88% та зелені насадження загального користування орієнтовно 12% ). Тобто містобудівні потреби під розташування багатоярусного паркінгу з вбудованими нежитловими приміщеннями не відповідають діючій містобудівній документації міста Черкаси.

Згідно зі статтею 123 Земельного кодексу підставою відмови у наданні такого дозволу може бути лише невідповідність місця розташування земельної ділянки вимогам законів, прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, а також генеральних планів населених пунктів, іншої містобудівної документації, схем землеустрою і техніко-економічних обґрунтувань використання та охорони земель адміністративно-територіальних одиниць, проектів землеустрою щодо впорядкування території населених пунктів, затверджених у встановленому законом порядку.

Окрім того, пунктом 4. додатку до рішення Черкаської міської ради від 09.02.2012 № 3-582 «Про затвердження Порядку оформлення прав на земельні ділянки у м. Черкаси» визначено, що надання у користування, в оренду, приватизація земельних ділянок у межах міста Черкаси здійснюється у відповідності до генерального плану міста, плану зонування, детальних планів територій та з дотриманням державних стандартів і норм, рішень Черкаської міської ради та виконавчого комітету Черкаської міської ради.

Враховуючи вищезазначене даним проєктом рішення передбачено КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «БЛАГОУСТРІЙ» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ у наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,3000 га у постійне користування по вул. Сержанта Жужоми біля будинку № 7 під розташування багато-ярусного паркінгу з вбудованими нежитловими приміщеннями.

 

 
Начальник управління земельних ресурсів, землеустрою та інспектування Руслан ДОНЕЦЬ